• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Bakan Bağış, Pendik'te METRO'yu açtı

Bakan Bağış, Pendik'te METRO'yu açtı
Pendik Mağazası?nın açılışında bir konuşma yapan Genel Müdür Hakan Ergin, Metro?nun Türkiye?deki 14. mağazası olan İstanbul Üst Kaynarca mağazasının 23 milyon Euro?ya mal olduğunu, yaklaşık 9 bin metrekarelik bir toplam satış alanına sahip olduğunu ve 250


 
“Bu tür yatırımlar Türkiye’nin yabancı sermayenin gidebileceği verimli bir ülke olma özelliğini sürdürdüğünün en önemli göstergesi.. Orta ve uzun vadede Türkiye yabancı sermayenin para kazandığı bir ülke olmaya devam edecek. AB ile müzakere sürecinde bu durum en önemli kozlarımızdan biri olacak” .
 
Devlet Bakanı Bağış, “ Metro daha çok para kazansın,ekonomiye daha çok katkı sağlasın, yeni istihdam yaratsın ve daha fazla vergi ödesin ki biz de ülkemize ve halkımıza daha fazla hizmet götürelim” diye konuştu.
 
Toplantıda Metro’dan yeni mağaza sözü de alan Egemen Bağış, Metro’nun 2010’da dört yeni mağaza daha açacağını söyledi.

 
“-KRİZE RAĞMEN YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ”-
 
Metro Genel Müdürü Hakan Ergin, açılış konuşmasında, bütün dünyanın içinde bulunduğu küresel krize rağmen yatırımlarına ara vermedikleri vurgusu yaparak “ Önümüzdeki dönem de yatırımlarımıza ara vermedik. Önümüzdeki dönem de yatırım için her türlü imkanı araştırmaya devam edeceğiz.Ekonomik durgunluktan söz edilen bir ortamda, Türkiye’ye yatırım yapmanın, değer kazandırmanın önemine gönülden inanıyoruz. Metro Cash & Carry olarak Türkiye’nin uzun vadeli potansiyeline inancımız tamdır. Bütün dünyanın içinde bulunduğu küresel krize rağmen yatırımlarımıza ara vermedik. Önümüzdeki dönem de yatırım için her türlü imkanı değerlendirmeye çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.
 
“KALİTE ARTACAK VE DAHA ÇOK VERGİ ÖDEYECEĞİZ”
 
Genel Müdür Hakan Ergin, Metro’nun gittiği her yerde fiyatların düştüğünü ifade ederek, “ Bu bölgede de fiyatlar düşecek, kalite yükselecektir. Aynı zamanda da kayıt dışına karşı devletimizin yanında olacaktır. Toplam 400 kişiye istihdam sağlayacağız. Bütün bunlar olurken de devletimiz daha fazla vergi geliri elde edecektir. Bu katkı sadece Metro’nun ödeyeceği vergiler ile değil, Metro’nun çevresindeki tüm kayıt altındaki faaliyetlerden dolayı da artacaktır” dedi.
 
-900 ÜRÜNÜ GÜVENLİK TESTİNE TABİ TUTTUK”
 
Hakan Ergin, en hassas tüketici grubu olan çocukların kullanımı için üretilen 350 kırtasiye ürününü 2008 yılında,450 ürünü ise 2009 yılında test ettirdiklerine dikkat çekerek bu konuda şunları söyledi:
 
Bununla birlikte geleneksel pazarda satılan ürünleri de test ettirdik. Her iki çalışmamız da bize gösterdi ki uluslararası markalarda dahi uygunsuzluklar görülebilmektedir Bu alandaki inancımız, kalite güvence çalışmalarına devletimizin teşvik vermesi yönündedir Bu şekilde, insan sağlığını tehdit eden tüm ürünlerin belirlenmesi ve hatta üretimlerinin önüne geçilmesinin temelini oluşturan kalite güvence çalışmaları hızla artacaktır. Yine gıda alanında olduğu gibi gıda dışında da “Gıda Dışı Ürün Güvenliği Derneği” kurulması çok önemlidir. Metro Türkiye olarak gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki gıda alanında Dünyanın en gelişmiş normları düzeyindeyiz. Gıda dışında kalitemiz de Avrupa Birliği’nin de üzerindedir. Bizim hedefimiz Türk halkına güvenli ürünler sunmaktır. Bu amaçtan hareketle Devlet ile, Üniversiteler ile ve Sivil Toplum Örgütleri ile her zaman işbirliği halindeyiz”.
 
90 GÜNDE İNŞA EDİLDİ,40 BİN KAYITLI MÜŞTERİ
 
Hakan Ergin, 4 bin 300 metrekarelik gıda ürünleri ve 2 bin 700 metrekarelik gıda dışı ürünleri satış alanlarına sahip olan Pendik Üst Kaynarca mağazasında, 30 binden fazla çeşit ürünün satışa sunulduğunu belirterek, 90 günde inşa edilen Metro Pendik Üst Kaynarca mağazasının şimdiden 40 binin üzerinde kayıtlı müşterisi bulunduğunu söyledi. Pendik Üst Kaynarca’da açılan 14. mağazasında Metro’nun birçok yeniliği de uygulamaya geçirdiğini kaydeden Ergin, dijital etiketleme sistemini Büyükçekmece mağazasındaki denemelerden sonra ilk kez Pendik mağazasında uygulamaya koyduklarını, fiyat avantajlarını hemen o anda ve hatasız olarak müşterilerine sunabileceklerini belirtti.
 
DİSK BAŞKANI SÜLEYMAN ÇELEBİ DE KATILDI
 
Pendik Metro Mağazası’nın açılışına katılan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi de 'bazı arkadaşlar neden buradasınız’ şeklinde kendisine soru yönelttiğini belirterek “ Metro tam 3 bin arkadaşımızın çalıştığı ve sendikanın bulunduğu bir iş yeri. Sosyal-İş Sendikamız burada örgütlü durumda. Metro insan odaklı ve örgütlü toplumun önemine inanan bir kuruluş. Bu nedenle buradayım. Konya ve Ankara Mamak mağazalarının da açılışlarında da bulundum. Yalnızca mağaza açarak değil eğitime katkı yaparak, çevreye duyarlılığa ve sosyal sorumluluk projelerine önem vererek Türkiye’ye katkı yapmaya devam eden bir kuruluş. Eğitime, sosyal sorumluluk projelerine önem veren ve örgütlü toplumun gereğine inanan kuruluşlarla her zaman yakın diyalog içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113