• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜYMÜŞ?

Hasan Demirci

Kadınlarımız kutlanacak olan bir günü değil, ömrümüzü vereceğimiz bir ilgiyi, saygıyı ve hürmeti hakediyor. Bir Anne olarak Cennet onun ayağının altında. Bir eş olarak Allahın bize emaneti. Kız çocuğu olarak göz nurumuz. Hala ve teyze olarak huzurumuz ve mutluluk kaynağımız. Bu nedenledir ki dünyada ilk defa kadın haklarını gerçek manada 632 de veda hutbesinde, Alemlerin efendisi şu sözlerle dünyaya ilan etmiştir. 

“Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız... Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır.” 

Ve yine Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem "Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır." buyurarak adeta erkeğin adam olduğu her yerde, kadınlara sadece bu gün değil, her gün 8 mart olduğunu ifade etmiştir. İşte ben böyle bir medeniyetin ilan ettiği kadınlar gününü başımın tacı ediyorum. 

Kadınları reklam malzemesi görenlerin, şehvetin, süfli arzu ve isteklerin parçası görenlerin, kadınları ailesinin yanından sokağa davet edenlerin, TV dizilerinde yatak sahnelerinin objesi görenlerin, kadınları istismar edenlerin sahte ve yapmacık olarak kutladığı bir kadınlar gününü kabul edemem... 

Sahte gün kutlayanlara soruyum, Varmısınız islamın kadına verdiği değeri baştacı yapmaya, Batının dayattığı istismara dayalı sahte kadın hakları teranelerini ayaklar altına almaya... 

İslam deyince, Müslümanlık deyince orda duruyorsunuz değil mi? 
Neden? Çünkü İslam, Kadınları dilediğiniz gibi istismar aracı olarak kullanmanıza müsaade etmiyor öyle değil mi?

Bu yazı toplam 1605 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113