• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

Belediye başkanı gibi hizmet etti

Belediye başkanı gibi hizmet etti
Pendik Sapanbağları Muhtarı Mehmet AYDIN, rutin muhtarlık hizmetlerinin yanında mahallesine kazandırdığı önemli eserlerle de dikkat çekiyor.

Sapanbağları Mahallesi’nin ilk muhtarı ünvanına sahip olan ve bu görevi üç dönemdir başarıyla yürüten Mehmet AYDIN, mahallesine semt polikliniği, 24 derslikli okul ve çok sayıda sosyal mekan kazandırmanın gururunu yaşıyor.
Pendik Sağlık Hizmetlerine Destek Derneği’nin başkanlığını da yürüten Muhtar Aydın, şahsi girişimleriyle Sapanbağları’na modern bir semt polikliniği kazandırdı. 3 katlı ve 1200 m2 kapalı alana sahip poliklinikte; dahiliye, çocuk, kadın doğum, KBB, göz ve genel cerrahi olmak üzere 10  hekim görev yapıyor. Poliklinikten günde ortalama 500 kişi sağlık hizmeti alıyor.
Aydın’ın yaptıkları bununla sınırlı değil. Mahallenin tek ilköğretim okulu olan Atatürk İlköğretim Okulu’nun kapasitesi talebi karşılayamayınca yine muhtar kolları sıvıyor. Mahallenin ve Pendik’in işadamlarını harekete geçirerek okul bünyesine 24 derslikli hizmet binası kazandırıyor. Bu binayla birlikte Atatürk İlköğretim Okulu’nun derslik sayısı 56’ya yükseliyor ve Pendik’in en büyük okularından birisi haline geliyor.
Yine mahallede her sene açılan yaz Kur-an Kurslarında başarı gösteren öğrencilere laptop bilgisayar ve altın ödülü veriliyor. Öğrenciler, böylelikle Kur-an okumaya ve öğrenmeye teşvik ediliyor.
Muhtarın yaptıkları bununla da sınırlı değil. Sapanbağları Pendik’in park zengini mahallelerinden birisi. Hemen yanındaki Yeni Mahalle’de bir tek park bulunmazken, Sapanbağları’nda 5 tane park faaliyet gösteriyor.
Mehmet Aydın, her eğitim öğretim döneminde yaklaşık 1200 öğrenciye kırtasiye ve kıyafet yardımı da yapıyor. 1998 yılından buyana devam eden bu faaliyet yine işadamlarının desteğiyle yürütülüyor.
Murtarlığa dördüncü dönem de aday olan AYDIN’ın yeni projeleri de var. Öncelikli hedefi, seçildiğinde mahallesinin imar problemini çözmek.  Atatürk İlköğretim Okulu’na kapalı spor salonu yaptırmak ve bir lise kazandırmak.
Çalışmalarıyla taraflı tarafsız tüm kamuoyunun takdirini kazanan muhtar Mehmet AYDIN’ın yeniden muhtar seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor.
Mahalleliler de muhtarlarını başarılı buluyorlar. Her ihtiyaçlarında soluğu muhtarın yanında aldıklarını ifade eden Sapanbağları Mahalle sakinleri, “ Kendisine teşekkür borçluyuz. Özel sorunlarımızla dahi ilgileniyor. Yaşlı hastalarımız için kendi özel otomobiliyle evimize doktor getiriyor. Kendisini seçimlerde gönülden destekleyeceğiz ve oylarımızı vereceğiz.” Dediler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113