• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü

Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü
Tuzla'da "Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü" Programı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü Programı, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI, Tübitak MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu ÖZSOY, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımlarıyla 11/02/2022 tarihinde Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

icin-3-058.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU; ‘Sevgili gençlerimiz sizler için çok kıymetli bilim insanları aramızda. Bu etkinliğin ve birlikteliğin Tuzlada yetişen ve hayata karışacak olan zihinler, gençlerimiz ve çocuklarımız için hayırlı, bereketli ve güzel başlangıçlara vesile olmasını temenni ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

Alireisoğlu, bu programdan ötürü sevincini paylaşarak, organizasyonu gerçekleştirdiği için Tuzla Belediyesine şükranlarını sunduğunu belirtti. Son olarak ilçemize ve ülkemize hayırlı ve bereketli olmasının temennisinde bulunan Sayın Alireisoğlu, herkese şükran ve teşekkürlerini sundu.

icin-488.jpg

              Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI; ‘Bilimle hareket etme son iki yüz yılda müthiş atılım yapmıştır. Tarihte kadınlar bilim konusunda her ne kadar dezavantajlı durumlar ile karşılaşsa da son yıllarda önemli bilim kadınları neler yapabileceğini ortaya koymuştur. İnsanın en özgür hali en bilgili olduğu halidir.’

Bu doğrultuda Tuzla Belediyesi olarak, Sayın Özsoy ile birlikte Şelale Park Kutup Evi yaptıklarını, Sayın Feyiz ile Temel Bilimler Üniversitesi kurarken istişarede bulunduklarını, yine Şelale Park’ta KOSGEB ortaklığıyla TEKMER açtıklarını ifade etti. Programa katılan değerli misafirlerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

icin-2-081.jpg

             Tübitak MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu ÖZSOY; ‘Ayağımın buzuyla buraya geldim ve burada sizlerin arasında olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Kız çocuklarımızla beraber olmak benim için çok keyifli.

Sizlere ilk mesajım bilim insanları emin olun ki ulaşılabilir. Sizlere tavsiyem ise sorunu öğrenin ve kendiniz için hedefler koyun. Ben bulunduğum bu aşamalara tırnaklarımla kazıyarak geldim. Geç kalsanız dahi eski yanlışları tespit ettiğinizde sorunları onar onar aşarsınız.

Antarktika Türkiye’nin on yedi kat büyüğü. Her ülkenin bayrağı var maalesef bizim bayrağımız yoktu. Şu an orada bayrağımızın dalgalanmasını gururla izliyoruz.’ İfadelerinde bulundu.

Antarktika kıtasında yapılan bilimsel çalışmalardan bugüne kadar 86 yayın ve onlarca bilimsel kitap-tez üretildiğini belirten Sayın Özsoy, şu anda Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen 6.ulusal Antarktika seferinde olduklarının altını çizdi. Sayın Özsoy, şu an yıllardır orada olan ülkelerin önüne geçtiğimizi belirterek sunumunu tamamladı.

              Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ;  ‘Hem doktor hem siyasetçi olan Belediye Başkanımız Dr. Şadi YAZICI’ ya, fizik ve bilime olan ilgisi için teşekkür ediyorum.

Lise yıllarıma kadar yedi zayıflı bir karnem vardı. Ama şimdi bir bilim insan olarak karşınızdayım.’ İfadelerini kullandı.

Kendi hayallerine ulaşmak için tek engelin insanın kendisi olduğunu belirten Sayın Feyiz, yapay gündemlerden uzak durulması ve hayallerinin büyük tutulması gerektiğini ifade etti. Son olarak insanların vazgeçmedi sürece başarılı olacağını ifade eden Sayın Feyiz, hayatın her zaman çalışmak demek olmadığını, hayatın tadını da çıkarmanın gerektiğini ifade ederek sunumunu tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113