• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Adem ile Havva?nın kızının dramı

Adem ile Havva?nın kızının dramı
Akli dengesi yerinde olmayan Türkan Aktaş, Pendik Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ve gönüllü kadınların gayretli çalışmaları ile sefalet dolu yaşamdan huzurlu bir yaşama kavuşturuldu. Anne babası olmadığı için anne ismi Havva, baba ismi de Adem olarak b




Velibaba Mahallesi muhtarı ve sakinleri Türkan Aktaş’ın yaşadığı sefaleti Pendik Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bildirdiler. Gelen talebi değerlendiren yetkililer, mahalleliden aldığı bilgiyle Aktaş’ın 50 yaşlarında ve akli dengesinin yerinde olmadığını tespit ettiler. 1989’da Ümraniye’deki çöplüğün patlamasından sonra Pendik’e gelen Türkan Aktaş’ın 5 yaşındaki çocuğunun, Emniyet Müdürlüğü tarafından akli dengesi yerinde olmaması sebebiyle alındığı ve bir yuvaya yerleştirildiği de öğrenildi. Baraka tarzında bir evde yaşayan ve tüm ihtiyaçları mahalleli tarafından  karşılanan Aktaş, yaşadığı yeri yakması üzerine Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından kendisine geçici olarak konteyner verildi.
 
Anne Adı: Havva Baba Adı: Adem
 
Türkan Aktaş’ın daha sağlıklı koşullarda yaşaması için girişimlere başlayan müdürlük yetkilileri, resmi işlemleri yapılamadığı için bir kimlik çıkarılmasına başladı. Anne ve baba adı tespit edilemeyince pratik bir çözümle anne adını Havva, baba adını da Adem olarak belirlediler. Aktaş’ı bulunduğu ortamdan alıp özel bir bakımevine götüren yetkililer, aynı zamanda da özürlü sağlık kurulu raporu çıkarmak için gerekli çalışmaları devam ettirdi. Bakımevinde kaldığı sürece kendisiyle ilgilenen gönüllü kadınlar ve Sosyal Yardım İşler Yetkilileri tüm sağlık masraflarını da karşıladılar. Yetkililerin sağlık kurulu raporunu çıkarmasının ardından Aktaş, sosyal hizmetlerde kalmak üzere yepyeni ve daha sağlıklı bir hayata kavuştu. Sosyal Yardım İşleri ve birlikte çalıştıkları gönüllü kadınların bir hayır işini daha başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadılar.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113