• BIST 10276.88
  • Altın 2387.588
  • Dolar 32.2367
  • Euro 34.7051
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

2016 Yaz Kur'an kursları törenle hizmete başladı

2016 Yaz Kur'an kursları törenle hizmete başladı
2016 yılı Yaz Kur'an kursları öğretim dönemi 20 Haziran Pazartesi günü, Fevzi Çakmak Mahallesindeki Kaynarca Merkez Cami Mehmet Bayram Kur’an Kursu Konferans Salonunda düzenlenen törenle start aldı.

Açılış merasimine Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Pendik Müftüsü Aldulkadir Keşvelioğlu, kurs hocaları, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Programda bir konuşma yapan Pendik Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, "Bugün buraya toplanan öğrenci ve ailelerini canı gönülden kutluyorum, çocuklarımız bizim geleceğimiz ve her şeyimiz. Çocuklarımızı kendi çağımıza göre değil, gelecek çağa göre eğitmeliyiz. Anne ve babanın çocuğuna bırakacağı en iyi miras, iyi bir dini terbiye almış ve peygamber efendimizin ahlakıyla ahlaklanmış çocuk yetiştirmesidir. Aksi halde diğerlerinin çok bir önemi yoktur."

dsc_0098.jpg

Keşvelioğlu, "Hani küçükken, bizlere bazı hastalıklardan korumak için aşılar vururlardı, yaz Kur’an Kursları da gelecekte çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için iyi bir fırsat ve manevi bir aşıdır. Aileler yaz kursları süresince çocuklarla yakinen ilgilensin, gerekli sevgiyi göstersin. Ailelerin desteğiyle çok daha iyi sonuçlar alıyoruz."diye konuştu.

dsc_0097.jpg

Keşvelioğlu, "Anne babanın çocuğuna karşı üç önemli görevi var, ya da çocuğun anne babada üç hakkı var. Birincisi iyi bir isim, ikincisi iyi bir terbiye, üçüncüsü helal süt emmiş birisiyle evlendirmesi." ifadesinde bulundu.

Pendik Kaymakamı Osman Tunç, "Deniz kenarına gittiğimizde  yüzen yavru balıkları görünce geleceğe umutla bakarız. Bu yıl verimli bir yıl olacak diye şimdi aynı misal bu Kur’an Kurslarımızda bu minik yavrularımızı görünce bende geleceğe daha umutla bakabiliyorum. Çocuklarımızı Kur’an öğrenmesi için kurslara gönderen aileleri özellikle tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun, ne mutlu sizlere Kur’an aşkı ile burada toplandınız."dedi.

Kaymakan Tunç, kendisinin İzmirli olduğunu ve çocuk çağında ailesi tarafından gönderildiği Yaz Kur’an Kuslarındaki tatlı anılarını hiç unutamadığını belirterek, "Anne babaları burada olmayan çocuklar, sizler eve gittiğinizde ailenize söyleyin ve deyin ki kaymakam amcamızın sizlere çok selamı var, bizi Kur’an eğitimine gönderdiğiniz için sizlere çok teşekkür etti."

dsc_0101.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113