• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Yarın başlıyor! Almak isteyen acele etsin..

Yarın başlıyor! Almak isteyen acele etsin..
Son dakika haberi...Sömestir tatil dönemi 17 Ocak Cuma günü başlıyor, milyonlarca öğrencinin tatile çıkmasıyla ailelerin tatil telaşı başlayacak.

17 Ocak'ta başlayacak sömestr tatil dönemi için satışa sunulan otobüs biletlerin tükenmek üzere. Uzmanlar özellikle trafikteki kış şartlarından dolayı sürücüleri dikkatli olmaları için uyarırken otobüs ile seyahat edecek vatandaşlara ise bilet almaları için acele etmeleri noktasında uyarıda bulundu. Tatil dolayısıyla otobüs bilet fiyatlarında artış olmayacak ancak normal zamanda uygulanan yüzde 10'luk indirim tatil dönemlerinde uygulanmıyor. . Öte yandan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, sömestr tatili nedeniyle havayolu firmalarının Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönelik ek sefer taleplerine izin vermedi.
üm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, 17 Ocak'ta başlayacak sömestir tatil dönemi için satışa sunulan biletlerin tükenmek üzere olduğunu belirterek, yolculuk için otobüsü tercih edeceklerin acele etmesi gerektiğini bildirdi.
 

 

Yıldırım, AA muhabirine, 17 Ocak'ta çocukların karne almasıyla sömestir tatilinin başlayacağını, bunun da otobüs firmalarındaki hareketliliği artırdığını söyledi. Tatil dolayısıyla yolculukların 16 Ocak Perşembe akşamı başlamasını beklediklerini ifade eden Yıldırım, "Sömestir tatil dönemi için satışa sunulan biletler tükenmek üzere. Tatile gitmek isteyen vatandaşlarımızdan otobüsü tercih edeceklerin, bilet almak için acele etmesini öneriyorum." dedi.

Yıldırım, dönüşlerin 1-2 Şubat döneminde yoğunlaşacağını dile getirdi. Tatil yörelerine yönelik otobüs seferlerine talebin arttığını vurgulayan Yıldırım, özellikle bu bölgelere yönelik otobüs biletlerinin gidiş-dönüş alınması önerisinde bulundu.
 

 

BİLET ALIRKEN DİKKAT EDİN

Yıldırım, Türkiye genelinde 343 otobüs firmasının 7 bin 600 otobüsle hizmet verdiğine dikkati çekerek, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıktığını anlattı. Vatandaşların, hafta sonlarının da dahil olmasıyla 16 günlük tatili fırsat bildiklerini belirten Yıldırım, "Tatil süresince günlük 800-850 bin, 16 günlük sömestir tatilini süresinde yaklaşık 10 milyon yolcuya hizmet vereceğiz." diye konuştu.

Bilet almayı düşünenlerin acele etmesini isteyen Yıldırım, korsan bilet konusunda da uyarıda bulundu.

YÜZDE 10'LUK İNDİRİM UYGULANMAYACAK
"Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüslerin firmalarından bilet alsın." diyen Yıldırım, mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan taşıtlara binilmemesi gerektiğini bildirdi.

    Mustafa Yıldırım, "Tatil dolayısıyla otobüs bilet fiyatlarında artış olmayacak ancak normal zamanda uygulanan yüzde 10'luk indirim tatil dönemlerinde uygulanmıyor." değerlendirmesinde bulundu.
SABİHA GÖKÇEN İÇİN İZİN ÇIKMADI

SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü, sömestr tatili nedeniyle havayolu firmalarının Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönelik ek sefer taleplerine izin vermedi.

Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113