• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

AFAD'tan tüm İstanbul için uyarı; Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın!

AFAD'tan tüm İstanbul için uyarı; Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yaklaşan tehlikeyi duyurdu. MGM, İstanbul başta olmak üzere 40 il için sarı, 4 il için turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Bakan Özhaseki de vatandaşlara önlem alın çağrısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yaklaşan tehlikeyi duyurdu. MGM, 40 il için sarı kodlu gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise 'vatandaşlarımızdan istirham ediyorum' diyerek vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyardı.

BAKAN ÖZHASEKİ: VATANDAŞLARIMIZDAN İSTİRHAM EDİYORUM
Ülkemiz genelinde yağışlı havalar etkili olmaya başladı. Barajlarımıza can verecek yağmur suyuna ihtiyacımız var. Ancak yoğun yağışlarla birlikte olumsuz bir durumla karşılaşmamak için Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzce yapılan hava tahmin raporuna, yetkililerimizin uyarılarına bütünüyle uyulmasını vatandaşlarımızdan istirham ediyorum.

Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün son hava tahmin raporu:

Doğu Akdeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam saatlerinden itibaren yarın gece saatlerine kadar;

Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli,  Adana'nın güneydoğusu, Osmaniye'nin güneyi, Hatay'ın kuzey ve kıyı kesimlerinde şiddetli olacağı tahmin edilmektedir.

Yarın, ekim ayının ilk gününde ise;

Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Çankırı, Ordu, Çorum, Amasya, Tokat, Yozgat, Kırıkkale, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman ve Siirt çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğusu, Sinop’un iç kesimleri,

Diyarbakır'ın ve Malatya'nın kuzeyi ile Şırnak'ın batısında kuvvetli,  Samsun, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN VATANDAŞLARA UYARI
İstanbul'da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların  başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere, il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların Yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli  olacağı tahmin edilmektedir.

METREKAREYE 100 KİLO YAĞIŞ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Perşembe gününden itibaren etkili olan yağışın bugün de devam edeceğine karşı sürücülerin ve yayaların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.

'MECBUR KALMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYIN'
İBB AKOM'dan yapılan açıklamada, "İstanbul’da Perşembe gününden itibaren etkili olan yağış bugün de devam edecek. Sabah saatlerinden itibaren Avrupa yakası ve boğaz çevresinde kısa aralıklarla etkili olan sağanak, akşam saatlerinde Anadolu yakası ve boğaz çevresinde etkisini artıracak. AKOM'un meteorolojik değerlendirmesine göre, özellikle Anadolu yakasının saat 18.00'den itibaren aşırı değer olarak kabul edilen saatte 100 kilogram ve üzeri yağış alması bekleniyor. Aşırı yağışa bağlı olarak sel, dere taşkını, su baskını, heyelan, istinat duvarı çökmesi, göllenme, mahsur kalma, ulaşımda aksamalar gibi bazı olumsuzluklara karşı önlemler alınırken, İstanbulluların da mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi" ifadelerine yer verildi.

AFAD PEŞ PEŞE UYARDI
Öte yandan AFAD'da vatandaşlara peş peşe uyarı yaptı. AFAD'dan yapılan açıklamada "Vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri yer aldı.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yer alan son raporlar;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Van, Gaziantep ve Kilis çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

4 İLE TURUNCU KOD
Meteoroloji tarafından pazar günü için birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Adana, Samsun, Osmaniye ve Hatay'a sarı ve turuncu kodlu;

İSTANBUL BAŞTA OLMAK ÜZERE 40 İLE SARI KODLU KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI
Ankara, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Nevşehir, Rize, Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat, Kırıkkale, Şırnak, Yalova, Amasya, Artvin, Bingöl, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Zonguldak, Batman, Bartın, Karabük ve Düzce'ye sarı kodlu uyarı verildi.

İSTANBUL 18°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI
İstanbul'da son dönemde azalan yağışların ardından barajların doluluk oranları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İSKİ'de yer alan verilere göre İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 22,7 seviyesinde.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113