• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

Bakan onayıyla müdür oldu kararnamesinin iptalini istedi

Bakan onayıyla müdür oldu  kararnamesinin iptalini istedi
Milli Eğitim Bakanlığı?nın 657 sayılı kanunun 76. maddesi gereği eğitim kurumlarına yapı- lan müdür ataması tartışılırken, ilginçlikler de olmuyor değil. Eğitim Bir Sen Başkanı ve Sancaktepe Halk Eğitimi Merkezi Kurucu Müdürü Ali Yalçın, müdürlüğünün ipta

İstanbul Anadolu Yakası’nın yeni ilçeleri olan Ataşehir, Çekmeköy ve Sancaktepe Halk Eğitimi Merkezleri’ne kurucu müdür olarak görevlendirilen yöneticilerden Ataşehir ve Sancaktepe’de görev yapan kurucu müdürlerin 76. maddeden asaletlerinin gelip, Çekmeköy’ün gelmemesi üzerine ilginç bir gelişme oldu.

İstanbul Anadolu Yakası’nda asaleten atama yapılamadığı için vekâleten yönetilen; Adalar, Üsküdar, Bostancı, Ataşehir, Sancaktepe Halk Eğitim Merkezleri’nin tamamının müdür atamalarının yapılması ve Çekmeköy Halk Eğitim Merkezi’nin atamasının yapılmaması üzerine Sancaktepe Halk Eğitimi Merkezi kurucu müdürü olarak görev yapan ve bakan onayı ile kararnamesi gelen Ali Yalçın’ın kararnamenin iptali için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Aynı zamanda Eğitim Bir Sen Şube Başkanı olan Ali Yalçın’ın, İstanbul Anadolu Yakası Halk Eğitimi Merkezlerinden vekaleten yönetilenlerin tamamına yakını asaleten atanırken, sadece Çekmeköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Pehlivan’ın kararnamesinin gelmemesinin; “kısmi adalete uymadığı”gerekçesiyle kararnamesinin iptalini istediği öğrenildi.

MHP Tuzla adayı İsak Dağcı, Bakan’ın onayıyla müdür oldu
 Tuzla MHP Belediye Başkan Adayı İsak Dağcı, seçimden önce vekâleten müdürlük yaptığı kuruma 76. maddeden AK Partili Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in onayı ile müdür yapıldı. Seçim öncesi Tuzla Mehmet Tekinalp Lisesi Müdür Vekili olarak görev yapan öğretmen İsak Dağcı seçimde MHP Tuzla Belediye Başkan Adayı oldu. Seçim öncesinde Tuzla’da bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı kadrosunda olan MHP adayı İsak Dağcı’nın aday olması üzerine boşalan kadrosuna başka müdür yardımcısı ataması yapılmıştı. Seçim sonrası Pendik Abdurahman Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı olarak atanan İsak Dağcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in imzasıyla önceden vekâleten müdürlük yaptığı Tuzla Mehmet Tekinalp Lisesi’ne 76. maddeden asaleten müdür olarak atandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113