• BIST 10006.14
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Beceremiyorlar, yada kasten yapıyorlar!

Beceremiyorlar, yada kasten yapıyorlar!
İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan ulaşım sorununu AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye değerlendirdi.


AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe şunları söyledi:

"ULAŞILAMAYAN BİR KENT"

İstanbul artık ulaşım değil 'ulaşılamayan bir kent' haline geldi. Dünyanın farklı yerlerinde metro ve İETT otobüslerinde meydana gelen arızalar karikatürüze edilmeye başlandı.  Biz 2019 yılında İBB'yi deverederken, tekerlikli sistemde dünyanın en genç filosunu teslim etmiştik. Metrolarda çok büyük bir mesafa alınmıştı. İki tane temel sorun var. Bir, yeni yatrımlar yapılmıyor.  Araç alımından, yol yapımından, raylı sisteme kadar. İki, var olan sistemin işlenebilmesi için gerekli yönetim becerisi sergilenemiyor.  Araçlar bakım ve onarımı yeterli düzeyde yapılmıyor.  Dolayısıyla yürüyen merdeivenlerden araç arızalanmasına ve onların yedek parçalarının kullanılmasına kadar bir başarısızlık ve becerisizlik var.  Ya kasten yapıyorlar ya da hakikaten beceremedikleriçin yapıyorlar.

"DURAKLARA SAATTE BİR OTOBÜS GELİYOR"

Bu cevabı kendilerinin de vermesi lazım.  Ortaya çıkan tablo şu. Aynı otobüs sayısı ile 30 dakika da bir durağa otobüs gelirken şimdi bir saatte gelmiyor.  Bazı hatlar iptal ediliyor, araçlar sürekli bozuluyor.  Rahmetli Kadir abinin sloganını CHP'li İBB yönetimi guguk kuşu siyaseti ile aparmıştı. 'En çok metro yapan şehir' sloganı Kadir abinindir. Şimdi yeni slogan şu;  Aynı günde en çok otobüs yanan şehir.  Her gün her sabah bunu yaşıyoruz. Diyorlar ki 'Sizin döneminizde araç arıza yapmıyor muydu?' Tabii ki de yapıyordu. O gün birdi. Bugün on. Zaten kabul edilemez, makul düzeyin üstünde bir arıza var.  Bu ulaşımı olumsuz etkiliyor.  Ve bu arızalara da zamanında neden müdahale edilmiyor? Niçin araçların gerektiği şekilde bakım ve onarımdan geçirilmiyor?  Makineler tabii ki arıza yapacak.  Beş arıza yapıyordu, şimdi 10 tane yapıyor.

"ALTI AYDAN AZ BİR SÜRE KALDI"

 Otobüsü üreten firmanın bile bakım onarım ihalesine girmesini engelleyen bir CHP'li İBB yönetiminden bahsediyoruz.  Dolayısıyla erişim 'erişimsizliğe' dönüştü.  Ulaşım 'ulaşımsızlığa' dönüştü.  Bu beceriksizliklerini sürekli retorikle örtmeye çalışıyorlar. Algı ve manipülasyonla da bu başarısızlıklarını da örtmeye çalışıyorlar.  Geçenlerde yürüyen merdiven spekülasyonu yapmaya gayret ettiler.  Vatandaş her gün durağa gidiyor, yürüyemediğini görüyor. Siz 'yürüyor' deseniz ne olacak? Dolayısıyla az kaldı diyoruz.  Altı aydan az bir süre kaldı.  31 Mart 2024'te İstanbul tekrar AK Partimizin hizmet ve eser siyaseti ile tanışacak.  Yeniden İstanbul diyerek vatandaşımızın desteğiyle belediyeyi kazanmış olacağız.  Bu aksilikleri ve aksaklıkları hızlı bir şekilde gideceğiz.  Kaynak:haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113