• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

1336 Hadis ezberleyen Zehra Karahan birinci oldu

1336 Hadis ezberleyen Zehra Karahan birinci oldu
Rekor sayıdaki Hadis-i Şerif?i ezberlemeyi başaran Zehra?ya, ücretsiz Umre hediye edildi.


20 İmam Hatip Lisesi öğrencisinin katıldığı yarışmada, 1336 Hadis ezberleyen Zehra Karahan, birinciliği elde etti. Yarışmada, 2’nciliği 1185 Hadis ile İlhan Söğüt, 3’ncülüğü ise 900 Hadis ile Merve Şensoy aldı.
Son sırayı alan yarışmacının 130 hadis ezberlediği yarışmada, birinciye 20 altın ve Umre, 2’nciye 17 altın ve Umre, 3’ncüye ise 15 altın ve Umre hediye edildi. Ayrıca, yarışmacılar, ücretsiz dershane ve kitap seti kazandılar. 
ÇEYREK ASIRLIK GELENEK
Pendik’in gözde okulu Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi, geleneksel olarak düzenlediği “Ezbere Hadis Okuma Yarışması”nın, bu yıl 27. sini gerçekleştirildi. Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, okul öğrencilerinden Zehra KARAHAN, tam 1336 Hadis’i metin ve meali ile birlikte ezbere okuyarak, Türkiye rekoru kırdı. İkinci İlhan SÜĞÜR 1185, üçüncü Merve ŞENSOY ise 900 Hadis ezberledi. Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 260 öğrencinin katılımı ile düzenlenen, tüm yılı kapsayan organizasyonda, toplam 20 bin 111 Hadis-i Şerif ezberlendi.
Ön elemelerde, ilk 20 derecenin sahibi olan öğrencilerin final yarışması, 1 Mayıs Pazar günü, Diyanet İşleri Başkan Yard. Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Pendik Kaymakamı Cafer ODABAŞ, Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan ŞAHİN, İlçe Müftüsü Ziya ERSİN, D.İ.B Pendik Haseki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin MUHTAR’ın yanı sıra, çeşitli ilçelerden belediye başkanları, bürokratlar, eğitimciler ile birlikte, İstanbul genelinden önemli konuklar ve halkın teveccühü ile gerçekleştirildi. 
Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yard. Prof Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Kur’an-ı Kerim’i anlamanın yolunun, hadisleri anlamaktan geçtiğini vurgulayarak, Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve tüm İmam Hatipler Liseleri ile Diyanet Teşkilatı’nın bu manada, büyük hizmetler ifa ettiğini belirtti. Yaşıtları türlü zevk ve eğlenceye dalmışken bu öğrencilerin, Rahmet Peygamberi’nin sözlerini ezberleyerek, O’nunla konuşarak, O’nu tanıyacağını ve hayat boyu ona benzemenin hazzını yaşayacağını ifade eden YILMAZ, ‘İnşallah, bir çok Hadis Alimi gibi, erken yaşlarda hadisleri ezberleme yarışına giren bu öğrenciler arasından da Muhaddisler çıkacağını ümit ediyorum” dedi.
İmam-Hatip Liseleri’nin, bu ülkenin imarında çok önemli katkıları olduğunu ifade eden YILMAZ, çeyrek asırdır sürdürülen bu geleneğe emeği geçenlere teşekkür etti.
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan ŞAHİN de, Pendik AİHL’nin, Pendik’in iftihar? olduğunu belirterek, belediye olarak her zaman desteğe hazır olduklarını, eğitim ve kültür etkinliklerini, daima önemsediklerini ve desteklediklerini ifade etti.
İlçe Kaymakamı Cafer ODABAŞ da, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamındaki bu büyük çaplı programdan dolayı, okul idareci ve öğretmenleri ile özellikle öğrencileri kutladı. 
Açılış konuşmalarını müteakiben Nureddin Yıldız hoca, günün mana ve önemi ile ilgili yaptığı veciz konuşmada şunları söyledi: “Allah, Peygamberleri vasıtası ile bir medeniyet kurmayı murad etmiştir. Nübüvvet, bu projenin adı. Efendimiz’in Hadis-i Şerifleri de, bu medeniyetin yapı taşları ve tuğlalarıdır. Bu değerli sözleri dinlerken, O’nunla (sas) konuşmak yanında, bu medeniyetin ilkelerini de dinlemiş oluyoruz. Hadis yaşam tarzıdır, Allah’ın muradı olan medeniyetin yansımasıdır.”
Kırk Hadis bilmenin, 40 noktadan Peygamber medeniyeti ile bağlantı kurmak, 1000 hadis bilmenin de, bin noktadan ‘O’nun medeniyetine bağlanmak olduğunu vurgulayan Nureddin YILDIZ hocaefendi, hadislere bağlandıkça yükseleceğimizi ifade ederek, yüzlerce hadis ezberleyen Pendik AİHL öğrencilerine, Riyazu’s-Salihin’i, Buluğ-u’l-Meram’ı ve İnşallah Buhar-i Şerif’i ezberlemeyi hedef olarak gösterdi.
Yarışmanın ardından, Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) gönüllerde bir kez daha canlanması için Veda Hutbesi, iki erkek öğrenci tarafından Arapça metni ve Türkçe anlamı ile okunurken, salonu hınca hınç dolduran peygamber sevdalıları, büyük bir duygu seli yaşadılar. Yarışmaya katılan öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle, organizasyon sona erdi. 
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Müslümanlara hayatları boyunca rehber olacak sözlerini ve insanlığın güneşi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kutlu Nebi’yi anmak gayesi ile düzenlenen organizasyona büyük emeği geçen okul müdürü Recep Dernekbaş, “Öğrencilerimizle gurur duyduk. Düzenlenen bu etkinliğin yanı sıra, yıl içerisinde bir çok faaliyetler gerçekleştirdik ve geleceğin Türkiyesi’ne, inançlı, bireysel ve sosyal kimliklerini tamamlamış, yüksek ahlaka sahip, milletini ve ülkesini seven öğrencileri, topluma kazandırmak için büyük bir gayret gösteriyoruz.” dedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113