• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

3. Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi, yoğun ilgi gördü

3. Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi, yoğun ilgi gördü
1-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 11. Pendik Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, ilk gün açılan 3. Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi, ilçe protokolü ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.



İBB Kent Orkestrası konserinin ardından, Pendik Kaymakamı M. Haluk Saygı, belediye başkanı Salih Kenan Şahin ve belediye başkan yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürü Bahattin Gök, Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Şükrü Bakioğlu, halk eğitimi merkezi müdürü Nuri Baş, Kartal eski belediye başkanı Hüsamettin Koçak, bazı sivil toplum örgütü başkan ve yöneticileri, eğitimciler ve çok sayıdaki vatandaşların da katılımıyla, sahil çadırında açılışı yapılan el sanatları sergisi, geçen yıllara oranla daha düzenli ve nitelikliydi.

EL SANATLARIMIZ, KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITIYOR
    Açılış öncesi kısa birer konuşma yapan kaymakam M. Haluk Saygı ve belediye başkanı Salih Kenan Şahin, el sanatlarımızın, kültürümüzü yansıttığını kaydederek, “3.sünü düzenlemiş olduğumuz sergimiz ve bu gibi görsel sergi ve etkinliklerimiz, ulusal kültürümüzün yaşatılmasında büyük önem arz ediyor. Geçmişten gelen ve var olma çabası veren kültürümüz, bu sergilerimiz sayesinde yaşatılıyor. Bizler de, kültürümüzün yaşatılmasına bir nebze olsun katkı sunmanın mutluluğunu, bu sergi ve etkinliklerle yaşıyoruz. Tüm kesimlerin, ulusal kültürümüzün yaşatılmasına aynı duyarlılığı göstermesini arzulayarak, emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerinde bulundular.

    Bir hafta süreyle sergilenen el sanatları sergisi, ilk günden itibaren vatandaşlar ve özel ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Sergi, geçen yıllara oranla daha düzenli ve nitelikli eserlerin bulunmasıyla dikkat çekti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113