• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

AK Parti istikrarı temsil ediyor

AK Parti istikrarı temsil ediyor
AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yeminli Mali Müşavir Ahmet GÜNDÜZ, ?Türkiye, ekonomik açıdan en iyi dönemini yaşıyor. Ekonominin iyiye gitmesinin yolu da, istikrardan ve güçlü iktidardan geçiyor. Halkımız bu dönemde de, tercihini AK Pa


Renkli kişiliği, siyaset ve ekonomi dünyas?ndaki isabetli öngörüleri ile son dönemde popülaritesi hızla artan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz, AK Parti’den milletvekili aday adayı olarak politikaya giriş yaptı.

Birikimlerimi paylaşmak isterim

Ahmet Gündüz, ilçemizdeki renkli simalar?ndan biri. Yeminli mali müşavirliğin yanı sıra, bir patent firması ve danışmanlık şirketinin de kurucusu ve sahibi. Ekonomi mevzuatlarında bir çok il ve ilçede konferanslar veren Gündüz, özellikle son dönemlerdeki isabetli öngörüleriyle dikkatleri üzerine çekmiş, popülaritesini artırmış bulunuyor.
“Referandumdan evet çıkar, piyasalar hareketlenir. Altına yatırım kazandırır. Dolar değer kaybeder. Ekonomide istikrar ve çözüm için önce tavukları kümese sokmak gerekir.” sözleri, Gündüz’ün 2010 yılı içindeki sözlerinden bazıları.
Ekonomi alanında kendisine 'bir bilen' olarak danışılan Gündüz, söylemleri ile aslında siyasi bir görüş de beyan etmiş oluyor.

 İşte biz Gündüz' ün bu penceresini biraz daha aralamak istedik. Yaklaşan genel seçimler öncesi, potansiyel bir aday olarak düşündüğümüz Gündüz' ün, yönelttiğimiz sorularla kamuoyuna açılmasını hedefledik.
Onun penceresinden Türkiye işte böyle görünüyor.
 Ekonomiyi, piyasaları, mevcut durumu ve geleceği değerlendirirken aslında siyasi bir görüş de ifade ediyorsunuz. Peki, sizin

politik bir kimlik düşünceniz var mı?

“Ülkeme hizmet etmeyi elbette isterim”
 Bugüne kadar aktif olarak siyasetle ilgilenmedim Fakat sahip olduğum donanım ile ülkeme hizmet etmeyi elbette isterim. Muhafazakâr, milli ve manevi değerlerine bağl?, Atatürkçü, ülke bütünlüğüne, kardeşçe yaşamaya önem veren bir insanım. Bu yüzden siyaset yapacak olursam da kendime yakın hissettiğim AK Parti' de yapmak isterim. Neden olmasın ...
Siz mevcut iktidarı başarılı buluyor musunuz?

“Artılar eksilerden fazla”

AK Parti yaklaşık 8 yıllık icraatı itibariyle başarılı olmuştur. Bunu halkın bu partiye göstermiş olduğu teveccühten de anlayabiliyoruz. Özellikle Türk Ticaret Kanunu'na getirdiği yenilikler, Sosyal Güvenlik Reformu ve vergi mevzuatlarındaki değişiklikler, sağlıktaki uygulamalar, uluslararası ilişkilerdeki başarılar hükümetin önemli artılarıdır. Birçok ülke ile karşılıklı ticaretin geliştirilmesi, vizelerin kaldırılması ekonomimizi yakın süreçte kurumlara ve bireylere yansıyacak biçimde olumlu etkileyecek. Ülkemiz 5 yıl içinde uluslararası ticaretin merkezi olacak. Demokratikleşme, insan haklarının geliştirilmesi, özgürlüklerin artırılması yönündeki gelişmeler de tüm aksaklık ya da eksikliklere rağmen devrim niteliğindeki gelişmelerdir.
İşsizliğin henüz önüne geçilememiş olması, gelir düzeyinin düşük kalmasğ, eksi hanesine yazılabilecek şeylerdir. Ama bu konularda da ciddi çabalar görüyorum.

Önümüzde bir genel seçim var. Bu piyasaları nasıl etkiler? Seçim tahmininiz var mı?

“AK Parti istikrarı temsil ediyor”

Yatırımcı önünü görmek, ne olacağını bilmek ister. Bu yüzden seçim öncesi dönemler durağan dönemlerdir. Mevcut hükümet istikrar olgusunu temsil ediyor. Zorluklara katlanmak mümkündür ama istikrarğn bozulması kimsenin işine gelmez. Bu yüzden seçimde yine AK Parti’nin birinci çğkacağğna inanğyorum. AK Parti yüzde 38 - 42 oy alır. Koalisyon olmaz.

Milletvekilliği aday adaylığı için müracaat ettiniz. 300’den fazla müracaat var, şansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Doğru söylüyorsunuz. AK Parti’ye yoğun bir teveccüh var. Böyle alması da çok normal. Sekiz yıldır tek başına iktidarda olan bir siyasi parti ve de çok başırılı olmuş. 12 haziran genel seçimlerinin de mutlak favorisi, haliyle teveccüh olacaktır. Kendi şansıma gelince; ben birikimlerime, eğitimime güveniyorum. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın düşündüğü adaylık profiline uygun bir kariyerim olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla da seçilebilecek bir sıradan aday gösterileceğimi ümit ediyorum. Bu noktada tüm Pendikli hemşehrilerimin ve AK Parti teşkilatına mensup arkadaşlarımızın desteklerini bekliyorum.
Pendik' i nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Pendik çarpıcı bir örnek”

Türkiye'nin yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği açılımlarla ekonomik potansiyelini yükselttiğini, ticari faaliyetler açısından yatırımcıları cesaretlendirdiğini söylerken; Pendik ilçesini buna portatif bir örnek olarak gösterebilirim. Havaalanı, uluslararası fuar alanı, marina, 7 yıldızlı oteller, konforlu ve donanımlı siteler, hastaneler, Pendik' in kalite değerini çok çok artırmıştır. Önümüzdeki 5 yıl yıldızı parlayan Türkiye ile Pendik de etrafına ışık veren bir yıldız olmaya devam edecektir.

Teşekkür ederiz ve umarız ki bu
öngörülerinizde de haklı çıkarsınız.

Ben teşekkür ederim. Derler ya ' Her şeyin hayırlısı olsun ' hayırlı olur inşallah...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113