• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Başaramayacağımdan endişe duyduğum hiçbir göreve talip olmadım

Başaramayacağımdan endişe duyduğum hiçbir göreve talip olmadım
Pendik belediye başkan aday adayı İbrahim Ciminli, ?Siyasal Bilgiler Fakültesi?nde Kamu Yönetimi eğitimi almış, yıllardır idarenin ve siyasetin her kademesinde yöneticilik yapmış biri olarak belediye başkanlığında başarılı olacağıma inanıyorum.? diyor.

Pendik belediye başkan aday adayı İbrahim Ciminli, ”Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Kamu Yönetimi eğitimi almış, yıllardır idarenin ve siyasetin her kademesinde yöneticilik yapmış biri olarak belediye başkanlığında başarılı olacağıma inanıyorum.” diyor.

29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere yaklaşık üç ay var. Üç ay, az bir zaman değil elbette. Ancak bütün Türkiye’de olduğu gibi Pendik’te de seçimlerin havasına aylar öncesinden girilmiş durumda. Siyasi havanın erkenden ısınmasının birçok nedeni var elbette. Bunda Türk insanının demokrasiyi iyice sindirmiş olmasının yanında, yönetime talip olanların kendilerini insanımıza hakkıyla tanıtma çabasının da bir payı olsa gerek.
Pendik, yerel seçim havasını daha bir heyecanla yaşayan yerlerden biri. Pendik’te bütün dikkatler iktidar partisi ve yerel seçimin de en büyük favorisi AK Parti üzerinde yoğunlaşmış durumda. AK Parti, en çok aday adayının müracaat ettiği parti. Bunda kuşkusuz, üç dönemdir belediye başkanlığı yapan ve adı adeta Pendik’le özdeşleşen Erol Kaya’nın aday olmayacağını açıklamasının önemli bir etkisi var. Erol Kaya’nın geçtiğimiz haftalarda bir toplantı yaparak, aday olmayacağını ilan etmesiyle Pendik için adaylar da bir bir ortaya çıkmaya başladı.
Adaylardan birçoğu, zaten tahmin edilen, hatta aday olmamaları sürpriz olarak nitelendirilen insanlardı. Ancak adaylardan biri var ki, bütün Pendikliler tarafından aday olup olmayacağı çok merak ediliyordu.
İbrahim Ciminli’den bahsediyoruz. Taraflı tarafsız bütün Pendiklilerin gönlünde ayrı bir yeri olan İbrahim Ciminli, adaylık sürecinin son gününde Pendik AK Parti Teşkilatı’na giderek başvurusunu yaptı. Yıllardır siyasetin içinde olmasına rağmen yıpranmayan; kişiliği, kimliği ve duruşu ile herkesin takdirini kazanan İbrahim Ciminli’nin aday olmasıyla taşların yerinden oynadığı kesin. Çünkü ortak bir kanaattir ki, Pendik’te en çok sevilen ve AK Parti’ye en çok oyu kazandıracak kişilerin başında İbrahim Ciminli geliyor.
İbrahim Ciminli’yle adaylık sürecini, Pendik belediye seçimlerini ve kendisini konuştuk.
- Sayın Ciminli, Pendik’te herkes tarafından tanınan, taraflı tarafsız herkesin gönlünde yer edinen bir insansınz. Bize kendinizi tanıtır mısınız, kimdir İbrahim Ciminli?
- Teşekkür ediyorum. Ancak ifadelerinizi biraz abartılı buluyorum. Bizim tanınma gibi bir iddiamız yoktur. “En hayırlınız insanlara hizmet edendir.” düsturunca insanımızın hizmetinde olmayı, sadece ve sadece kulluk bilincinin bir gereği olarak gören ve hayatını ona göre idame ettirmeye çalışan sıradan bir insanım.
- Hayat hikayenizi bir de sizden dinlesek...
- 1963 yılında Erzincan’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Erzincan’da tamamladım. Yüksek öğrenimimi İstanbul’da yaptım. Önce Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni, sonra da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdim.
