• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Aile şirketleri işi profesyonellere bıraksın

Aile şirketleri işi profesyonellere bıraksın
Pesiad, 25 Aralık Cumartesi günü, kahvaltılı bir seminer programı tertipledi. Alile şirketleri konulu seminerin konuğu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Nihat Alayoğlu?ydu.


HEP İLERİ, DAHA İLERİ
    Sabah, saat:10.00’da tertiplenen kahvaltının ardından, Pesiad konferans salonunda başlayan seminerin açış konuşmasını yapan Pesiad Başkanı Ahmet Cin konuşmasında, dernek olarak geçtiğimiz günlerde Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentine gerçekleştirdikleri gezi hakkında bilgi vererek, sanayici ve iş adamları olarak ilk tecrübelerini böylece yaşadıklarını ifade etti. Önümüzdeki aylarda Çin’e de bir gezi düzenleyerek tecrübelerini artıracaklarını söyleyen CİN, sanayici ve iş adamları ile hep birlikte fuarda buluşacaklarını kaydederek, Pesiad’ın önemli işler gerçekleştirdiğini ve dernek olarak, bundan böyle de önemli hizmetlere imza atarak, bu hizmetleri azim ve kararlılıkla yürütmeye devam edeceklerini vurguladı.
    27 YILLIK ŞİRKETİ GÖMDÜK
     Pesiad’ın düzenlediği “Aile şirketlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri” konulu panele konuşmacı olarak, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Nihat Alayoğlu katıldı.
    Alayoğlu, sunumunda, “Ben bir aile şirketi zedesiyim. 27 yıllık şirketi, kardeş, dost, akraba, ve kuzenler olarak, elbirliğiyle yok etmeyi başarmış biri olarak sizlere sesleniyorum. Bu konuda doktoramı bile erteleyip, kitap yazmış birisi olarak, dolayısıyla ben damdan düştüm, beni iyi dinleyin. Tüm istatistiki bilgiler gösteriyorki, iki yabancı ortak her zaman, akraba ‘aile’ şirketlerinden çok daha başarılı olmuştur. Ancak, akrabalar arasında kurulan şirketlerin de başarılı olanları vardır. Onların başarısı, yine iki yabancı gibi yönetilen şirketlerde söz konusudur. Aile ve şirketin imajı, birbirine paralel olarak büyüme sağlar. Oysa ki, şirketin büyümesinde, ailenin ön planda olmaması esastır.” dedi.
    PROFESYONELLER AZ RİSK ALIR
     Sunumunda, aile şirketlerinde işi tamamen profesyonellere bırakmak gerektiğini belirten Dr. Alayoğlu profesyonellerin risk alamayacağını ve girişimcilik ruhunun artarak devam edeceğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113