• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

AYGAD'DAN MUHTEŞEM GECE

AYGAD'DAN MUHTEŞEM GECE
İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen ?Hoşgörü Gecesi? Divan Asia Hotel'de gerçekleşti.




Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği (AYGAD) tarafından Pendik Divan Otel'de düzenlenen Dayanışma ve Kaynaşma Yemeği birbirinden önemli isimleri ağırladı. 

Fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü

Düzenlenen bu muhteşem gece için günler öncesinden hazırlanan AYGAD üyesi gazeteciler, haber fotoğraflarından oluşan bir sergi açılışı gerçekleştirdi. İstanbul'un farklı mekanlarından renkli görüntülerin yer aldığı sergi, izleyenler tarafından da büyük ilgi gördü. Birbirinden farklı karelerin yer aldığı etkinlikte 61 eser sergilendi. 

Yemekte Divan ayrıcalığı yaşandı

Sunuculuğunu TRT Spikeri Saadet Baykal'ın yaptığı gecenin ilk sanatcısı Türk Sanat Müziği Sanatçısı Seniha oldu. Saz ekibiyle birlikte davetlilere unutulmaz eserlerini sunan sanatcıdan sonra derneğin son 3 ay içerisindeki faaliyetlerin ve yerel gazetelerin Türkiye için önemini anlatan sinevizyon gösterisi konuklara izlettirildi. Geceye katılan tüm davetlilerin isimleri barkovizyondan salona gösterilirken, geceye mazeretleri yüzünden katılamayan başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi parti genel başkanları ve bakanların telgrafları okundu.

"Yerel basın demokrasinin ilk basamağıdır"

Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı Hakan Manici günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapmak üzere konuklarla buluştu. Yerel yönetimlerin demokrasinin ilk basamağı olduğunu söyleyen Manici, "Halk kendini yönetenlerin hatalarını, başarılarını başarısızlıklarını  yerel basından doğrudan doğruya daha yakından öğrenme hakkına sahiptir. Bu hakkı yerine getirecek olan da yerel basındır. Yerel yönetimler demokrasinin ilk basamağı ve çekirdeğiyse, yerel basında demokrasinin sağlıklı işlemesiyle yükümlü basın içinde basının özü ve çekirdeğidir. Yerel basın bölgenin ve bölgede yaşayanların her türlü sorunu ve bu sorunların karşısında üretilebilecek çözüm önerilerini gündeme getiren, tartışan yerel yönetimle merkezi yönetim arasında köprü işlevi gören halkın gözü kulağı olduğu kadar yerel yönetimin dili de olabilen bir işleyişle kişilerin küreselleşme girdabından biraz olsun alıkoymaktır." dedi.

"Şehir efsanesi söylemlerini ortadan kaldıracağız"

AYGAD'ı kurmaya iten nedenlerden bir tanesinin de yerel basın üzerindeki lekeleri temizlemek olduğunu belirten Manici, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Bir kısmı gerçek bir kısmı şehir efsanelerinden oluşan bu söylemleri ortadan kaldırmak gazeteci ile gazeteci geçinenleri birbirinden ayırmaktı yola çıkış amacımız. Bunu yaptığımızda doğal olarak hitap ettiğimiz okur kitlemize de doğru, yansız haberleri ulaştırabilecektik. İnsanları yönlendirmeyecek olanı aktararak yorumu onların yapmasını sağlayacaktık. Bu fikri arkadaşlarımızla paylaştığımızda kısa sürede üye sayımızın artması bölgemizde böyle bir meslek örgütlenmesine ne denli bir gereksinim olduğunu da ortaya koydu."

"Basın mensupları AB standartlarına kavuşturulmalı"

Gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve yaşadıkları sıkıntılara yönelik sorunlara değinen Manici, basın mensuplarının AB standartlarına kavuşturulması gerektiğini kaydetti. Bölgede bulunan belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının gazetecilere destek vermesi konusunda hatırlatma yapan Manici, "AYGAD üyeleri muhalif duruş sergilerken, beyaza beyaz diyenlerdendir. Muhaliflik adına körü körüne bir duruş sergilemek başka amaçlara hizmet etmek demektir ki onlar da AYGAD üyesi olamazlar." diye konuştu.

