• BIST 10192.06
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

Bir masa 2 sandalyeden Türkiye'nin en büyüklerinden birine!

Bir masa 2 sandalyeden Türkiye'nin en büyüklerinden birine!
Pendik-Maltepe Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin mali kongresi gerçekleştirildi. Başkan Sezayi Kantarcı, İ"stanbul’un en büyük kooperatifinden birisi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Pendik –Maltepe Kefalet ve Kredi Kooperatifinden Mali Kongre

Başkanlığını Sezayi Kantarcı’nın yaptığı Pendik-Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 22 Mart 2107 Çarşamba günü, AdaTesisleri’nde, gerçekleştirilen kongresinde, 16 maddelik gündem görüşülerek, karara bağlandı. Maddeler içinde iki madde dikkat çekti; Bundan böyle Pendik-Maltepe adıyla İstanbul Anadolu Yakası Esnafının tamamına kredi imkanı sunuluyor. İkinci bir madde ise, Yönetim kuruluna tanınan yetkiyle kooperatif için yeni bir yer alınarak esnaflara daha geniş ve lokali olan bir mekanda hizmet sunmak.

BU GÜNLERE GELMEK KOLAY OLMADI

Kongrede yaptığı konuşmasında göreve geldiği ilk günden bugüne kadar olan süreçle ilgili bilgilendirmelerde bulunan, yürütülen çalışmalar ve mali tablo hakkında bilgi veren başkan Sezayi Kantarcı, kooperatifin bugünkü konumuna kolay ulaşmadığını ifade etti. Kantarcı, "Göreve geldiğimizde iflas etmiş, parası olmayan ve sağdan soldan para toplanarak yürütmeye çalıştığımız sadece bir masa ve iki sandelyesi olan bir kooperatiftik. Şimdiyse, İstanbul’un ve Türkiye’nin önemli kooperatiflerinden biriyiz. O günlerle, bugünleri mukayese bile edemeyiz." şeklinde konuştu.

% 0.5 FAİZ ESNAFIMIZ İÇİN BULUNMAZ FIRSAT

Esnaf menfaatine gerçekleşen çalışma ve iyileştirmelerden dolayı, yetkililere teşekkür ederek, konuşmasına devam eden başkan Kantarcı, "İsterim ki, kimse kredi kullanmasın ancak, günümüz şartları bunu gerektiriyor. % 0. 5 Faizin esnafımız için önemli bir fırsat olduğunu biliyoruz. Bunu herkesin iyi bilmesi gerektiğine söylüyorum. Kooperatif olarak, bizim de sorumlu olduğumuz esnafımız ve çeşitli merciler var. Bu nedenle, paramızı tasarruflu ve bilinçli bir şekilde kullanmalıyız. Şimdiye kadar bunu iyi bir şekilde gerçekleştirebildiğimiz için bu kadar başarılı ve büyük bir kooperatif konumuna geldik. Bu noktaya ulaşmamızda, ödemelerini gününde yapan ortaklarımızın da büyük payı var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Kantarcı, "Her ortağıma tavsiyem, senetlerin günüde ödenmesidir. Gününde ödenen senetler hem esnafımızı, hem biz yöneticileri mutlu eder. Biz hiçbir ortağımızın takibe takılmasınıdan ve icra işlemi yapılmasından mutlu olmayız, aksine çok üzülürüz. Onun için taksitlerin gününde ödenmesi en büyük arzumuzdur." diye konuştu.

Pendik Esnaf Odası Başkanı Bilal Gündoğdu konuşmasındn, "Ben gözlerinizin içine bakıyorum ve hepinizin mutlu olmadığını anlıyorum. İşleriniz bozuk biliyorum, yıllardır esnafın başındaki bir kardeşiniz olarak sürekli aranızda oluyor ve ne kadar mutsuz olduğunuza şahitlik ediyorum. Esnafımızın % 90’ının bankalara borçlu olduğunu da biliyorum. KOSGEB’den kullanılan faizsiz kredilerin bizim esnafımıza neden verilmediğini anlamış değilim. Oysa ki bu faizsiz kredi bizim esnafımıza da verilebilse bir nebze olsun rahatlatır. Yapılan uygulamayı kabul etmiyor ve bunun biran önce  düzeltilmesini temenni ediyorum." dedi.

Yönetim ve denetim kuruluna ait mali tabloların okunarak onandığı ve 16 maddelik gündemin tek tek görüşülerek karara bağlandığı kongrede, ödemelerini düzenli bir şekilde yapan bazı kooperatif ortaklarına teşkkür niteliğinde plaket takdim edildi.

Kongrenin görünmeyen gizli kahramanı Kooperatif Müdiresi Arzu Karataş, başta olmak üzere, oda çalışanları Esra Demirsoy, Havva Balkaş ve Yıldız Demir, kongre boyunca davetlilerle tek tek ilgilenerek, görevlerini kusursuz bir şekilde yerine getirdiler.

dsc_0074.jpg

dsc_0019-003.jpg

dsc_0023-004.jpg

dsc_0039-001.jpg

dsc_0048.jpg

dsc_0054-001.jpg

dsc_0059-002.jpg

dsc_0066-002.jpg

dsc_0070.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113