İlçe Başkanı Erdoğan Akgül : Öncelikle 15 Ağustos tarihinde gerçekleşen Şile Yağlı güreşleri hakkında konuştu. Başkan Akgül “15 Ağustos tarihinde Bıçkıdere Mahallemizde gerçekleştirilen yağlı güreşlerimize katılım sağlayan hemşehrilerimize, uzaktan yakından gelen tüm misafirlerimize öncelikle teşekkür ediyorum.
Bir gerçek şudur ki; Özlediğimiz ve 2 Yıl aradan sonra ata sporumuza sahip çıkan bir ilçe olduğumuzdan açıkçası çok gururluyum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Etkinlik esnasında Türkiye Güreşler Federasyonu Başkanımızda bir açıklama yaptı ve 2026 yılında İstanbul’da Cumhurbaşkanlığımız koordinasyonuyla yağlı güreşler müsabakası düzenlenecek bununda müjdesini vermiş olalım dedi.
Bütçe Denkliği ve Personel Maaşları Denkliği İçin Arsa Satışları Yapılıyor..
İlçe Başkanı Erdoğan Akgül Şile Belediyesi arsa satışları hakkında da sessizliğini bozarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan Akgül: “ Şile Belediyesinin aldığı karar üzerine bir arsa hatta arsalar satış ihalesi gerçekleşecek. Ancak özellikle belirtmek isterim ki; Tabi ki ihale olacaktır, satış olacaktır ama gönül isterdi ki önceki dönemlerde olduğu gibi proje ve yatırım ihalelerinin konuşulduğu yani şu projeyi hayata geçireceğiz veya şu yatırımı kazandıracağız diyerek ihale duyurumları yapılsaydı ve bunun finansmanını sağlamak için arasa satacağız diyerek gündem olmasını Şile’ye yakışan bir durum olarak değerlendirirdik Ancak orta hiçbir proje yokken tamamen bütçe denkliğini dengelemek hatta en önemlisi personel maaşlarının denkliğini sağlamak adına arsa satış ihalesini gerçekleştirecekler. 2024 yerel seçimlerinden bu zamana ve yeni yapılacak olan ihaleyle birlikte 55.000 m’2 yani 55 dönüm arsa ihaleye çıkmış olacak ayrıca Şile Belediyesi Meclisinde 30 dönüm arazinin de satışa çıkması yönünde yetkilendirme kararı alındığı bilinmekte dedi.
Ak Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül “Geçmiş dönemde bizde Şile Belediyesinin projelerine finansman olması açısından arsa satışı yaparken birileri Şile’yi Parsel parsel satıyorlar diyerek gerek sosyal medya mecralarında, köy kahvelerinde hatta kendilerine yakın medya gruplarında haberler paylaşıyorlardı. Geçmiş dönemde 5 yılda sadece 35 dönüm arsa satılmışken bu dönemde yeni yapılacak olan ihaleyle birlikte 55 dönüm arazi 17 ayda satılmış olacak. Geçmiş dönemde Şile Belediye Meclisinde bu arsalar neden satılıyor diye sorulduğunda ortaya onlarca proje koyan İlhan Ocaklı Başkanımızın başkanlığında bir heyet vardı İlçemize katma değer projeler sunuldu ve oy birliğiyle onaylandıydı satışlar. Ancak bugüne geldiğimizde yalnızca personel maşalarını ödeyebilmek adına böyle bir tasarrufta bulunduklarını iddia eden bir CHP li Belediye anlayışıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.
Bizde Arsa Sattık 5 Yılda 35 Dönüm Yıllık Ortalaması 7 dönüm Ancak CHP li Belediye Yönetimi 17 Ayda 55 Dönüm Araziyi Satışa Çıkardı.
İlçe Başkanı Erdoğan Akgül açıklarına şu sözlerle devam etti. “Sizlerde arasa sattınız diyerek bizleri eleştirenler vardır elbette hatta olacaktır. Evet bizde arsa sattık 5 yılda sadece 35 dönüm arsa sattık bununda yıllık ortalaması 7 dönüme denk geliyor. Ancak CHP li Belediye yönetimi 17 ayda 55 dönüm araziyi satışa çıkarttığı ortada. Tabi bu biz arsaları satarken projelerimizi mecliste sunduk ve o projelere finansman ihtiyacı olarak satış yapıldığını her daim ifade ettik.
Son satışa çıkartılan arazilerin bir özelliği var malum köylerimiz mahalle olmadan önce kendilerine ait gayri menkulleri vardı, arsaları vardı. 5216 lı yerel yönetimler yasasıyla Şile Belediyesine geçti Son yapılacak olan satış ihalesinde köy tüzel kişilinden Belediyeye geçen arsalar olduğunu görüyoruz. Belediye gelirleri arasında Emlak vergisi, kira gelirleri, gayri menkul satışı da vardır. Ancak geçmiş dönemlerde olduğu gibi Şile Belediyesi arsa üretmek suretiyle finansman açığını tamamlayan bir yönetim anlaşımız vardı. Ama bugün CHP li Belediye anlayışı köy tüzel kişiliğinden Belediyeye geçen yerlerin olduğunu belirtmek isterim.
