• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

ATAŞEHİR YUNUS EMRE İŞİTME ENGELLİLER İLKÖĞRETİM OKULU?NDA NELER OLUYOR?

ATAŞEHİR YUNUS EMRE İŞİTME ENGELLİLER İLKÖĞRETİM OKULU?NDA NELER OLUYOR?
Eğitim Bir Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Erol ERMİŞ, ATAŞEHİR YUNUS EMRE İŞİTME ENGELLİLER İLKÖĞRETİM OKULU'nu ilgilendiren ildialar ile ilgili bir açıklama yaptı.


Ermiş açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
     Son günlerde Ataşehir Yunus Emre İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’yla ilgili olarak gündeme getirilen şeyleri üzüntüyle izlemekteyiz. Ölçüsüz, mesnetsiz ve seviyesiz ithamlara her geçen gün yenisi eklenmektedir. Anlaşıldığı kadarıyla sayın sendika başkanı, okuldaki birilerinden bilgi almakta, tek taraflı edinmiş olduğu bilgileri gerçeğin ta kendisi diye kabul ederek, kamuoyuna sunmaktadır. Eğer gerçek ortaya çıkarılmak isteniyorsa, iki tarafı da dinlemek gerekir. Maksat üzüm yemek değil de bağcıyı dövmekse söylenecek bir şey yoktur. Kaldı ki olay inceleme/soruşturma konusu olmuştur. Bize düşen süreci etkilemekten kaçınmaktır. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Tek taraflı bir şekilde kamuoyu bilgilendirildiği için biz de açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Yoksa okullarla ilgili açıklama yapmak pek tercih ettiğimiz bir durum değildir. Ayrıca sayın başkan, konuyla ilgili sendikamızı da suçlayıcı bazı beyanlarda bulunmuştur.

     Sayın Başkan, biz sizi iyi tanıyoruz. Var olduğunu sandığınız her türlü olumsuzluğu bize fatura etmekte üstünüze yok maşallah. Kadrolaşma diye ağzınızdan yıllardır düşürmediğiniz iddianıza gelince: Sizin düşündüğünüz gibi olmuş olsaydı, bugün herhalde hiç idareci üyeniz kalmaması lazım gelirdi. Halbuki sendikanıza üye idareci sayısı hiç de küçümsenecek miktarda değildir. Durum böyle olunca, acaba kim kadrolaşıyor diye de sorası geliyor insanın.

     Biz elbette ki üyelerimizin yanındayız. Ancak bugüne kadar “haklı da olsanız, haksız da olsanız yanınızdayız” demedik, demeyiz de. Baskının nasıl bir şey olduğunu sizin bazı idarecileriniz çok iyi bilir, siz de onları çok iyi tanırsınız. Bu vesileyle tüm idareci arkadaşlarıma sesleniyorum: Sakın ola ki adaletten, doğruluktan şaşmayın. Doğru yaptığınız sürece yanınızdayız. Bile bile haksızlık yapanın, kim olursa olsun, karşısındayız.

     Sayın başkan, topu topu 10 zihinsel engelli ve spastik öğrenciden hareketle 100 küsur öğrencinin okuduğu okulun, işitme engelli okulu olduğu gerçeğini göz ardı etmiş. Bunu da insanların acıma duygularını istismar etmek için yapıyor. Bu şekilde davranarak diğer öğrencileri de üzüyor.

     Okul personeli genel anlamda mutludur. Birkaç kişinin huzursuzluğunu genele yaymanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Çoğunluk, o birkaç kişiden şikayetçidir. Sayın başkan, konuyu biraz araştırsaydı bu durumu görürdü. 28 personelden üçü, kendini tehdit altında ve huzursuz hissetmekte. Okulu bütünüyle çalışılamaz bir ortamı varmış gibi göstermek için 25 kişinin beyanını görmezden geliyor.

     İlçe yetkilileri bize, defalarca okula gittiklerini, her konuyla yakından ilgilendiklerini beyan etmişlerdir. Bunu, okul çalışanları da doğrulamaktadır. İlçe yöneticileri kendilerine düşen insani, yasal ne varsa yapmaya çalışmaktadırlar. Artık haksız olanın cezalandırılması aşamasına gelinmiştir. Bunu da muhakkikler/müfettişler yapacaktır.

     Öğrendiğimiz kadarıyla bayrağın ipi direkte düğümlenmiş, direğe çıkılması gerektiği için uygun araç beklenmiş, uygun araç bulunur bulunmaz da bayrak yenisiyle değiştirilmiştir. Sanki bayrak aylarca o şekilde asılı durmuş gibi bir hava vermek, bunu youtube’a vererek duygu sömürüsü yapmak en hafifinden insaf işi değildir.

     Açıklamada okuldaki yöneticilerin tamamı görevlendirilme gibi gösterilmiş. Halbuki iki idareci kadrolu, müdür vekili de görevlendirmedir. Sürekli kot pantolonla dolaştığı söylenen okul yöneticisi ise, elinden geldiği için, okulun tamirat işlerini yapmaktadır. Takdir ederseniz ki tamirat işleri de takım elbise ile yapılmaz. Ayrıca bir yanlışlığı da düzeltelim: Bu okuldaki idarecilerin hepsi aynı sendikanın üyesi değildir. Bir idareci hiçbir sendikaya üye değildir.

     Okula yapılan alımların nasıl yapıldığı inceleme/soruşturma sonunda çıkacaktır. Bazı malzemelerin ayni bağış olarak alındığı, fatura mukabili alınan cihazların para girişlerinin ise makbuz karşılığı yapıldığı ifade edilmektedir.

     Okulun kışın ısıtılamaması genel bir problemdir. Çoğu okulda petekler küçük olduğu için çok soğuk havalarda yeterli gelmemektedir. Okulun yıkılıp yeniden yapılması gündemdedir. Yeni okulda inşallah bu problem ortadan kalkar.

     Fakir öğrencilere yapılan her türlü yardım için, idareci ve öğretmenler seferber oluyor. Yoksa hiç kimse kendiliğinden gelip de okullara ve öğrencilere yardım da bulunmuyor. Yardımların idareci yakınlarına dağıtıldığı iddiasının sonucunu biz de merakla bekliyoruz.

     Bu arada okulda güzel şeyler de oluyor. Mart başından itibaren öğrencilere ücretsiz olarak yemek veriliyor. Büyükşehir Belediyesiyle protokol imzalanmış, bu protokol gereği bütün öğretmenlere ücretsiz olarak işaret dili kursu verilecektir. Ataşehir Belediyesi’yle iş birliği yapılarak bir hafta süreyle öğrencilere organik süt dağıtılmıştır. Valiliğin yapmış olduğu protokol uyarınca ATV tarafından işitme engelli çocuklar için bir program hazırlanarak kamuoyunun dikkati bu çocuklara çekilecektir.

     Eğitim-Bir-Sen haklının yanında, haksızın karşısındadır. Bütün şikayetlerin araştırılmasını, gerçeğin ortaya çıkarılmasını yetkili mercilerden talep ediyoruz. Kim müfteri, kim suçlu ortaya çıkarılmalıdır. Üyelerimizin haklarını her platformda savunmak, sendikacılığımızın gereğidir.

     Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
 

         Erol ERMİŞ

     EĞİTİM-BİR-SEN

                                             İSTANBUL 3 NO’LU ŞUBE BAŞKANI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113