Polimikten uzak duruyoruz.

"AYGAD olarak polemikten kaçınmaya çalışıyoruz. Ancak derneğimize yönelik son günlerde mesnetsiz iftira kampanyası başlatıldığını da biliyoruz. Bu konuda yasal girişimlerimiz elbette sürüyor, sürecektir diyen Hakan Manici 1900'lü yıllarda yaşayan Gazeteci Mehmet Tahir Beyin Gazetecilik hayatından örnekler vererek Gazeteci Tahir gibi günümüzde çok örnekleri olsa da biz hiçbir zaman Gazeteci! Tahir olmayacağız.

Çünkü biz biliyoruz ki Gazeteci olmak için önce adam olmak gerekir" dedi.

Konuşmasının sonunda tüm yönetim kurulu üyelerini ve gazete sahibi dernek üyelerini sahneye davet ederek konukların muhalif duruş sergilerken bile “Beyaza beyaz” diyen, eleri ezilmesi pahasına taşın altına elerini uzatan, hiç bir zaman umutsuzluğa düşmeyen bu arkadaşları gönülden alkışlamanızı istiyorum ,dedi.

Tüm davetlilerin ayağa kalkarak alkışladığı üyeler daha sonra toplu fotoğraf çektirerek sahneden ayrıldılar.

Ropörtajlara gerçekler yansıdı.

Tüm konuklar ile çeşitli kanallar tarafından ropörtajlar yapılırken, ropörtajlarda konuklar derneğin eğitim proğramının ve haber havuzunun İstanbul Anadolu Yakasında büyük bir etki ve değişim başlatacağını, yozlaşma konusunda toplumun önünde giden basının bu dernek ile buna dur diyeceğini ve soran sorgulayan ve araştıran gazeteciliğin ön plana çıkacağını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu meslek örgütünün olmaması ve dağılması için her türlü oyunların olacağını ama bunlara kulak asılmadan devam edilmesi gerektiğini söylediler.

Bu derneğin büyük bir eksikliği giderdiğini ve kendisini kısa sürede ispat ettiğini ropörtajlarda belirten davetliler kafalarımızda ister istemez oluşan soru işaretlerinin bu akşamdan sonra yerini güzellikler aldı. dediler.

Coşkun Sabah coşturdu

Gerçekleştirilen konuşmanın ardından gece Yöre Halk Dansları Topluluğu gösterileri ve Coşkun Sabah'ın unutulmaz şarkıları ile devam etti.Yöre Halk Dansları Topluluğu geceye oyun gösterileri ile damgasını vuran isimlerdendi. Yurdumuzun dört bir yanından farklı türkülerle halk oyunu sergileyen topluluk, konuklara unutulmaz bir akşam yaşattı. 

Gecemizi onurlandırdılar

Tüm ilçe kaymakamlarının yanısıra, MHP Genel Başkan yardımcısı Bülent Didinmez, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Demokrat Parti Genel Başkan yardımcısı Bünyamin Altunel, MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak, AKP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı ve eski Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, AKP, MHP, SP, HAS Parti, CHP, Hak ve Eşitlik Partisi ve Bağımsız Milletvekili adayları, il başkanları, ilçe Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP, DSP Büyükşehir Belediye Başkanı eski adaylarından Prof. A. Vefik Alp, eski Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, tüm ilçe Belediye Başkan Yardımcıları, Emniyet Müdürleri, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, diğer daire müdürleri, Okul Müdürleri, Üniversite Öğretim Üyeleri, Kızılay başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Spor Kulübü  Başkan ve Yöneticileri, Tutuklu Gazeteciler Derneği Platformu Gazeteci Necati Obay, ilçe belediye basın danışmanları sanayi kuruluş temsilcileri ve özel şirketlerin yönetim kurulu başkanları ile ulusal basından temsilcilerin katıldığı gecede eğlence hat safhadaydı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113