• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Abdülkadir Selvi'den bomba yazı!

Abdülkadir Selvi'den bomba yazı!
CHP liderinin “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” açıklaması yeni tartışmayı ateşledi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in bu çıkış için ne diyeceği merak edilirken, Millet İttifakı'nda HDP ve adaylık meselesinde yeni hamleler gelebilir.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Millet İttifakı'nda adaylık için tabiri caizse soğuk savaş yaşanıyor. Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu'nu 'Fatih'e benzetmesiyle birlikte adaylık için Kılıçdaroğlu'nu saf dışı bırakmak istediği yorumları yapılırken, Kılıçdaroğlu’nun, Kürt sorununun çözümünde HDP’yi meşru muhatap kabul ettiği yönündeki açıklaması, HDP'deki güç savaşını da ortaya çıkardı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun HDP hamlesinin arkasında yatan 6 nedeni köşe yazında aktarırken Akşener'in bu hamleye nasıl karşılık vereceği merak konusu oldu. 

Selvi'ye göre Kılıçdaroğlu'nun adaylık için yaptığı 6 hamle şu şekilde;

KILIÇDAROĞLU'NUN HAMLELERİ

1- Kılıçdaroğlu, son dönemde üst üste önemli hamleler yaptı. Meral Akşener’in, Ekrem İmamoğlu’nu “İkinci Fatih” ilan ederek neredeyse ortak cumhurbaşkanı adayını ilan etmesi üzerine Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın çok sayıda adayının olabileceği kartını açtı.

2- Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili anketlerde Erdoğan’dan sonra ikinci sırada yer alan Mansur Yavaş’ın, cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklaması sağlandı.

3- Seçildiği günden bu yana cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sorulara olumsuz yanıt vermeyen Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun kararlılığı karşısında geri adım atmak zorunda kaldı. Hedefinin İstanbul’a hizmet etmek olduğunu açıklamak zorunda kaldı.

4- Kılıçdaroğlu, son hamlesini ise HDP konusunda yaptı.

HDP, İmamoğlu’nu istiyor. Kılıçdaroğlu aday olursa HDP’lilerin oyunu alamaz tezini çökertmek için, “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” dedi.

HDP’Yİ SİYASİ AKTÖR YAPTI

5- Kılıçdaroğlu, bu hamlesiyle hakkında kapatma davası açılan HDP’ye hayat öpücüğü kondurmuş oldu. HDP, tekrar siyasi bir aktör haline dönüştü.

6- Kılıçdaroğlu, bu hamlesiyle hem cumhurbaşkanı adaylığı konusunda elini güçlendirdi hem de 2023 seçimlerine giderken HDP’yi Millet İttifakı’nın doğal üyesi haline dönüştürdü.

AKŞENER NE DİYECEK?

Kılıçdaroğlu ile PKK-HDP arasındaki paslaşma gözleri Meral Akşener'e çevirirken İYİ Parti'nin nasıl bir tavır takınacağı, HDP'nin Millet İttifakı'nda bir çatlağa yol açıp açmayacağı merak konusu haline geldi. KAYNAK:HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113