• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Abdest almanın inanılmaz güzelliği!

Abdest almanın inanılmaz güzelliği!
Abdest, bir ibadet disiplini içinde 14 asır önce temizliğin temel kavramlarını erişilmesi imkânsız bir biçimde getiren Kur`an mucizesidir. Başta namaz olmak üzere bazı ibadet ve amelleri yerine getirmek önemlidir. İşte bir birçok açıdan en temel unsurları

Şu üç şey mü’minleri güzelleştirir: Abdest almak, 2 Gece ibadeti, Hadis-i Şerif ezberlemek! 

1. Abdest almak Abdest suyu değdiği yerleri nurlandırır. Onun içindir ki kimi sahabe nurlu yerlerimiz çok olsun diye fazlaca yer yıkarlarmış. Efendimiz aleyhis selam mü’minlerin ahiretteki alametlerini sayarken “eğirrae muhaccelîn” vasıflarını söyler. Yani Resulullah aleyhis selam abdest suyunun vesile olduğu nuru atın ayağındaki beyazlıklara teşbih etmektedir. Nurlu olduğunu ifade eden bir benzetmedir. Abdest suyunun güzelleştirici etkisini çok rahat tecrübe edebilirsiniz. 90’lık mü’min bir nine ile dinsiz imansız bir nineyi yan yana tasavvur ediniz. Bizimki hiç cilt bakımı yaptırmadığı halde ona karşı hürmet hissine kapılır ve eğilip elini öpesiniz gelir. Ama öbür nineye bakasınız gelmez. Halbuki bu nine ömür boyu cilt bakımı yaptırmıştı. İşte hürmet uyandıran bu fark abdest suyunun sonucudur.

2 Gece ibadeti! Gece ibadeti derken tabi ki seherdeki namaz, zikir ve kıraati kastediyorum. Büyüleyici saatler olan seher vakti mü’min için özel ibadet vakitleri olarak işaretlenmiştir. Mü’minin baharı olan kış mevsiminin bu uzun gecelerindeki seherleri iyi değerlendirmek gerekir. Bu ibadet de insana hoş bir güzellik ve halavet (tatlılık) verir.

3. Hadis-i Şerif ezberlemek! Hadis-i Şerif ezberleyip nakletmek. Efendimiz aleyhis selam’ın mübarek sözlerini ezberleyip nakletmek de bizim makyajımız arasındadır. Bizzat Peygamberimiz aleyhis selam; “Allah Teala benim sözümü işitip başkasına tebliğ eden kişinin yüzünü ağartsın. (Taptaze nurlu eylesin.)” buyuruyor. Öyleyse ezberimizde ne kadar çok ayet-i kerime, hadis-i şerif, mübarek söz varsa biz o kadar nurlu ve kendimizi süslemiş oluruz.

Prof. Dr. Orhan Çeker yazısında şöyle aktarıyor: Gençler! Mümkün olduğu kadar fazla ayet-i kerime ve hadis-i şerif ezberleyin, zihninizi süsleyin ki yüzünüz güzel olsun. Efendimizin duası bu yoldadır. Zihninizi bu mübarek şeylerle doldurmazsanız mülevves şeyler zihninizi doldurur. Unutmayalım ki ayet-i kerimeler ve hadis-i şerifler kendisine layık olan zihinlerde yer eder. Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113