  1982’den itibaren de Pendik’te oturmaktayım. 90’lı yıllarda yerel tv. yayıncılığı yaptım. Kültür ve sanat alanında çalışmalarım oldu. Daha sonra gıda ve sigarta iş kollarında faaliyet gösterdim. İş hayatımı halen otomotiv sektöründe sürdürüyorum.
- Bir de siyasi hayatınızdan bahsetseniz...
- Üniversite, hatta lise yıllarımdan beri aktif olarak sosyal ve siyasal hareketlerin içinde yer aldım. 90’lı yıllardan sonra aktif siyasi hayatım başladı. 1994-99 yılları arasında Pendik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği’nde bulundum. Yine bu yıllarda Büyükşehir Belediyesi Harita Komisyonu Üyeliği yaptım.
1994-95 yıllarında bir süre Pendik Belediye Başkan Yardımcılığı yaptım. 1995-98 yılları arasında Pendik Refah Partisi İlçe Başkanlığı görevini yürüttüm. 1999 yılında FP 1. bölge milletvekili adaylığım oldu. 1999-2002 yılları arasında Pendik Belediyesi Başkan Danışmanlığı’nda bulundum.
- AK Parti’de ne zamandan beri görev aldınız?
- Sayın Genel Başkanımızla çok eskilere dayanan siyasi birlikteliğimiz olmuştur. İrtibatımız hiç kesilmeden devam etmiştir. AK Parti’nin kuruluş çalışmaları sırasında aktif olarak yer aldım. Pendik ilçe teşkilatının kurulmasında da katkılarım oldu. Arkasından AK Parti olarak girdiğimiz ilk seçimde; 3 Kasım 2002 Genel Seçimleri’nde Pendik SKM Başkanlığı’nı yürüttüm.
28 Mart 2004 Yerel Seçimleri’nde ise AK Parti’den Pendik ve Büyükşehir Meclis Üyeliği’ne seçildim. Halen Büyükşehir Belediyesi Harita Komisyonu Başkanlığı’nı yürütmekteyim.
Ayrıca 22 Temmuz 2007 seçimlerinde de yine Pendik SKM Başkanlığı görevini yaptım. Şunu da ifade edeyim ki, çıraklığından başlayarak siyasetin her aşamasında üzerime düşeni, bana verilen tüm görevleri bütün gücümle yerine getirmeye çalıştım.
- Aynı gelenekten gelen ve aynı yapılanma içinde bulunduğunuz için sayın başbakanla bir tanışıklığınız da herhalde söz konusudur.
- Sayın başbakanımızla, kendilerinin büyükşehir belediye başkanı olduğu yıllarda büyükşehir meclis üyesi olarak bir mesaimiz oldu. Bu mesaimiz sırasında Büyükşehir Belediyesi Harita Komisyonu Üyeliğimiz de oldu. Ancak şahsi tanışıklığımız aynı davanın insanları olarak daha eski yıllara gider.
- Anlaşıldığı kadarıyla öncesi ve sonrasıyla AK Parti’nin en eskilerinden birisisiniz...
- Bizim eski-yeni kaygımız yoktur. Parti içinde eskilikten dolayı övünmenin, yenilikten dolayı yerinmenin bir manası yoktur. Bu partinin içinde yer alan herkes, herkes kadar bu partinin ve bu davanın bir neferidir. Çünkü bir parti ancak ve ancak mensuplarının çokluğu ve niteliği nispetinde güçlü olur. Dolayısıyla katılan herkes partimize güç katar.
- Belediye başkan adaylığı noktasında Pendik AK Parti’ye bu kadar teveccüh olmasını neye bağlıyorsunuz?
- Bir kere, bu teveccüh her şeyden önce bizi sevindirir. Kuruluş ve oluşum felsefesiyle, liderinin niteliği ve inandırıcılığı ile AK Parti, milletimizin inandığı, yarısının oy verdiği, iradesini emanet ettiği bir partidir. Dolayısıyla Pendik’te adaylık için bu kadar ilgi olması gayet doğaldır. Çünkü AK Parti, merkezde yer alan bir partidir. Milletin ortak değerlerinin, dertlerinin ve beklentilerinin kurumsallaşmış ifadesidir.
- AK Parti’den aday çokluğunu, aynı zamanda küskünlerin çok olacağı şeklinde yorumlamak mümkün mü?
