• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

AZ YİYEN ÇOK YAŞAR

AZ YİYEN ÇOK YAŞAR
Bölge Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy, geliştirdikleri bir sistemle, bundan böyle kalp hastalarının bir kez ameliyat olacağını, ameliyattan sonra anjiyo, stent vs. gibi başkaca operasyonlara maruz kalmayacaklarını söyledi.


Pendik’te, geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Bölge Hastanesi, kısa sürede hasta memnuniyetini kazanmış durumda. Hastaneye ilgi, her geçen gün artarken; hastane yönetimi de, buna kayıtsız kalmıyor. Sosyal sorumluluk gereği, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla sık sık bir araya gelen hastane yönetimi, sağlık konusunda bilgilendirici faaliyetler yürütüyor.
ÜÇ AYRI YERDE SAĞLIK HİZMETİ
Pendik, Maltepe ve Sancaktepe bölgelerinde, 3 ayrı hastanesiyle faaliyet gösteren “Bölge Sağlık Grubu (Özel Bölge Hastaneleri)”, “2011 Kurumsal Sosyal Sorumluluk” programı kapsamında planladığı projelerini, hayata geçirmeye devam ediyor.
PENDİKLİLER DERNEĞİ
KONUK OLDU

Bölge Sağlık Grubu, Pendikliler Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde, 8 Ocak’ta, sağlıklı beslenme ve kalori kontrolü konularında “uygulamalı bilgilendirme ve farkındalık” oluşturmayı amaçlayan bir “Sağlıklı Beslenme Kahvaltısı” düzenledi.
Grubun, Pendik Bölge Hastanesi’nde gerçekleştirilen kahvaltısına, 60 civarında bölge insanı konuk edildi. Bir sosyal sorumluluk proje dizisi olarak planlanan Sağlıklı Beslenme Kahvaltıları’nın ilki, geçen ay içerisinde, “Türk Anneler Derneği” üyeleri için düzenlenmişti.
GÖKSOY, SAĞLIKLI BESLENMENİN PÜF NOKTALARINI ANLATTI

Bölge Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy; sağlıklı beslenmenin püf noktalarının, en etkili şekilde kahvaltı yapılırken anlatılabileceğini belirterek, projenin çeşitli gruplar için ayda 2 defa, pazar sabahları brunch şeklinde sürdürüleceğini söyledi.
Göksoy; “Geçen ay düzenlenen kahvaltı sonrasında, konuyla ilgili çok verimli geri dönüşler aldık. Kahvaltılarımıza katılan konuklarımız, ait oldukları sosyal grubun kanaat önderleridir. Bu yüzden, her kahvaltıyı bir STK işbirliğinde gerçekleştiriyoruz. Bilgilendirmenin ve farkındalık yaratmanın en etkili yolunun, bu olduğuna inanıyoruz. Türk Halk Müziği’nden, satranç turnuvasına kadar bir çok sosyal alanda da kendimizi, insanlarımıza görevli kıldık.” dedi.
ÖNCE TARTIYA ÇIKTILAR, SONRA KAHVALTIYA OTURDULAR
Kahvaltı öncesinde, tüm katılımcıların ideal kilo ve kalori ihtiyaçlarının hesaplanacağını belirten Pendik Bölge Hastanesi yöneticileri, kahvaltının, hastanenin diyetisyeni eşliğinde yapılacağını ve 100 çeşit besin türünün bulunacağı açık büfede, her ürünün yanında yer alan etiketlerde, kalori miktarları, faydaları ve ideal tüketim oranları gibi bilgilerin yer aldığını vurguladılar. Kahvaltı sırasında, görsel sunum, soru-yanıt ve uygulamalı pratikler olmak üzere, tüm aktarım yöntemleri kullanıldı. 
KALP HASTALARINA MÜJDE
Kalp, damar hastalıklarında çok önemli başarıların yanı sıra, birçok yenilikler getirdiklerini, ancak Türkiye’de bu hastalık konusunda bir boşluk bulunduğunu kaydederek, boşluğu gidermek için önümüzdeki günlerde bir konferans düzenleyeceklerini söyleyen Göksoy, “Artık kalp hastaları bir kereye mahsus ameliyat olacak ve tekrar tekrar anjiyo, stent vs. gibi operasyonlara maruz kalmadan, sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürme imkanına kavuşacaklar.” açıklamasında bulundu. Turgut Göksoy ayrıca, “ Kardiyalojik Rehabilitasyon aletlerle donatılmış bir bölüm açtıklarını, bununla hastanın, nasıl yaşaması, ne yemesi ve nasıl hareket etmesi gerektiğini, hata payı çok düşük bilimsel cihazlar sayesinde hastaların hayata bakışı değişecek.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113