• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Rusların ölümcül silahı dünya gündeminde!

Rusların ölümcül silahı dünya gündeminde!
Rusya'dan gündeme adeta bomba gibi düşecek haber geldi. Rusya Hava Kuvvetleri envanterine yeni bir füze eklendi. Rus basınında nükleer kapasiteye sahip yeni füze ses getirdi.

Savaşlarda kendinden çokça bahsettirecek ve kullanılacak yeni füze dünya basınına tanıtıldı. Önceden hiç görülmemiş yeni füze Rusya tarafından test edildi. 'Süper silahın' testi sonrası Ukrayna alarma geçti. NATO'yu şaşkına çeviren yeni füze Rus basınında yankılandı.

'ŞAŞKINA DÖNDÜLER'
Rus savunma uzmanı Albay Viktor Baranet Rusya'nın yeni füze testi hakkında konuştu. Sözlerinde füzenin NATO'nun istihbarat teşkilatlarının şaşkına döndürdüğünü söyledi.

'YILAN GİBİ BEYAZ KUYRUĞU VARDI'
Rus gazeteye konuşan uzman isim 'Yılan gibi beyaz kuyruğu olan bir kuyruklu yıldıza benziyordu. Dönen kıvrımları ve dönüşleri, Rusya'nın farklı bölgelerinin (Orenburg, Astrakhan, Volgograd, Dağıstan ve diğerleri) sakinleri tarafından şaşkınlıkla izlendi' dedi.

Roket, geçen hafta Kapustin Yar test sahasından fırlatıldı. Füze gökyüzünde bıraktığı tuhaf duman izleri ile gözlemcileri şaşırttı. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler kısa sürede viral oldu.

ROKETİN İSMİ NEYDİ?
Rusya savunma bakanlığı, mobil füze fırlatıcısından atılan gizli rokete isim vermeyi reddetti.

Bu fırlatma, Rusya ile Batı arasında Ukrayna nedeniyle gerilimin yüksek olduğu bir dönemde, gelecekteki füze sistemlerine ve hizmette olanlara yönelik devlet test programının bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Bakanlık fazla bilgi vermekten kaçınarak 'Fırlatma hedefleri tamamen tamamlandı' bilgisini paylaşmakla yetindi.

DÜNYA BASININDA RUSYA'NIN 'SÜPER SİLAHI'
İngiliz basını söz konusu füze için 'süper silah' benzetmesi yaptı. The Sun bu gelişmeyi 'Putin, Batı'nın tespitini önlemek için gökyüzünde 'vals yapan' yeni nükleer kapasiteli balistik füze 'süper silahı' fırlattı' manşeti ile duyurdu.

Bir başka İngiliz gazete Mirror 'Putin gökyüzünde dönerek NATO'nun tespitini önleyebilecek yepyeni bir süper füzeye sahip' yorumunda bulundu. KAYNAK:HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113