• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

"BEN" DEĞİL "BİZ" ve BAŞARMAK ZORUNDAYIZ

Hasan Demirci

Ruhunu kaybetmiş insanların bu dünyada etrafa verdiği zarardan etkilenmeyen bir kimse kalmamıştır. 

Sevgiden yoksun, cehalet ve kirli bir hayattan zevk alanların dünyamızı kirletmesinin önüne geçebilmek için iyilik ve güzelliklerin daha çok yapılması, daha çok gündem yapılması gerekiyor. Onlar çoğunlukta oldukları için değil, çok gürültü ve reklam yaptıkları için gündem oluyorlar. 

Akşamları izlediğiniz haber kanalında verilen haberleri bir kezde verilmek istenen mesajlarla tek tek izlemeye çalışın. 

Hırsızlık, gasp, fuhuş, cinayet, tehdit, istismar başta olmak üzere bütün bir bülten kötülüklerin isteyerek veya istemeden reklamlarını yapıyorlar. 

Hayatımız bu kadar elbette çirkinleşmedi. Ancak ne var ki iyi ve güzel haberlere reyting sağlamıyor diye yer verilmiyor. Tv programlarının en masumundan bahsediyorum. Diziler, gündüz programları, özellikle de Anlı şanlı kişilerin sunduğu kadın programları Ailemizin içerisine atılan bir roket değil s400 füzesidir. Ne çirkinlik, ne çirkeflik varsa ortaya dökülüyor. 

Biz böyle bir millet değiliz. Biz bırakın kendi insanına merhamet ve şefkatle bakmayı düşmanına bile merhamet edebilen bir milletiz. Kendisi kuru ekmek yerken düşmanına taze ekmek verebilecek kadar engin bir gönüle sahip bir milletiz.

Bu duruşumuzu elbette ki rehberimiz, tek önderimiz Hz. Muhammed Mustafa sav den alıyoruz. O “Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.” buyurmuştu.  

Biz ise bırakın düşmana merhamet edebilmeyi, izlediğimiz programlar, diziler sayesinde enayi keriz muamelesi görürüz diye Mümin kardeşlerimize bile el uzatamaz hale geldik. Bencilliğimizde dur durak yok tamamen egoist bir yapıya büründük. 

Çare nedir?  dediğimizde "ben" merkezli bir hayatı "biz" merkezli bir hayata döndürmek. Dua ederken bile "Allahım bana ver" değil, Allahım senin lütfü keremin, ihsanın bol bize bütün müminlere ver diye dua etmeliyiz. 

Bütün etrafım, benim mutlu olmam için gayret sarfetmeli diye düşünmek yerine, ben etrafımı mutlu edebilmek için varım, onların mutluluğu benim mutluluğum olacaktır diyebilmemiz gerekir. 

Bu konuda tek olduğumu düşünmüyorum ama adımlarımızı birlikte atabilirsek daha çok ses getirebileceğimizi düşünüyorum. Aynı kanaati paylaştığımız kardeşlerimizden bulundukları ortamlarda bu konuları gündem yapmalarını hassaten istirham ediyorum. 

Selam ve dua ile 

Bu yazı toplam 862 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113