• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Adayı Biliyorum Ama;

Ümit Kahyaoğlu
Belediye Başkan adaylarının açıklanmasına sayılı günler kala, nabız atışları zirve yapmış durumda.

Kamuoyunun bir numaralı gündem maddesi yerel seçimler. Sokakta, kahvede, berberde ve aklınıza gelen her yerde, seçim konuşuluyor. Seçim özelinde de belediye başkan adayının kim olacağı sorusu zihinleri meşgul ediyor.

Bu ve benzer sorularla ilk muhattap olan da biz gazeteciler oluyoruz. Tanıyan tanımayan, bizim görüşümüzü merak ediyor, nerede görse önümüzü kesiyor ve "aday kim olur" sorusunu yöneltiyor.

Bizde, AK Parti'de sürprizlere yer olmaz, mevcut aday adaylarından birisi aday olarak gösterilir diyoruz. Akabinde de, önümüzdeki kamuoyu yoklamasına işaret ediyoruz.

Bilindiği üzere AK Parti, 16-17 Kasım tarihlerinde kamuoyu araştırması yapacak. Genel merkez tarafından yönlendirilen anketörler, mevcut aday adaylarını vatandaşa soracak ve kimi aday olarak görmek istediklerini öğrenecekler. Sonuçlar AK Parti Genel Merkezi'ne gönderilecek ve Başbakan'ın önüne konacak.

Başbakan'da hangi aday adayına teveccüh varsa, hangi aday adayıyla daha çok oy alınacaksa o ismi aday olarak gösterecektir. Söz konusu ismin güçlü referanslarla da destekleniyor olması önemli.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bölge milletvekilleri ve başbakanın bizzat görüşlerine önem verdiği kanaat önderleri, bu referanslardan bazıları.

Aday olacak ismin, bu referansları da beraberinde Ankara'ya götürmesi gerekiyor.

Mesleki tecrübemiz, başbakanın aday belirlemedeki kriterlerini bildiğimizden dolayı ve yapmış olduğumuz bazı üst düzey görüşmelerden edindiğimiz bilgiler ışığında adayın  kim olduğunu aslında biliyoruz. Hiç şüpneriz olmasın ki, tahmin ettiğim isim Pendik'in belediye başkan adayıdır. Pendik'in 2014 yerel seçimlerindeki AK Parti Belediye Başkan Adayı'nı iddialı bir şekilde bildiğimi söylüyorum, ancak bu bilgi buradan açıklayacağım ve sizlerle paylaşacağım anlamına gelmiyor.

Çok fazla meraklandığınızı, "söylesen ne çıkar" dediğinizi de biliyorum. Lakin, söyleyemem ve de yazamam. Söylediğimiz takdirde, sizlerle paylaştığımız anda, diğer aday adaylarına haksızlık etmiş, şevklerini kırmış oluruz. Bu gerekçelerle şimdilik açıklamam doğru olmaz. Bu konuda eşsiz anlayışınıza sığınıyorum.

Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki, sürpriz olmayacak. Sizlerin de tahmin ettiğiniz isim Pendik'in AK Parti'li belediye başkan adayı olacak, muhtemelen de belediye başkanı.

Her zamanki sözümüzü bir kez daha tekrarlayalım, " İlçemiz hakkında, ülkemiz hakkında kim daha hayırlı olacaksa, Allah onu belediye başkanı olarak nasip etsin."*

Bu yazı toplam 3393 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113