• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

1.5 yıl önce hizmete giren sağlık ocağını su bastı

1.5 yıl önce hizmete giren sağlık ocağını su bastı
Velibaba Mahallesi?nde faaliyet gösteren Hatice Kuşçulu Aile Sağlık Merkezi, gece yarısı, ansızın sular altında kaldı. Merkezdeki tüm elektronik ve tıbbi cihazlar, kullanılamaz hale gelince, hastalar kapıdan çevrildi.


Henüz, 1.5 sene önce hizmete başlayan Hatice Kuşçulu Aile Sağlığı Merkezi’nde, geçtiğimiz perşembe günü, mesaiye gelen çalışanları, bir sürpriz bekliyordu.
Sağlık ocağı, adeta göle dönmüş ve 20 cm. yüksekliğinde su ile dolmuştu.
Merkezde bulunan 13 bilgisayar, kioks cihazı, dokunmatik ekran numaratörü, hasta kabul ekranı ve barkot cihazı, çalışmaz durumda.
6 doktorun, günde 250 hastaya hizmet verdiği merkez, yapım hatasından dolayı, kullanılamaz hale geldi. Hastalar, geri çevrildi.
Geçtiğimiz çarşamba gecesi, sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle, Hatice Kuşçulu Aile Sağlık Merkezi’ni su bastı. Perşembe sabahı, mesai saatinde, merkezin kapısını açan personel, yaklaşık 20 cm. yüksekliğinde birikmiş su ile karşılaşınca, neye uğradığını anlamadı.
Yaklaşık 1.5 yıl önce bina, Hatice Kuşçulu tarafından yaptırılarak, Sağlık Bakanlığı’na hibe edilmişti. Dönemin sağlık ocağı doktorları tarafından eksiklerin bir bir tespit edilerek, bildirilmesine rağmen, hiç bir yetkilinin, noksanları giderme çabasında olmadığını ifade eden aile sağlığı merkezi yetkilileri, bir süre önce de, yağan yağmurlardan dolayı merkezin, yine sular altında kaldığını kaydettiler.
Fakat, bu su basma olayının, yağmurdan değil de bozuk ya da kötü malzemeden yapılan su tesisatından kaynaklanmış olabileceğini vurgulayan yetkililer, “1.5 yıllık bina, bu halde olmamalı. 6 doktorun, günde yaklaşık 250 hastaya hizmet verdiği Velibaba Hatice Kuşçulu Aile Sağlık Merkezi’nde, 13 bilgisayar, 13 monitör, Kioks cihazı, dokunmatik cihaz, ekran numaratörü, hasta kabül ekranı, barkot cihazı vs. oluşan 25 milyonluk yatırım, sular içinde kaldı.” şeklinde konuştular.
Sular altında kalan Aile Sağlık Merkezi, bilir kişi heyetini beklerken, hastalar başka bir aile sağlık merkezi tarafından bakılmadıkları için mağdur olduklarını, ilaç dahi yazdıramadıklarını ifade ettiler.
Sorumlu hekimler Dr. Erdinç Yaylaçiçeği, Dr. Selma Yaylaçiçeği, Dr. Ertan Deveci, Dr. Şükrü Aydın, Dr. Ünal Arslanmirza ve Dr. İ. Barış Kızılkaya ise, çaresizlik içinde, tüm elektronik cihazların, uzman kişilerce yapılacak inceleme sonuçlarını beklemekten başka yapabilecek bir işlerinin olmadığını kaydettiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113