• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Avrupa?da Bayrağı dalgalandırdılar

Avrupa?da Bayrağı dalgalandırdılar
Pendik?li sporcular, Avrupa?da, bayrağı dalgalandırdı. Yıldız Kızlarda 44 Kiloda Neslihan Çatalca Avrupa birincisi olurken, 69 kiloda Hilal Tunçöz ise Avrupa üçüncüsü oldu

.
PENDİK ŞANS GETİRDİ
 Pendik Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu haltercisi olarak başlayıp, Kaynarca Şevket Sabancı Lisesi’nde 2 ve 3. sınıf öğrencileri olarak eğitimlerine devam eden Neslihan Çatalca ve Hilal Tunçöz isimli halterci kızlar, milli takım adına yarıştıkları 16-23 Mayıs tarihleri arasında İspanya’nın Valencia kentinde düzenlenen 18. Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak, 44 kiloda Avrupa birinciliği, 69 kiloda ise üçüncülüğü elde ettiler.

ÖDÜLLERİ, OLİMPİYAT MAAŞI VE SINAVSIZ ÖĞRETMENLİK 
 Halter antrenörü ve okulun beden eğitimi öğretmeni Meliha Sarıkoca gözetiminde çalışmalarını yürüten Avrupa Şampiyonu olan sporculara, Olimpiyatlara Sporcu Yetiştirme Komisyonu tarafından olimpiyat maaşı bağlandı. Avrupa Şampiyonası’nda dereceye yapan genç sporcular Neslihan Çatalca ve Hilal Tunçöz, ayrıca üniversitelerin beden eğitimi öğretmenliği bölümüne de sınavsız girme şansını yakalamış oldular.

 Pendik Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu Halter Salonu, şampiyonlar yetiştirmeye devam ediyor. Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde sporcu yetiştirmeye devam eden halter salonu, İstanbul’da, halterin merkezi olarak biliniyor.
Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası’nda, kızlarda, Neslihan Çatalca 44 kiloda Avrupa Şampiyonu, Hilal Tunçöz ise 69 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu. Başarılı halterciler, okul müdürü Ali Yalçın ve halter milli takım antrenörü, aynı zamanda beden eğtimi öğretmeni Meliha Sarıkoca ile birlikte.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113