- Kesinlikle katılmıyorum. Bütün arkadaşlarımız sadece hizmet için aday olan ve AK Parti’ye gönülden bağlanan insanlardır. Elbette ki, içimizden bir kişi aday olacaktır. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Aday açıklandıktan sonra eminim ki, herkes o aday etrafında bütün gücüyle yer alacaktır. Ben kendi adıma bunu ifade ediyorum. Diğer arkadaşlarımız da aynı düşünceleri taşıyorlar.
- Siz kendi şansınızı nasıl görüyorsunuz?
- Şans değil, ama nasip diyorum. Nasibimizde varsa, kısmet olur. Olmazsa gücenmem, kırılmam. Hatta şunu da ifade edeyim ki, bir arkadaşımızın benden daha liyakatli olduğunu görürsem hiç tereddüt etmeden onu kendime tercih ederim.
-Seçilmeniz halinde neler yapmayı düşünüyorsunuz?
- Seçilmek için önce AK Parti’nin adayı olmak gerekir. Bu da yetmez, diğer partilerin adaylarını geçmek gerekir. Adaylık ve seçilmek nasip olursa Pendik için çalışmaya devam edeceğiz. Pendik, zaten son onbeş yıldır çok güzel  değişimlere ve gelişmelere sahne olmuştur. Bizler de aynı hızla bu gelişmeleri sürdürmeye gayret edeceğiz. Bunu yaparken de bütün Pendiklilerle, teşkilatımızla el ele vereceğiz. Belediye çalışanlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurumlarıyla ve en geniş anlamıyla halkımızla ortak akıl çerçevesinde kararlar alıp uygulamaya koyacağız. Bu güne kadar da bu anlayışla yerel yönetim çalışmalarımız sürmüştür.
- Son olarak neler söylersiniz?
- Şunu belirtmek isterim ki, Pendik Belediye Başkanımız Sayın Erol Kaya ile 90’lı yılların başından beri beraber çalıştık. Pendik’in kıyas kabul etmez eski ve yeni halini herkes çok iyi bilmektedir. Sayın başkanımız, gerçekten Türkiye’de önde gelen başarılı belediye başkanlarımızdan biridir. Biz de başarılarıyla Türkiye’ye örnek sayın başkanımızın ekibi içinde yer aldık. Belediye yönetiminde yer alarak; meclis üyeliği, çeşitli komisyonlarda üyelik ve başkanlık, başkan yardımcılığı ve başkan danışmanlığı gibi görevlerde bulundum. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Kamu Yönetimi eğitimi almış, yıllardır idarenin ve siyasetin her kademesinde yöneticilik yapmış biri olarak belediye başkanlığında başarılı olacağıma inanıyorum.
- Sayın Ciminli, bizim için zor bir soru, ama sormak durumundayız. Sizin için “İbrahim Bey; iyidir mütevazidir, dürüsttür; çok severiz ama belediye başkanlığı otoriter bir yapıyı gerektirir.” gibi bir yorum var. Bu konuda ne dersiniz?
- Yönetimde otorite sağlamanın yolları vardır. Bunlar bilgi, tecrübe, güven, şeffaflık ve adalettir. Bunların tacı sevgidir. Gerek yaşantım, gerekse yöneticilik hayatım inanıyorum ki, bu sorunuza açık bir cevap teşkil eder. Şunu da ifade edeyim ki, şimdiye kadar başaramayacağımdan endişe duyduğum hiçbir göreve talip olmadım.
- İbrahim bey, sorularımıza verdiğiniz nazik cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.
Asıl bana bu fırsatı verdiğiniz için ben teşekkür ediyor, seçimin ülkemiz ve Pendik için hayırlara vesile olmasını diliyorum.


“Sayın başbakanımızla, kendilerinin büyükşehir belediye başkanı olduğu yıllarda büyükşehir meclis üyesi olarak bir mesaimiz oldu. Bu mesaimiz sırasında Büyükşehir Belediyesi Harita Komisyonu Üyeliğimiz de oldu. Ancak şahsi tanışıklığımız aynı davanın insanları olarak daha eski yıllara gider.”

3 “En hayırlınız insanlara hizmet edendir” düsturunca insanımızın hizmetinde olmayı, sadece ve sadece kulluk bilincinin bir gereği olarak gören ve hayatını ona göre idame ettirmeye çalışan sıradan bir insanım.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113