• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

ANNE'YE DUA AĞLATTI

ANNE'YE DUA AĞLATTI
Eğitim-Bir Sen Kadınlar Komisyonundan ??Anneler Günü?? Programı Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Kadınlar Komisyonu ??Anneler Günü?? nedeniyle Maltepe Özel Gökyüzü Kolejinde çoşkulu bir program düzenledi.



      Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Şubeye bağlı İlçe Temsilcileri ve yüz civarında bayan üyenin katıldığı programda Yazar Ümit Baydar’da kısa bir konuşma yaptı.

      Programa katılan Eğitim-Bir Senli bayanların çocukları içinde ayrıca palyaço gösterileri ve çeşitli eğlence programları düzenlendi. Çocukların anneleri ‘’Anneler Günü’’ programını izlerken onlarda ayrı bir salonda gönüllerince eğlendiler.

      Hatice Tokdemir’in sunuculuğunu yaptığı programda önce, kısa bir sendikal faaliyetlerin özetlendiği sunu izletildi. Ardından iki İlköğretim Okulu öğrencisi tarafından ‘’En Sevgiliye’’ adlı şiir okundu. Akabinde Yazar Ahmet Baydar ‘’Annenin Çocuğu Üzerindeki Etkisi ‘’ konusunda veciz bir konuşma yaptı. Sultanbeyli Atatürk İlköğretim Okulundan bir öğrenci ‘’Annem’’ adlı bir şiir okudu. Daha sonra Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Huriye Dönmez duygu yüklü bir konuşma yaptı.

Dönmez, sözlerine şöyle başladı; ‘’Geçmişe bakıyorum. Cepheye gidip evladı geri gelmeyen anneleri düşünüyorum. Hepimizin bir annesi var. Bizde birer anneyiz. Öncelikle hepinizin Anneler Gününü kutlarım. Tüm arkadaşlarımızın duygularına tercüman olacağım düşüncesiyle ben bir dua ele aldım. Şimdi o duayı okuyacağım.’’

      Huriye Dönmez’in ‘’Anneme Dua’’ diye isimlendirdiği duasını şöyle okudu;

        ’’ ALLAHIM;

      Artık pekte genç değilim. Zamanın daha çok farkına vardığım, fark ettikçe zamanın bir yönünün de eksilten olduğunu gördüğüm yaşlardayım. Evet, birer-birer eksiliyor çevremdeki insanlar. Mesela; arkadaşlarımın anneleri, teker-teker ölmeye başladılar. Bu konuda arkadaşlarımla konuştuğumda arkadaşlarım annelerinin değerini anladıklarında, bunu onlara söyleyemeyecek kadar geç kaldıklarını dile getiriyorlar. 
 Düşünüyorum da, şükürler olsun ki benim hala hayatta olan kusursuz bir annem var. Onun değerini her geçen gün daha iyi anlıyorum. Anlıyorum çünkü değişiyorum. Annem değil, ben değişiyorum. Yaşım ilerledikçe, onun bizimle yaşadıklarını, ben kendi çocuklarımla yaşadıkça, onun ne kadar harika bir insan olduğunu daha çok fark ediyorum.
 Bazen bir şeyi ifade etmek için kelime dağarcığınızdaki kelimeler eksik ya da yetersiz gelebilir. Annemi anlatmak, ona dair duygularımı ifade etmek oldukça zor. Çünkü anneme dair ne söylesem az. Bir evlat kendisine yaşam veren annesine nasıl teşekkür edebilir? 
Bir çocuk büyütürken gösterdiği sevgiye, sabır’a ve onca çabaya? 
Bebekken arkasından koştuğu, asabi bir ergeni anladığı, her şeyi bildiğine inanan üniversite öğrencisini hoş gördüğü için, hangi dilde teşekkür yeterli olabilir?
 Kızının, annesinin ne kadar akıllı bir insan olduğunu anladığı günü sabırla beklediği için nasıl minnet duyabilir? 
 Anne olmuş bir evlat, hala kendisine annelik yapan bir insana nasıl teşekkür edebilir? 
 Her zaman öğüt vermeye hazır olduğu halde, istendiğinde ya da gerektiğinde sessiz kalmayı başardığı için. 
 Binlerce kez söyleyebileceği durumlarla karşılaşmasına karşın; hiçbir zaman "Ben sana dememiş miydim?" demediği için.

      Tecrübelerini bana aktarırken aceleci davranmadığı. Benim tecrübe edinmeme fırsat tanıdığı ve edindiklerimi kendisi ile paylaşırken yalnızca dinleyen taraf olarak kaldığı,
 Sevgi dolu, düşünceli, sabırlı ve bağışlamayı bilen bir anne olduğu için, nasıl teşekkür edilebilir? 
 Allahım, Kendi çocuklarımın gözünde, annemin benim gözümde olduğu kadar iyi bir anne olabilmek için sana dua ediyorum.

      Annemi, bana hayatı öğrenmemde kılavuzluk yapan, karşılaştığım her güçlükte arkamda dağlar gibi duran ve yüzüne her baktığımda sıcacık mütebessim huzur veren annemi sana emanet ediyorum Allahım.

      Ve beni daima annemi razı eden bir evlat eylemeni diliyorum ki; ben de evlatlarından razı bir anne olayım.

      Allahım, annemi ve bir anne olarak beni ve nice evlatların biricik annelerini hakka hizmet edenlerden eyle. Eyle ki ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiş bir peygamberin şefaatine nail olalım. Rabbim, yüzümüz sana dönük kalbimiz sana açık annelerimizle birlikte nice anneler gününde rızanı kazananlardan olalım. (Âmin.)’’


      Tüm anneleri temsilen iki anneye çiçek buketi hediye edildi. Ardından Kartal Süleyman Demirel Lisesi öğrencilerinin sunduğu müzik gösterileri izlendi.

      Program sonunda tüm katılımcılara birer gül ve hediye paketi takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113