• BIST 10096.77
  • Altın 2397.363
  • Dolar 32.377
  • Euro 34.6839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

3 maaş avans, 10 maaş kredi başvuru şartları nelerdir?

3 maaş avans, 10 maaş kredi başvuru şartları nelerdir?
Milyonlarca emekli için flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. SGK SSK Bağkur emeklileri için 3 maaş avans ve 10 maaş kredi imkanı sağlanacak. Peki alma şartları nasıl olacak?

Emeklilik için müracaat yapan kişilere ön ödeme ödemesi yapılması için aylığının 90 gün içinde bağlanmamış olması gerekiyor ve bunun yanı sıra yazılı başvuru yapılması mecburi. Söz konusu sistemin hayata geçmesiyle birlikte emekli vatandaşların nakit sorunlarına son verilecek. Ek olarak nakit problemi yaşayanlar toplumsal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvuruda bulunarak maaşının 3 katı ön ödeme ve 10 maaş kredi alabilecek. Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonrasında maaştan taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.


    Ekonomi 27.06.2019 10:05 -  Son Güncelleme: 27.06.2019 10:11

SGK SSK Bağkur 3 maaş avans, 10 maaş kredi nasıl alınır? 3 maaş avans, 10 maaş kredi başvuru şartları nelerdir?
Milyonlarca emekli için flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. SGK SSK Bağkur emeklileri için 3 maaş avans ve 10 maaş kredi imkanı sağlanacak. Peki alma şartları nasıl olacak? Emeklilik için müracaat yapan kişilere ön ödeme ödemesi yapılması için aylığının 90 gün içinde bağlanmamış olması gerekiyor ve bunun yanı sıra yazılı başvuru yapılması mecburi. Söz konusu sistemin hayata geçmesiyle birlikte emekli vatandaşların nakit sorunlarına son verilecek. Ek olarak nakit problemi yaşayanlar toplumsal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvuruda bulunarak maaşının 3 katı ön ödeme ve 10 maaş kredi alabilecek. Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonrasında maaştan taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.

SGK SSK Bağkur 3 maaş avans, 10 maaş kredi nasıl alınır? 3 maaş avans, 10 maaş kredi başvuru şartları nelerdir? Milyonlarca emekli vatandaşın yüzünü güldürecek gelişme yaşanıyor... SGK, SSK ve Bağ- Kur'lu emekli vatandaşlara kredi ve avans ödemesi yapılmakta. Emekli maaşlarının bağlanması için bekleyenlere avans ödemesi kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 2019 yılı asgari ücretin (net) tutarı kadar ödemeler yapılmaktadır... Emeklilik başvurusunu yapan ve aylığı 90 gün içinde bağlanamayanlar, yazılı başvuru yaparak avans alabiliyor. SGK, bu kişilere, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Yani bu yıl başvuru yapan 6 bin 62 liraya varan avans alabiliyor.
EMEKLİYE 10 MAAŞ KREDİ VERİLECEK

Bu uygulamanın tüm emeklilere yaygınlaştırılması da gündemde. Emekliler, bu imkanı dört gözle bekliyor. Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK'ya başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek. Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra maaştan taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.
6 BİN 62 TL AVANS

Emeklilik başvurusunu yapan ve aylığı 90 gün içinde bağlanamayanlar, yazılı başvuru yaparak avans alabiliyor. SGK, bu kişilere, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Yani bu yıl başvuru yapan 6 bin 62 liraya varan avans alabiliyor. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.
TEMMUZ ZAMMI EMEKLİ MAAŞINA NASIL YANSIYACAK?

Önümüzdeki hafta maaşlarını alacak memur emeklileri, zam oranı için 3 Temmuz'u bekliyor. Tahminler 'yüzde 5 artış + 1.94 enflasyon farkı' oluşacağı yönünde. Ayrıca Temmuz ayında, her ay verilen maaşın yüzde 4'ü oranında verilen ek ödemenin (vergi iadesi) tutarı da yeni aylıktan hesaplanacağı için artacak. En düşük maaş ek ödeme dahil 2 bin 379 lira 59 kuruştan 165,14 lira artışla 2 bin 544 lira 73 kuruşa çıkacak. İşte emeklilerin Temmuz zammı ile ilgili merak ettiği tüm detaylar... Memur emeklileri, yüzde 5'lik toplu sözleşme artışına ilaveten alacağı enflasyon farkını öğrenmek için 3 Temmuz Çarşamba gününü bekliyor. Enflasyon farkı oluşması için ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 4'ü aşması gerekiyor.

Kaynak:Takvim

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113