• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

AYGAD KONGRESİ

Ümit Kahyaoğlu
Başkanlığını yürüttüğüm İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği (AYGAD), 15 aralıkta üçüncü olağan kongresini gerçekleştiriyor.

Başkanlığını yürüttüğüm İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği (AYGAD), 15 aralıkta üçüncü olağan kongresini gerçekleştiriyor. Kurucu başkan Hakan Manici’den sonra gazeteci arkadaşların teveccühü ile bayrağı biz taşıyoruz.

Bayrağı taşıdığımız bir yıllık sürede AYGAD, önemli hizmetlerin altına imza attı. Bu süreçte yönetim kurulu toplantılarımızı farklı farklı ilçelerde gerçekleştirdik. Şile’de, Beykoz’da, Pendik’te, Kartal’da ve diğer ilçelerde.

Ulusal medyanın genel yayın yönetmenlerine ziyarette bulunarak, derneğimizi ve İstanbul Yerel Medyası’nın durumunu anlattık. Kendileriyle fikir alış verişinde bulunduk.

Marmara Üniversitesi ile işbirliğine giderek Türkiye’de şimdiye kadar yapılan en kapsamlı ve en uzun süreli Yerel Medya Eğitim Seminerini gerçekleştirdik. Bu eğitim semineri, bir devlet üniversitesiyle bir yerel medya derneğinin gerçekleştirdiği ilk işbirliği oldu. İstanbul’da şimdiye kadar hiç bir devlet üniversitesi yerel medya mensuplarıyla bir araya gelmemişti.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Sn.Prof.Dr.Yusuf Devran’a yerel medyaya verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

Üniversiteyle olan işbirliğimiz önümüzdeki yıl da devam edecek. Muhtemelen Nisan ayında yerel medya eğitim seminerinin ikincisini daha farklı konu başlıkları altında gerçekleştireceğiz.

Yine görev süremizde İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu’yu ziyaret ettik. Kendisine derneğimizi ve İstanbul yerel medyasını anlattık. Bizleri çok iyi karşıladı ve ağırladı.

Sayın validen derneğimiz için yer talebinde bulunduk. Olumlu yaklaştı.

“Arsa bulun, size tahsis edelim.” Dedi. Araştırmaya devam ediyoruz.

Hedefimiz bu arsa üzerine derneğimizin çok amaçlı merkezini inşa etmektir.

Yine bölge milletvekillerimizle biraraya gelerek İstanbul Yerel Medyasının sorunlarını anlattık ve çözüm önerilerimizi getirdik.

Geçtiğimiz ayda medya alanında Türkiye’deki en tepe kuruluş olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na üyelik müracaatımızı yaptık. Müracaatımızdan bir ay sonra üye kabul edildiğimizin haberini aldık.

Bu gelişme tüm medya mensubu arkadaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılandı. İstanbul yerel medyası yine bir ilki yaşadı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun İstanbul’daki ilk üyesi AYGAD oldu.

Hedeflerimiz, daha bitmedi. Alınacak çok yolumuz var.

İstanbul yerel medyasına kalite getirmek zorundayız. Yönetim kurulu arkadaşlarım ve üyelerimizde bizimle aynı düşünüyorlar.

İnşaallah, 15 aralıktaki kongremiz bu sürecin başlangıcı olur.

Yerel medyayı güzel günler bekliyor.

Yeni kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bu yazı toplam 1819 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113