• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Bayramlar Koleji eğitime hazır.. Yüz yüze eğitimde tüm tedbirler alındı

Bayramlar Koleji eğitime hazır.. Yüz yüze eğitimde tüm tedbirler alındı
Pendik'in en köklü kolejlerinden olan ve çeyrek asırlık geçmişe sahip eğitim kurumu Bayramlar Koleji , yüz yüze eğitime hazır. Nitelikli eğitimin yanı sıra öğrencilerin sağlığı için de tüm tedbirler alınmış durumda.

OKULLAR AÇILIYOR

VELİLER NELERE DİKKAT ETMELİDİR?

            2020-2021 Eğitim Yılı’nda okulların yüz yüze eğitimle açılıyor olması, tüm eğitimcilerde ve veli ve öğrencilerde bir heyecan ve telaş uyandırdı. Heyecan, çünkü herkes okulunu, yüz yüze eğitimi, arkadaş ve öğretmenlerini çok özledi. Yüz yüze eğitim yapabilmenin önemi ve güzellikleri tekrar tekrar fark ve idrak edildi. Telaş da uyandırmış olabilir. Uzun bir salgın sürecinde tüm bireyler çeşitli izolasyonlarla, maske mesafe temizlik kurallarıyla kendilerini salgın hastalıktan korumaya çalışırken bu süreçte her yaş grubunda farklı duygusal ve sosyal sorunlar ortaya çıktı. Bunun yanı sıra elbette Kovit19’un bazı rahatsızlanmalara ve kayıplara yol açmasının getirdiği duygusal yük ve travmalar, bireylerde ve toplumda zaman zaman üzüntü ve kaygıya yol açtı.

icin-bir-kisqi.jpg

OKULLARIN YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇMEK ÜZERE OLDUĞU BU DÖNEMDE EBEVEYNLERİN BİLMESİ GEREKENLER

            En önemli husus ebeveynin psikolojik sağlamlılığını güçlü tutmasıdır.  Kaygı ve endişelerin çocuğa aktarılmaması ve yansıtılmaması yoluyla öğrencinin psikolojik sağlamlılığını güçlü tutmak ilk adımda dikkat edilecek çok önemli bir husustur. Elbette sadece ebeveyn değil öğretmenin de psikolojik sağlamlılığının güçlü olması önem taşır.

            Maske, mesafe, temizlik kurallarına bağlı kalmak ve yaşam biçimi olarak benimsemek bu süreçte akıldan çıkarılmamalıdır. Tüm bireylerde alışkanlık haline gelmesi sağlanmalıdır.

            Öğrencinin okul süreçlerinde günlük kıyafetlerini temiz tutması, okul eşyalarının temiz olması gereklidir.

icin-277.jpg

            Okulda, öğrencilerin okul eşyalarını elden ele değiştirmemeleri, yiyecek alış verişlerinde bulunmamaları, oturdukları sıraları değiştirmemeleri, dezenfektanlarını her daim yanında bulundurmaları gereklidir.

            Maskelerin gün boyu ağız ve burnu kapatacak şekilde olup çıkarılmaması ve gün içinde değiştirilmesi gereklidir.

            Okul alanları içinde ve okul bahçesinde mesafe kurallarına uyulması, öğrencilerin uzun süredir özledikleri arkadaşlarıyla fiziksel etkileşim içine girmemeleri, dokunsal temas kurmamaları, ortak oyunlarda top gibi eşyalara dokunmamaları ve herkesin temas edebileceği yüzeylere temas etmekten kaçınmaları çok önemli diğer hususlardır. Ve belki de en önemli diğer bir husus, duygusal ve sosyal gelişimlerinde gerileme oluşan öğrencilerin okula uyum süreçlerinde bu oryantasyonun sağlanmasında tüm eğitimci ve ebeveynlerin işbirliği içinde çocuğa destek olması gerekliliğidir. İlk duyguların, arkadaşlıkların ve sosyal ilişkilerin desteklenmesi zamanla, sabırla ve hızla desteklenmelidir.

icin-4-kisi.jpg

BAYRAMLAR EĞİTİM KURUMLARI PANDEMİ SÜRECİNDE OKULDA HANGİ ÖNLEMLERLE BAŞLIYOR?

Bayramlar Eğitim Kurumlarında Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının sunduğu çerçevede tüm fiziksel önlemleri aldı. Okul girişinde tüm eğitim kadrosu, personel ve öğrenciler ateş ölçümleri ile okul binasına alınıyor. Risk fark edilmesi durumunda sağlık birimine gereken yönlendirme yapılmakta ve ebeveyn ile iletişime geçiliyor.

Okul içi tüm ortak kullanım alanları günlük hijyenden geçirilmekte ve gün içinde de dezenfekte edilmesine dikkat edilmektedir.

Öğrencilere verilen tüm ürünler (gıda, kırtasiye, kitap ) kapalı paketlerde bireye özel sunuluyor.

Okul işleyişinde düzenlemeler, ortak mekanlarda, mümkün olabildiğince az öğrencinin karşılaşacağı şekilde organize edilerek zaman ve kullanımları planlandı.

icin-iki-kisqi.jpg

Tüm yönetim, eğitimci kadrosu ve personel aşı olmuştur.

Maske mesafe ve temizlik kurallarında okulun tüm birimleri ve başta sağlık birimi, tüm öğretmen ve personel aktif olarak öğrencileri gözlemleyerek takip etmekte ve gereken yönlendirmeleri yapmaktadır.

Tüm eğitim kadromuz Milli Eğitim Bakanlığı çerçevesinde Psikolojik Sağlamlık Eğitimi almış olup, psikolojik sağlamlılığını tatlı bir tebessüm, huzur ve yüzündeki mutlulukla öğrenci ve velimize yansıtmaya hazırdır.

                                                                                                                     

           

           

           

           

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113