• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

50. Yıl Güzelyalı’da Bilim Fuarı

50. Yıl Güzelyalı’da Bilim Fuarı
Bu yıl ikincisini düzenleyen Pendik 50. Yıl Güzelyalı Ortaokulu’nda 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren 50.Yıl Güzelyalı Ortaokulu, bu yıl ikinci kez 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirdi. Bilim Fuarı'nın açılışına Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, şube Müdürleri Abdurrahman Kayabaş, Nihat Yalçın, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
4006 TUBİTAK Bilim Fuarının açılışında konuşan şube Müdürü Abdurrahman Kayabaş, TUBİTAK Bilim Fuarlarının önemli olduğunu vurguladı ve ekledi; "Öğrenciler açısından çok önemli. Hayal etmeyi geliştiriyor, öğrencilerimizin ufkunu açıyor, güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. 50. Yıl Güzelyalı Ortaokulu’ndaki öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel eserler ve çalışmalar ortaya koymuşlar." dedi.
Öğretmen ve öğrencilerin büyük emek harcadığını belirten 50. Yıl Güzelyalı Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Keleş ise, "Öğretmen arkadaşlarımıza ve tüm öğrencilerimize verdikleri emek için çok teşekkür ediyorum. Yıl boyunca yaptıkları çalışmaları şuanda bilim fuarımızda sergiliyoruz. TUBİTAK desteğiyle hazırladığımız bilim fuarımızda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz büyük emek harcadılar. Emeği olan herkesi tebrik ediyorum ve katılan protokolümüze ve okul müdürlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz arasından geleceğin bilim insanları çıksın istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda eğitim yapıyoruz." diye konuştu.

dsc_0010.jpg

Keleş, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK BİLİM FUARI ile sizlerde şahit olmaktasınız ki milli manevi değerlerine bağlı, geleceğin bilim adamlarını yetiştirme hedefindeyiz. Aziz SANCAR gibi ülkemizi dünyada temsil edecek bilim insanları yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada genç bilim adamlarının çalışmalarını, buluşlarını sergiliyoruz." ifadesinde bulundu.
Birbirinden farklı çalışmaların ve bilimsel araştırmaların yer aldığı fuar, katılımcılardan tam not aldı.

Öte yandan tamamı öğrencilerin yazdığı hikayelerden oluşan, " Canım Annem" isimli kitabın tanıtımı da gerçekleştirildi. Toplamda 90 öğrencinin emeği bulunan kitabın her sayfası farklı bir öğrenci tarafından yazıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113