• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

AK Parti Pendik'i konuşuyor!

Ümit Kahyaoğlu
AK Parti Pendik İlçe Teşkilatı, birlik ve beraberlikte zirve yapan bir anlayışta olduğu için hem örnek gösteriliyor hemde takdir görüyordu.

Pendik İlçe olduğu yıl olan 1987’de teşkilatı kurulan Refah Partisi’nden buyana bu gelenek değişmedi. Sonrasında kurulan Fazilet Partisi ve devamındaki AK Parti’de bu anlayış 2008 yılına kadar aynıydı. Örnek gösterilen bir teşkilat yapısı vardı. "Görev talep edilmez, verilir" anlayışı teşkilatın hücrelerine kadar hakimdi. Saygı ve sevgi olmazsa olmazdı.

Teşkilata ilk fitne 2008 kongresinde girdi. Şimdiki başkan Turgay Kılıç ve Bülent Kula'nın aday olduğu kongre, ayrışmanın başlangıcı oldu. O dönem seçimi az bir farkla Turgay Kılıç kazanmıştı. Kongreden sonra küskünlükler ve kırgınlıklar boy gösterdi. Fitne tohumu ekildi ya bir kere, şimdi filizlenmiş olarak ortaya çıktı.

16 ve 23 Kasım tarihlerinde yapılması gereken ve iki kez ertelenen AK Parti Pendik İlçe Başkanlığı kongresi, bu fitne yüzünden, ayrışma yüzünden ve en önemlisi güvensizlik yüzünden bir türlü yapılamıyor.

Yeni dönemde tekrar görev almayacağını açıklayan Turgay Kılıç, aday belirleme noktasında müdahil olmamış olsaydı belki de hiç bir sorun yaşanmayacaktı. Bunu da geçelim, İl Başkanlığı'nın onayladığı delege listesi seçim kuruluna verilmiş olsaydı, yine bir sıkıntı olmayacak ve kongre zamanında gerçekleşecekti. Teşkilatın istediği isimler ekarte edilerek  Israrla başka isimler önerildi, teşkilatın isteği, teşkilatın ilçe başkanı olarak görmek istediği isim ve isimler yok sayıldı, görmezden gelindi ve bugüne gelindi.

Gelinen süreçte 9 isim aday olduğunu açıkladı. Adaylığını açıklayan her ismin destekçileri var ve bu durum teşkilat arasında ciddi ayrışmalara, bölünmelere sebebiyet verdi. Farklı noktalarda kulisler yapılıyor ve AK Parti kültürüne yakışmayan konuşmalara, daha da ötesinde dedikodulara şahit oluyoruz.

Çevredekilerle bir vesile ile biraraya geldiğimizde, "Pendik'te neler oluyor? Pendik niye karışık?" sorusuna o kadar çok muhattap oluyoruz ki, Pendik'in imajına halel geldiğini düşünerek üzüntü duyuyoruz.

Anadolu Yakası'nda örnek olarak gösterilen AK Parti Pendik İlçe Teşkilatı gitti, yerine başka bir teşkilat geldi. Çevredeki algı inanın böyle. Karşılaştığımız, çeşitli vesilelerle bir araya geldiğimiz AK Partili dostlar, "Başları ellerin arasına alıp düşünmek gerektiğini ve "Nerede yanlış yapıyoruz?" sorusuna cevap bulmak gerektiğini ifade ediyorlar.

Umuyoruz aynı üzüntüyü, etkili ve yetkili noktadakiler de duyuyordur ve yanlışı düzeltme adına, işler daha da kötüye gitmeden bir çıkış yolu bulmanın arayışına geç olmadan girerler.

Bir kısım hesaplar yapmak yerine, olayları akışına bırakmak ve tabanın sesine kulak vermek tek çıkış yoludur. Biz, istediğimiz kadar hesap yapalım, sonuçta kader çizgisinde ne varsa tecelli edecek olan odur.

Hesapların da üstünde bir hesap olduğu gerçeğini akıldan çıkarmayalım.

AK Parti Pendik İlçe Teşkilatı yıllarca tüm İstanbul'da örnek gösterilen bir teşkilat olmuştur. İş işten geçmeden ve çok geç olmadan yaralar sarılmalı ve yeniden örnek bir teşkilat olma yoluna girilmelidir.

Bu yazı toplam 1896 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113