• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

ASR-I SAADET GECESİ?NE YOĞUN İLGİ

ASR-I SAADET GECESİ?NE YOĞUN İLGİ
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şubeye bağlı Sultanbeyli Temsilciliği ile Anadolu Gençlik Derneği Sultanbeyli Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği Atlas Kongre Merkezindeki


    Salonun hınca-hınç dolu olduğu programa İstiklal Marşı ile başlandı. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra programın açılış konuşmasını Eğitim-Bir Sen Sultanbeyli İlçe Temsilcisi Süreyya Aydın yaptı. Aydın konuşmasında: ‘’Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Temsilciliği olarak kardeş kuruluş Anadolu Gençlik Derneği Sultanbeyli Temsilciği ile bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz "Veda Hutbesini Güzel Okuma Yarışması"nı ilköğretim ikinci kademe öğrencilerine yönelik yaparken, Lisede ki öğrencilerimiz arasında da "Barış Dininin Peygamberine Mektup yarışması" düzenledik. Veda Hutbesini Güzel Okuma Yarışmamız da dört aylık bir çalışmanın neticesinde 6 ön eleme ve bir de final gerçekleştirdik. Her bir ön eleme de jüri üyeleri olarak 30'un üzerinde öğrencinin Veda Hutbesini okumalarını dinledik. Yapılan elemelerde ilk üçe giren öğrencilerimiz finale kalarak bir birleriyle yarıştılar. Finalistlerin çok iyi hazırlandığı Veda Hutbesini Güzel Okuma Yarışmasında her bir finalistin bir diğerinden güzel okuyor olması jüri üyelerimizin işini zorlaştırdı. Bir tane 3.lük, 2. liği olmayan ve 1.’liği iki öğrencinin paylaştığı bir yarışmanın ortaya çıktığını gördük.’’ Dedi.
    Anadolu Gençlik Derneği adına bir selamlama konuşması yapan il başkanı Kerem Öncel, Anadolu Gençlik Derneği ile Eğitim Bir Sen'in böyle bir program düzenlemelerinden dolayı memnuniyetlerini bildirdiler. Anadolu Gençliğin Milli ve Manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirme gayretinde olduğunu belirten konuşmalarından sonra, hadis yarışmasında dereceye giren öğrencilerin 40 hadis okumalarıyla program devam etti. Hz. Peygamberi anlatan sinevizyon gösteriminden sonra Prof. Muhammed Şakir Voyvot, Hz. Peygamberin hayatından kesitler aktardığı konuşmasında günümüz Müslümanlığına da değindi. 
    Programda, Barış Dininin Peygamberine Mektup Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile Veda Hutbesini Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesine sıra geldi. Veda Hutbesini Güzel Okuma Yarışması 1.'sine Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Kerem Öncel, yarışma 2.'sine Saadet Partisi Sultanbeyli'den İstanbul 1. Bölge Milletvekilliğine aday olan Av. Halil İbrahim Arıkan, yarışma 3.'süne Büyük Birlik Partisi Sultanbeyli'den İstanbul 1. Bölge Milletvekilliğine aday olan Müjdat Durak ödülünü takdim etti.
    ‘’Barış Dininin Peygamberine Mektup Yarışması’’ 1.’sine ödülünü, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Gündoğdu verdi. Mektup Yarışması 2.'sine Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Murat Şit, yarışma 3.süne Sultanbeyli'de verdikleri kaliteli eğitimleriyle, kazandırdıkları öğrenci sayılarıyla ve başarılı çalışmalarıyla bilinen bir dershane olan Fatih Dershanesi Müdürü, ödüllerini takdim etti.
    Eğitim Bir Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın ın işlerinin yoğunluğu sebebiyle katılamadığı programa gönderdiği mesaj okunduğunda uzun süre alkış aldığı gözlendi.
    Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Eğitim sosyal işler sekreteri Murat ŞİT kısa bir konuşma yaptı. Şit;’’ Gerek Veda Hutbesinin Güzel Okuma Yarışması ön elemelerinde ve finalinde gerekse şimdi burada gerçekleştirdiğimiz programımıza maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Çözüm Dershanesi ve Fatih Dershanesi yetkililerine, ayrıca öğrenci servis taşımacılığı yapan Şafak Tur yetkililerine yönelik bir teşekkür’’ konuşması yaptı.
    Program, Semazen gösterisi ve sanatçı Ufuk Akın'ın seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle manevi bir atmosferde gece geç saatlere kadar devam etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113