• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Beslenme Dostu Yunus Emre

Beslenme Dostu Yunus Emre
Sağlık Bakanlığı ile yürütülen çalışma kapsamında, Yunus Emre İlköğretim Okulu?nda, öğrencilerin boy ve kilo indeksi çıkarıldı. Bu amaçla, tüm öğrencilerin boyları ve kiloları ölçüldü. Boy-kilo indeksine uymayan öğrencilerin velileri uyarılarak, sağlık k


Özellikle günümüz toplumunda, beslenme alışkanlıklarının olumsuz yönde değiştiğini ve buna bağlı olarak obezite diye bilinen aşırı kilo sorunu ile karşı karşıya olduğumuz görülmekte. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından Tuzla Yunus Emre İlköğretim Okulu’na gönderilen talimata istinaden çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmaların planlı ve düzenli yürümesi için okulun tüm öğretmenleri, projede görev aldı.
Görevlendirme öncesi konu ile ilgili, öğretmenlere bir sunum yapıldı. Koridorlara panolar asılarak, gerekli bilgilerle donatıldı. Bakanlığın hazırladığı boy-kilo indeksine göre, okul öğrencilerinin durumu incelendi. Boy-kilo indeksine uymayan öğrencilerin velilerine, okul idaresi tarafından yazı ile bilgi verildi. Sağlık kuruluşlarına başvurmaları istendi.
Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen beslenme programını uygulamaya koyan Yunus Emre İlköğretim Okulu idaresi, okulun kantin işleticileri ile görüşerek, cips, gazlı ve kolalı içecek yerine, meyve suyu ve süt gibi içeceklerin satılması konusunda, talepte bulundu.
Okulda olumlu bir beslenme alışkanlığı geliştirdiklerini ifade eden müdür Ferhat Gedik, öğrencilerin, beslenmeye bağlı olarak, sağlık ve başarı durumlarında belirgin bir artış gözlemlediklerini söyledi. 2010 yılı içinde sağlık müdürlüğü tarafından 2 kez denetlendiklerini belirten Gedik, okul olarak, “Beslenme Dostu Okullar” sertifikası ödülü ile ödüllendirildiklerini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113