• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C

Görevini Yapmak

Coşkun Otluoğlu

Birileri her zaman kendilerine rol devşirebilir: “Ben demiştim!”

Sen dedin de peki “sen ne yaptın’’ diye adama sorarlar.

Demek ayrı yapmak ayrıdır. Herkes konuşuyor. “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” Soruyorum ne yaptın? Hangi görevi yaptın? Hangi riske girdin? Hangi çalışman var? 

Zevahiri kurtarmak derdindesin. Birilerinin gözüne girmek için taklalar atıyorsun. İçini hırs ateşi sarmış. Kıskançlık ile yanıp kavruluyorsun. Fırsat bu fırsat diyorsun. Makam ve mevki için yapmayacağın hiçbir şey yok. Rüzgârı da arkana almışsın. Her ortamda iftira, dedi kodu üretip duruyorsun. 

Münafık gibisin. Yanardöner oynuyorsun. Korkudan tir tir titriyorsun. Ulaşamadığın makamlardakileri küçültmek, değersizleştirmek için yapmadığın yok. O makamdakilerden daha değerli olduğunu sanıyorsun.

Hakkın yanında durmak sana fayda sağlarsa rol devşiriyorsun; faydası yoksa hak namına kılını kıpırdatmıyorsun. 

Zulmün karşısında, haksızlığın karşısında nemalanıyorsan varsın. Yoksa kayıpsın. Ortalık toz dumanken kaytarıkçısın. Gücün yanındasın. Güçlünün yağcısısın. Dün Feto’nun yanındaydın; şimdi Feto’nun velilerine devlet okullarına girebilsinler diye gizliden gizliye referans oluyorsun. 

Milli İrade Nöbetlerinde Türk Bayrağını sırtına bağlamış boy boy poz veriyorsun. Sivil Toplum Kuruluşlarını, bazı kurum yöneticilerini maniple ediyorsun. Yuvarlak açıklamalar yapıyorsun. Suya sabuna dokunmadan Cumhurbaşkanımız yalnız diyorsun. 

17/25 Aralık’tan sonra kaç FETÖCÜ’nün usulsüz atamasına referans oldun? Görevini yapmayarak asıl Cumhurbaşkanını sen yalnız bıraktın.

İstişareye hiç önem vermedin. Liyakat, bilgi, tecrübe, devlete sadakat, ahlâk, teşkilat adabı, ast üst, hiyerarşi bunları görmedin. Ahbap çavuş ilişkisi içinde sadece birkaç hizipçiyi dinledin. Sadece takımından olmasına baktın.  Hasbel-kader içinde bulunduğun STK’nın bütçesinden yandaşlarına ısmarladığın yemekli toplantıları istişare sandın. 

Sana zarar verebilecek herkese boyun eğdin. Doğru ve mazlumların yanında olmadın. Şimdi Cumhurbaşkanımız yalnız diyorsun. Bunları söylediğin için utanmalısın. Çünkü yine uyanıklık yapıyorsun. Yine rol çalıyorsun. Yine yuvarlaksın. Hiç köşen olmadı. Çünkü çizgin yok.

Unutma! Eğer Cumhurbaşkanımız yalnızsa bu senin gibilerin görevlerini yapmamalarındandır. Yıllarca ve 17/25 Aralık sonrasında da ne yaptın? Gezi olaylarında ne yaptın? Soma olaylarında neredeydin? FETÖCÜ ve nöbet tutmayan öğretmenlere ve müdürlere İstanbul Yönetici mülakatlarında 100 puan verilsin diye referans olma peşindeydin. Paralel yapının dergisine abone yapmak için eşinle-dostunla gayret içindeydin. 

 Mesailerine gitmeyerek keyfi kahvaltılı toplantılarda buluşan bazı kurum yöneticilerine ne dedin? 

Devletimiz, dershanelerin ihtiyacını görsün diye öğrencilerimizi okullara çekerken kurs başına 1000-1500 TL alan okul müdürleriyle hangi istişareyi yaptın? Bu konuda sendika olarak hangi projen var? Şimdi çıkmışsın Cumhurbaşkanı yalnız bırakılmıştır diyorsun. Sen kimsin böyle bir açıklama yapabiliyorsun? Sen git kendi çöplüğünde oyna. Unutma sendika eğitim sendikasıdır. Eğitim için yeni bir sözün var mı? Projen var mı? Ülkenin çocukları için ne yapıyorsun? 

Bak, Rio Olimpiyatlarında Türkiye 103 sporcu 250 teknik adamla 1 altın madalya ile 41. oldu. Bu konuda var mı bir projen? Senin derdin çocuklar olsun, öğretmenler olsun, okul müdürleri olsun. O gün haberlerde ne varsa günü kurtarma adına açıklama yapma, birilerine yaranarak reklam peşinde olma. 

Şunu da hiç unutma! Cumhurbaşkanımız yalnız değildir. 15 Temmuz’da bunu dünya âlem bir kez daha gördü. Eğer böyle bir vahamete kapıldıysan bu senin suçundur. Sen asli görevin dışında başka şeylere burnunu soktuğun için, senin gibiler görevlerini yapmadığından 15 Temmuz yaşanmıştır.   

Bu yazı toplam 5782 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113