• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Şenol Güneş, Cenk Tosun'a öyle bir baktı ki...

Şenol Güneş, Cenk Tosun'a öyle bir baktı ki...
Beşiktaş'ın, lig ve Avrupa hedefleri nedeniyle sezon sonunda satmayı planladığı Cenk Tosun'un, ara transfer döneminde takımdan ayrılması neredeyse kesinleşti. İngiliz basını, Everton'ın, hem Beşiktaş hem de oyuncuyla anlaştığını ileri sürdü.

The Guardian muhabiri Ed Aarons, siyah-beyazlıların, Ada ekibinin 25 milyon poundluk (Yaklaşık 28 milyon Euro) teklifini kabul ettiğini belirtirken, benzer bir iddia da The Sun'dan geldi. The Sun, Aarons'la aynı rakamı verdi ve Cenk'in çarşamba günü Everton'ın Finch Farm tesislerinde sağlık kontrolünden geçtiğini yazdı. 4.5 YILLIK SÖZLEŞME, SEZON BAŞINA 3.5 MİLYON POUND

Ada basınında ileri sürülenler bununla da sınırlı kalmadı. Bazı medya organlarında Cenk Tosun'un, Everton'la 4.5 yıllık ön anlaşma yaptığı ileri sürüldü. Milli forvetin, resmi imzayı ise yılbaşından sonra atacağı bilgisi verildi. Yıllık 3.5 milyon Pound garanti para alması beklenen Cenk'in İngiltere'de sağlık kontrolünden geçip, mukavele imzaladığı iddiaları Beşiktaş cephesi tarafından doğrulanmadı. Kulübe yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Everton, Beşiktaş'a 23 milyon Euro + 5 milyon Euro bonus önerdi. GERÇEK DEĞERİ 50-60 MİLYON EURO CİVARINDA

Buna karşılık siyah-beyazlılar, bonusu kabul etmedi ve toplamda 28 milyon Euro istedi. Beşiktaşlı yöneticilerin, "Cenk'in özellikle bu sene Şampiyonlar Ligi'ndeki performansı muhteşemdi. Aynı başarıyı başka bir futbolcu İtalya, İspanya gibi ülkelerde yakalasaydı, şu anda en az 50-60 milyon Euro'lardan bahsediyor olurduk. Everton, Cenk'i istiyorsa, talebimizi kabul etmeli" dedikleri öğrenildi. İngiliz ekibinin, golcü futbolcuyu kadrosuna katmakta kararlı olduğu ve tarafların bugün bir kez daha masaya oturarak transfere son noktayı koyacağı öğrenildi.
CENK'İN BABASI KOLAYLIK İSTEDİ

Bir süredir oğlu Cenk adına Everton'la görüşmeleri sürdüren Şenol Tosun'un, bu transferin gerçekleşmesi için Beşiktaş'tan da kolaylık talep ettiği öğrenildi. Şenol Tosun'un, yöneticilerle bir araya gelip, "Her türlü kararınıza saygılıyız. Cenk'in bu noktaya gelmesinde Beşiktaş'ın büyük payı var… Ancak sizden de kolaylık bekliyoruz" dediği öğrenildi.
VEDA BAKIŞI!

Cenk, belki de Beşiktaş'ta son maçına çıkıp, son golünü kaydetti. Beşiktaşlı taraftarlar da yıldız futbolcuya sevgi gösterisinde bulundu. Cenk, maç öncesi, oyundan çıkarken ve 90 dakika sonunda taraftarları selamladı. Şenol Güneş'in Cenk'e bakışı ise manidardı.

KaynakSabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113