• BIST 11456.34
  • Altın 5915.432
  • Dolar 42.6876
  • Euro 50.2055
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara 1 °C

15 Temmuz Kahramanları, Okçular Tepesi'nde!

15 Temmuz Kahramanları, Okçular Tepesi'nde!
15 Temmuz kahramanlarının yer aldığı “Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları’ Resim Sergisi, şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla açıldı.

Hain darbe girişimine karşı kurşunlara ve tanklara canı pahasına karşı duran kahramanların destanını resmeden Sanatçı Reza Hemmatirad’ın sergisi, 17 Kasım’a kadar açık kalacak.

unnamed-7.jpg

 

“15 Temmuz Kahramanlarının Hikâyeleri” adlı kitaptaki kahramanların yer aldığı Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları Resim Sergisi, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı. Darbeci askerlere karşı direnirken şehit olan kahramanların ve gazilerin yanı sıra çatışma görüntülerinin de resmedildiği eserleri izleyenler 15 Temmuz’u adeta yeniden yaşadı. AK Parti Milletvekilleri Osman Boyraz ve İsmet Uçma’nın da yer aldığı sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Tarihin gördüğü en vatansever savunmayı tüm dünya gördü. 15 Temmuz ruhunu asla ortadan kaldıramayacaklar. Gelecek nesile de yaşananları bu kalıcı eserler anlatacak” şeklinde konuşarak tüm Pendiklileri sergiye davet etti. Sergide ayrıca Okçular Vakfı ve Erdem Yayınlarının ortak çalışması “Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanları Hikâyeleri” adlı kitap ziyaretçilere hediye edildi.

Sergiye 15 Temmuz gazileri de katıldı

Katılımın yoğun olduğu serginin açılışına şehit yakınlarının yanı sıra “15 Temmuz Gecesi Gazileri” de katıldı. Darbe gecesi Atatürk Uluslararası Havalimanı’na hareket eden tanklardan birini ele geçirerek yönünü değiştiren Büyükşehir Belediyesi Personeli Gazi Mehmet Köse: “Bir daha olsa yine yaparım.” diyerek duygularını ifade etti. Pendikli gazilerden Ahmet Belen, Ayhan Alatunç, İsmail Sarıgül, Fatih Kaya, İsmail Ağbal, Serdar Çölaşan, Pendikli iki şehin Yalçın Aran ve Burhan Öner’in eşleri de  katıldı. Boğaz Köprüsünde yaralı taşıyan oyuncu Ali Nuri Türkoğlu da sergi açılışında bulunanlar arasındaydı.

Sanatçı konuşmakta zorluk çekti

Oldukça duygusal anların yaşandığı sergide 64 kahramanın ve darbe gecesi yaşanan olayları resmeden İllüstratör Reza Hemmatirad, açılış konuşmasını yapmakta zorlandı. Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrası kürsüye çıkan İranlı Sanatçı Hemmatirad, şehitlerden bahsederken zorluk çekerek konuşmasını kısa kesti. Açılış sonrası değerlendirmede bulunan sanatçı, bu serginin bir proje olduğunu ifade ederek “Böyle bir projede bulunmaktan şeref duyuyorum.” şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pendik'te Engelliler Günü'ne Özel Maç: Ahmet Cin de Sahada!04 Aralık 2025 Perşembe 14:14
  • Yenişehir Ampute Futbol Sahası Yenilendi03 Aralık 2025 Çarşamba 14:10
  • 22 Okula Basketbol ve Voleybol Sahası03 Aralık 2025 Çarşamba 14:03
  • PENDİK'E YENİ KÜTÜPHANE03 Aralık 2025 Çarşamba 12:54
  • Tarihin En Güçlü Rolls-Royce’u Türkiye'de!03 Aralık 2025 Çarşamba 12:00
  • Şanlıurfa’da Elektrik Direkleri Hırsızların Hedefi Oldu03 Aralık 2025 Çarşamba 11:51
  • Kasım İndirimlerinde Şikayet Rekoru: 40 Bini Aştı!02 Aralık 2025 Salı 14:00
  • PESİAD'tan inşaat sektörü buluşması!27 Kasım 2025 Perşembe 17:00
  • Katoliklerin ruhani lideri Papa yarın Türkiye'de26 Kasım 2025 Çarşamba 12:36
  • Sıcaklıklar daha da artıyor!20 Kasım 2025 Perşembe 11:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113