• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Alınan tedbirler olumlu, fakat istenildiği gibi değil

Alınan tedbirler olumlu, fakat istenildiği gibi değil
Etkileri günden güne derinleşen küresel krizin özellikle küçük esnaf üzerindeki etkisi ve hükümet tarafından uygulamaya konulan tedbirlerin yansımasıyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Kaynarca ve Havalisi Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet


TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ EL ELE VERMELİ
Krizin, toplum olarak tüm kesimleri derinden etkilediğini belirten başkan Hüsamettin ELÇİ, “Bu etkileri en aza indirmek için toplumun tüm kesimlerinin, üzerine düşeni yerine getirmesi gerekir. Hükümet, iş dünyası, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve esnaflar, el ele vermelidir. Uygulamaya konulan olumlu tedbirler, iş dünyası ve sanayicilerimiz tarafından desteklenmeli, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ise, küçük esnaf ve meslek erbaplarıyla sıkı bir ilişki içine girerek, her konuda esnaflarımızı bilgilendirme yönünde adım atmalıdır.” şeklinde konuştu.

MESLEK ODALARI GEREKLİ ADIMLARI ATMALI
Bu güne kadar meslek odalarının özellikle küçük esnaf yararına olan yasaların çıkarılmasındaki etkisinin azlığı, aynı şekilde yine küçük esnafın alehine olan yasaların engellenmesindeki yetersizliği nedeniyle sesini yeteri kadar yükseltememesinin, esnaf üzerinde güvensizlik ortamı yarattığını da vurgulayan kooperatif başkanı Hüsamettin Elçi, “Meslek odaları, teşkilatların desteğini tam olarak arkasına alamadığı müddetçe, esnaf tarafından yeterli ilgiyi göremez. Yeterli ilgi olmadığında ise, bu sefer meslek odaları da ilgisizlik nedeniyle, yapması gereken bazı çalışmaları ve atması gereken adımları atmama yönüne gidiyor. Bu durumda, hem meslek odaları, hem de esnafımız güç kaybediyor. Bu nedenledir ki, meslek odaları gerekli adımları atarak teşkilatları arkasına alıp, tam bir güç oluşturmalı.

İNSANLARIMIZ GEREKLİ DUYARLILIĞI GÖSTERMELİ
Kooperatif başkanı Elçi, değerlendirmelerini, “Önünde duran yiyeceği yemek için hamle yapmadığı için yiyemeyen ve bir başkasına kaptırıp aç kalan kuş misali, insanlarımız da durumlarında bir iyileşme olması için hamle yapmak zorundalar. Özellikle böyle dönemlerde esnafımız çok iyi hamleler yapmak, meslek odalarıyla daha sıkı ilişkiler içine girmek ve her konuda yeterli duyarlılığı göstermek zorundadırlar. Meslek odalarıyla bilgi alışverişinde bulunmayan, düzenlenen eğitim seminerleri ve diğer organizasyonları takip etmeyen, gerekli duyarlılığa sahip olmayan esnafımız, her zaman kaybetmeye mahkumdur.” sözleriyle tamamladı.Atılacak adımlar ve çeşitli organizasyonlarla, uygulanan tedbirler hakkında esnaf bilgilendirerek kriz döneminde bile olsa, küçük esnafımızın bazı olumlu durumlardan azami bir şekilde faydalanması sağlanmalıdır.” ifadesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113