Geçmiş dönemde köy tüzel kişiliğine ait yerlerin Belediyeye geçiş sırasında başta köy muhtarlıklarımız, köy derneklerimizle sesimizi çıkartmadık çünkü Belediyemiz daha güçlü olsun, köylerimize kamu yatırımlarımız daha güzel ve fazla gelsin köylerimizde var olan yerlere Kamusal alanda hizmetler gelsin diye ses çıkartılmadı. Ama biz tüm bunları hassasiyetle düşünürken bu demek değildir ki; bu gayrimenkuller veya arsalar Belediyenin bütçe açığını kapatsın diye devir edilmedi.
Doğancılı köyümüzde olan mezarlığın satışı içinde Temmuz ayı meclisinde yetki alınması isteğini de üzülerek öğrendik. Bir yer daha var ki; Hasanlı Mahallemizde Şakayık Bahçelerinin olduğu ve bu arsanın içerisinden yol geçtiğini, enerji hatlarının geçtiği bir arazi olduğu bilinmekte. Böylesine doğal ortamın olduğu bir yerin dahi satışa çıkartılmasını üzüntüyle öğrendik. Gelen bilgilere göre Hasanlı Mahallemizde yer alan bu yerin satıştan çıkartıldığı iddiaları var ancak resmi bir açıklama olmadığına göre bizde bunu dile getirmek zorundayız. Umudumuz köy tüzel kişiliğinde olan ve satışa çıkartılan tüm yerlerin yeni yapılacak olan ihaleden çıkartılmasını talep ettiklerini vurguladı”.
Millet Bahçesini Milli Emlak Daire Başkanlığı Şile Belediyesine Devir Etti Alın Size Kaynak..
Ak Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül “Belediyemize kaynak lazımsa 2024 yılı Ağustos ayında Milli Emlak Daire Başkanlığı Şile Belediyemize devrini yaptı. Aradan 1 yıl geçti ama ne yazık ki Millet Bahçesine gidip görüldüğünde kapısında kilit olduğunu herkes görür. Burayı kendileri işletseydi alın size gelir kaynağı, istihdama destek. Ama görülen ortada sanki Şile Belediyesi bu konuda yetersin, İBB yetersiz, Şile’ deki STK lar yetersiz ne hikmetse İzmir men şeyli bir derneğe bu alanın tahsis edilmesi karşımıza çıkmıştır. Neden Şile Belediyesi burayı çalıştırıp gelir elde etmez bunuda kamuoyunun takdirine bırakıyorum ifadelerini kullandı. Akgül; seçimlerden bu zamana 17 ay geçti yeni Şile Belediye binası orada devri yapıldı peki o zaman Belediyemizin 13 ayrı yerde kiracı olduğu bilinmekte yeni binaya taşınarak 13 ayrı yere verilen kira giderleri de Belediyemizin kasasında kalır alın size ayrı bir gelir kapısı daha.. Ayrıca İBB gibi bir nimet var ellerinde İBB bütçesi Ulaştırma ve ALT Yapı Bakanlığımızın bütçesinden oldukça fazla . O zaman İBB de kapı aşındırarak bütçe desteği, yatırım desteği, finansman desteği için Belediye Başkan Vekilimizden ve yetkililerden performans bekliyorum.
Ayrıca geçmiş dönemler bize yönelik olarak Şile’yi Parsel Parsel satıyorlar diyerek eşletiri yapanların bugün sessiz kalması dikkatimizi çekiyor. Öte yandan Şakayık Bahçesinin satışa çıkartılması konusunda sessiz kalan çevreci derneklerimizden daha yüksek bir tonda bir eylem bekliyoruz. Bizim dönemimizde en ufak bir durumda sosyal medyada açıklama yapan insiyatif gruplarının da personel maaşlarının düzenli ödenememesiyle alakalı, deniz kirliliği ile alakalı, köy tüzl kişiliğinden Belediyeye geçen arsaların satışıyla alakalı sessiz kalmalarını manidar buluyoruz” dedi.
Hani Personel Çıkartmayacaktınız? Yaklaşık 300 Civarında Çalışan İşten Çıkartılacak İddiası Şile Sokaklarında Konuşuluyor!..
İlçe Başkanı Erdoğan Akgül “ Bu satışların ana nedeni personel maaşları ancak duyumlara ve iddialara göre Finansman ihtiyacımızı karşılamak üzere personel çıkarımına başlayacağız iddiaları neredeyse her yerde konuşuluyor ki; göreve geldiklerinde ilk işlerinde biri olarak çok arkadaşlarımız işlerinden oldular.Ancak üzelerek duyuyoruz sokak algısı şu şekilde yaklaşık 200-300 personelin çıkartılacağı yönünde ne acı ki böyle bir söylemin sokaklarda konuşulması Belediyemiz çalışanları arasında huzursuzluğa, verimsizliğe neden olacağı kesin. Seçimlerden önce Belediye Meydanında kimsenin ekmeğiyle oynanmayacağını, kimsenin işiyle gücüyle işlerinin olmayacağını ifade edenler sokakta dolaşan bu algılara cevap verme mecburiyetlerimi kendilerine duyuralım ayrıca bu finansman ihtiyacınızı personel çıkartarak mı çözeceksiniz diye Şile Belediyesine soruyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.
Haber: Nurcan Kırcalı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.