• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Anne-kız aynı gün karne aldı

Anne-kız aynı gün karne aldı
Pendik Ahmet Kutsi Tecer İlköğretim Okulu?nda, okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan anne, ilköğretim 2. sınıf öğrencisi kızıyla, aynı gün karne almanın sevincini yaşadı


Pendik Ahmet Kutsi Tecer İlköğretim Okulu, 2010-2011 eğitim öğretim yıl sonu proramını, okul bahçesinde, velilerin de katıldığı bir törenle yaptı.
ÇİFTE MUTLULUK YAŞIYORUZ
Törende bir konuşma yapan okul müdürü Ercan Kara, güzel bir eğitim öğretim yılı geçirmenin, haklı gururunu yaşıyoruz. Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin karnelirini verirken, aynı zamanda yıl boyunca yetişkinlere vermiş olduğumuz okur-yazar kursunu başarıyla tamamlayan 10 kişiye de bugün okur-yazar belgesi vermenin, ayrı bir mutluluğunu ve heyecanını yaşamaktayız.” dedi.
Okur-yazar belgelerini alanların önümüzdeki eğitim yılında, eğitimlerine devam etmeleri ve aynı başarıyı sağlamaları halinde, kendilerine ilköğretim diploması verileceklerini de sözlerine ekleyen KARA, çevrenizde okur-yazar olmayan varsa, onları da alın getirin isteğinde bulundu.
Ahmet Kutsi  İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören ilköğretim 3/B sınıf öğrencisi Hatice Polat, okuma-yazma kursunun ilk dönemini bitiren annesi Amine Polat ile birlikte aynı gün, okul müdürü Ercan Kara’nın elinden karne almanın sevincini yaşadı.
OKUMANIN YAŞI YOK
“Okumanın yaşı yok” diyen anne Amine Polat, aynı okulda öğrenim gören kızı ile birlikte, çifte karne sevincini yaşadığını söyledi. 120 saat öğrenim görerek dönemi tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden anne Amine Polat, “Okula devam edip, 2. dönemi de başarıyla bitirerek, ilköğretim mezunu olmak istiyorum. Daha önce ismimi bile yazamazken, şimdi daha iyisini yapıyor, mektup bile yazıyorum. Okuma yazma bilmeyenler, bu kursa yazılmalı.” diye konuştu.
Annesi ile birlikte aynı okulda ve aynı öğretmenle eğitim gören 3/B sınıfı öğrencisi Hatice ise, “Annelerimiz eğitimli olursa, bizi daha iyi eğitebilir.” dedi.
Hem sınıf öğretmenliği, hem de okuma-yazma kursu öğretmenliği yapan Neriman Kurubal ise, anne ile kızın başarılı ve azimli olduklarını söyledi.
Okul bahçesinde yapılan yıl sonu karne töreninde, okul müdürü Ercan Kara, 2010-2011 eğitim öğretim
sezonunda okur-yazar kursuna katılan yetişkinlerin belgeleri ile öğrencilerin karnelerini birlikte verdi.
Müdür Ercan Kara, 4/A sınıfının başarılı öğrencisi Hilal Öztürk’e, karnesini kendi elleriyle takdim etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113