• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Altın fiyatlarının yükselişi, kuyumcuları da tedirgin ediyor

Altın fiyatlarının yükselişi, kuyumcuları da tedirgin ediyor
Altın fiyatlarının aşırı yükselişi, vatandaşlar kadar, kuyumcu esnafını da tedirgin ediyor. Kuyumcu esnafı, fiyatlar nedeniyle satışlarında % 40?a varan bir azalma olduğunu ifade ediyor.


FİYATLARIN YÜKSELMESİNDE SENARYOLARIN ETKİSİ YOK
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Pendik merkezde faaliyet gösteren kuyumcu esnafının büyük bir kısmı, maliyetlerin yükselmesi, üretilen savaş senaryoları veya belli bir grup tarafından piyasadan altın toplandığı yönünde ortaya atılan iddialara inanmıyorlar.
AVRUPA VE DUBAİ KRİZLERİNİN ETKİSİ
Görüşlerini aldığımız esnafın büyük bir kısmı, önümüzdeki günlerde de yükselişine devam edeceğine inandıkları altın fiyatlarındaki bu aşırı yükselmenin en önemli nedenlerinin, Avrupa ve Dubai krizleri olduğunu ifade ediyorlar. Sektörde yılların bilgi ve tecrübesine sahip iki kuyumcu esnafının bu yöndeki görüşleri şöyle;
Ali Yakup (Yakut Kuyumculuk İşletme Müdürü):
“Avrupa ve Dubai krizlerinin etkisiyle altın fiyatlarının aşırı sekilde yükselmesi, satışlarımızı % 30’ün üzerinde azalttı. Altın fiyatlarının, 1500 Ons’a kadar yükselişini sürdüreceğini düşünüyorum. Bu nedenle, uzun vadede kar etmek isteyen yatırımcılar, altından şaşmasınlar diyorum. Kısa vadeli yatırım düşünenlere ise, altına yatırım yapmamalarını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.
Yahya Cevahir (Cevahir Kuyumculuk işletmesi ortağı):
“100-150 TL’ye alabileceği bir altın için kimse, doğal olarak 300-350 TL ödemek istemiyor. Vatandaşlarımız artık, düğünlerde normal altın değil, ucuz altın veya para takmaya başladı. Bu nedenle satışlarımızda % 40’a varan bir azalma var. Bunun yanı sıra, cumartesi pazarının taşınması da satışlarımızın azalmasında önemli bir etken tesir ediyor.” ifadesinde bulundu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113