• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

AK Parti kazandı

Ümit Kahyaoğlu
AK Parti Adayı Dr.Kenan Şahin, rekor bir oyla yeniden Pendik Belediye Başkanlığına seçildi.

Bu sonuç, yaklaşık olarak bizim tahmin ettiğimiz bir seçim sonucu oldu. Milli Görüş geleneğinden gelen siyasi partilerin 5'inci yerel seçim zaferi Kenan Şahin'e nasip oldu. 1994 yılında Erol Kaya ile başlayan kazanma geleneği, 20 yıl sonra Kenan Şahin'le devam etti. Kenan Şahin, aynı zamanda en çok oy yüzdesi ile seçim kazanan belediye başkanı olarakta tarihe geçti. Bir önceki seçimde yüzde 43.4 oyla Pendik Belediye Başkanı seçilen Şahin, bu seçimde yüzde 53'lük rekor bir oy yüzdesi ile yeniden kazanan oldu.

Kenan Şahin'in bu kadar yüksek bir oy yüzdesi ile seçim kazanmasında 17 aralık sürecinin mutlaka etkisi oldu. 17 Aralık, seçmeni, özellikle muhafazakar seçmeni AK Parti saflarında birleştirdi.

Ancak, bize göre asıl etki; Kenan Şahin'in hizmetleriydi.

Doktor başkan, geride bıraktığımız 5 yılda önemli icraatlara imza attı. Her alanda Pendik'e büyük bir ivme kazandırmayı başardı. Özellikle son iki ayda gerçekleştirilen açılışlar, baş döndüren cinstendi. Kültür merkezleri, spor salonları, semt konakları, sağlık yatırımları, eğitim yatırımları, kaynak üretme, imar ve daha bir çok alandaki yatırımlarda Kenan Şahin imzası vardı. Bir ilçe belediyesinin çok ötesinde proje üretilmesi, bu projelerin pratikte da karşılık bulmasında Kenan Şahin imzası vardı.

Pendik'te adeta bir yatırım hamlesi gerçekleştirildi. İlçeye yeni yollar kazandırıldı. 400'e yakın çocuk oyun parkı ve dinlenme parkı inşa edildi. Bu rakamlar bir çok il ve büyükşehir belediyesinin ulaşamadığı rakamlardı.

Prestij caddeleri, sosyal ve kültürel etkinlikler anlamında da Pendik  zirvedeydi.

Hizmet üretmek, hizmet üretmeyi arzulamak bir dert işidir. Eğer derdiniz varsa ve de derdiniz milletse, bir şeyler değil, çok şeyler ortaya koyabiliyorsunuz. İnsanları mutlu ediyor ve hayır dualarını alabiliyorsunuz.

Ortaya çıkan sonuçtan bir saptama yapıldığında, Kenan Şahin'in de dertli olduğu gerçeğini vurgulamaktan kaçamıyoruz. Bu kadar hizmeti üretebilmek, kenti daha yaşanılır bir hale dönüştürebilmek ancak milletin derdini dert edinmeyle gerçekleşebilir.

Makamında yaptığımız sohbette başkan, özel hayatının olmadığından bahsetti. Özel bir dostunun da olmadığını söyledi. Özel dostluklara, özel hayata zaman ayıramadığını, tek derdinin Pendik olduğunu, insanların dertleriyle dertlendiğini ifade etti. Şahin'in özel hayatı da, özel dostu da Pendik'ti, Pendik'te yaşayanlardı.

İşinin zorluğunun bilincinde, yeniden üzerine yüklenen sorumluluğun da farkındaydı. Seçimi kazanmıştı, mutluydu, ancak mutluluktan öte bir hüzün vardı. Kendi tabiriyle, çıraklık ve kalfalık dönemini geride bırakmış, ustalık dönemine adım atmıştı. Kendisinden beklentiler de haliyle yükselmişti.

Seçimden 45 gün kadar önce, önümüzdeki 5 yılda yapacağı projeleri bize açıklayarak, adeta yükselen beklentilere cevap vermek istemişti.

Şahin'in yeni dönemde "2019'a 219 proje" başlığı altında sunumunu gerçekleştirdiği yeni yatırımlar, ilçeye çok ama çok değer katacak yatırımlar olacak. Rüştünü ispatlamış bir başkan olarak, biz bu vaadlerinde gerçekleşeceğine yürekten inanıyoruz.

Mazbatasını aldıktan sonra, gazeteci arkadaşlarla makamında yaptığımız görüşmede, yeni döneme ilişkin sorumuz oldu.

Önümüzdeki 5 yılda ortaya koyacağınız en önemli proje ve projeleriniz nelerdir? İşe nelerden başlayacaksınız? diye.

"Yeni dönemde ilk işimiz kentsel dönüşüm. Sadece ve sadece kentsel dönüşümü düşünüyoruz. Muhtemelen de Kaynarca'dan başlayacağız. Yeni ana arter yollar açacağız. Pendik'te trafik akışını aksatacak hiç bir olumsuzluğa fırsat vermeyeceğiz. Özelikle dere yataklarında açacağımız yollarla, hem o bölgelere değer katacağız, hemde ulaşım anlamında halkımıza önemli kolaylıklar sağlayacağız."

Benimde arzum, kentsel dönüşüme öncelik tanınmasıydı. Adına her ne derseniz deyin, kentsel dönüşüm veya deprem dönüşümü, bir an evvel başlamak ve en kısa süredede sonuçlandırmak gerekiyor.

Kent estetiği anlamında, güvenlik anlamında, otopark sorununun çözümü anlamında ve daha modern bir kentte yaşamak anlamında kentsel dönüşüm artık kaçınılmazdır.

Kenan Şahin'i ve ekibini kutluyor, yeni dönemde başarılar diliyorum.

Pendik'e hayırlı olsun.

Bu yazı toplam 2343 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113