• BIST 10045.74
  • Altın 2389.508
  • Dolar 32.4518
  • Euro 34.631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Altınla ilgili bomba tahmi! Ezber bozacak..

Altınla ilgili bomba tahmi! Ezber bozacak..
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın fiyatlarında ezber bozulacak. Altın yıl sonu rekor kıracak. Altının yıl sonunda ne kadar olacağıyla ilgili uzmanlardan tahmin geldi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...

Altın fiyatları geçtiğimiz gün sert hareketlere sahne oldu. Akşam saatlerinde ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın piyasalara verdiği mesajlar sonrası altın fiyatları hareketlendi. Powell piyasalara faiz artış hızının yavaşlatılacağı tarihi söyledi. Peki bugün fiyatlarda son durum ne? İşte detaylar...

Piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasında olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Fed’in son toplantısının tutakları yayınlanmış ve önümüzdeki süreçte faiz artış hızının yavaşlatılabileceği mesajı verilmişti. Geçtiğimiz gün ise Fed Başkanı Powell’dan piyasalara faiz artışına ilişkin çok önemli açıklamalar geldi.

yil-sonu-icin-flas-tahmin-altinda-ezberler-bozulacak-deyip-tarih-verdi-4b1b65.jpg

Fed mart ayından itibaren yükselen enflasyonla baş edebilmek için faiz silahını çekmiş ve politika faizini üst üste artırmıştı. Son 4 toplantısında 75 baz puan faiz artırımına giden Fed politika faizini 15 yılın zirvesine çıkarmıştı.

ABD’de enflasyon artışını yavaşlama göstermesi Fed’in para politikasını belirlemede kritik bir role sahip.

Son açıklanan üretici ve tüketici enflasyonunu beklentilerin altında gelmesiyle birlikte piyasalarda Fed’in aralık ayında gerçekleştirilecek olan toplantıda 50 baz puan artışa gidebileceği fiyatlanmıştı.

yil-sonu-icin-flas-tahmin-altinda-ezberler-bozulacak-deyip-tarih-verdi-918ea4.jpg

POWELL YAVAŞLAMA İÇİN TARİH VERDİ

Öte yandan geçtiğimiz gün saat 21.30'da Fed Başkanı Jerome Powell, Brookings Enstitüsü'nde piyasalara kritik mesajlar verdi.

Powell, Fed'in faiz artırım hızını aralık ayında yavaşlatabileceğini ancak enflasyonun çok yüksek olmaya devam ettiği ortamda faizlerin artırılması ve bir süre için sınırlayıcı seviyelerde tutulması ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

Powell’ın faiz artışında yavaşlama için aralık ayını işaret etmesiyle birlikte piyasalar moral buldu. Risk iştahının artmasıyla birlikte ABD borsalarında endeksler yüzde 3’ün üzerinde yükseliş gösterdi.

Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde sert düşüşler görülürken, altın fiyatları primlendi.

yil-sonu-icin-flas-tahmin-altinda-ezberler-bozulacak-deyip-tarih-verdi-699175.jpg

POWELL’IN AÇIKLAMALARI SONRASI ALTIN FİYATLARI SERT YÜKSELDİ

Geçtiğimiz güne 1748 dolardan başlayan ons altın Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları sonrasında 1770 dolara kadar yükseldi. Ons altın günü 1769 dolardan kapattı.

GRAM ALTIN YENİDEN REKOR SEVİYEYİ TEST ETTİ

Ons altındaki sert yükseliş gram altın fiyatının primlenmesine yol açıyor. Geçtiğimiz güne 1048 liradan başlayan gram altın 1060 liraya kadar yükseldi.

2023 öngörülerini paylaşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,"2023'te ezberler bozulabilir" dedi ve şöyle devam etti: Doların hem yurt dışı hem yurt içi değerinde kayıp var. Doların yatırım aracı olmadığını, ödeme aracı olduğunu belirtmek isterim.

yil-sonu-icin-flas-tahmin-altinda-ezberler-bozulacak-deyip-tarih-verdi-e7a476.jpg

2023'te rüzgar tersine dönecek. Doların değer kaybettiği, altın, sterlin, gümüş, euro gibi yatırım araçlarının da değerinin arttığını görebiliriz. 2023'te ezberler bozulabilir. Kaynak:Yeniakit

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113