• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

24 Kasımda Müjde Bekliyoruz

Abdullah Yadigar

Geçtiğimiz Pazar Günü Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Talat Yavuz yeniden güven tazeledi.

Delegelerin iradesiyle sandıktan çıkan tablo; ‘’Yeni Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Talat Yavuz’un ekibine, göreve devam sonucu’’ çıktı.

Divan Başkanlığını yürüten Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı önemli açıklamalarda bulundu. ‘’Eğitim Camiasının verilen sözlerin tutulmasını ve 24 Kasım Öğretmenler Gününde 3600 Gösterge müjdesinin verilmesini beklediğini’’  ifade etti.

Çakırcı konuşmasına ‘’Milletin yanında duran, 1992 de yola çıkıp bugün bu noktaya gelen sendikamızın öncülerine teşekkür ediyor, aramızdan ayrılanları da rahmetle yâd ediyoruz’’ diyerek başladı.

‘’Zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Her şeye hazırlıklı olmak zorundayız. Hele Eğitim Bir Sen iseniz bunu çok farklı olarak idrak etmek durumundasınız’’ şeklinde devam etti.

‘’Bu hareketin yürüyüş hedefi, Misakı Milli sınırlarıyla yeterli gören bir hareket değildir. Bugün uluslararası boyuta ulaşmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugüne kadar vesayet odaklarının dayatmalarına karşın zor süreçleri sizlerle birlikte geride bıraktık.

Eğitim Camiasının verilen sözlerin tutulmasını ve 24 Kasım Öğretmenler Gününde 3600 Gösterge müjdesinin verilmesini beklediğini’’ söyledi.

Çakırcı konuşmasını ‘’Genel Başkan çıkarmış bir Şube, bizim için önem taşıyor. Bugünkü Kongremizin Eğitim Bir-Sen’e yaraşır bir şekilde olacağına inanıyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum’’ şeklinde tamamladı.

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkanı Talat Yavuz’da yaptığı konuşmasında;

‘’Sendikamız, 426 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük sendikası olarak, Türkiye genelinde 6. Olağan Genel Kurul sürecini yaşıyor. Biz, İstanbul 4 No’lu Şube olarak, alanımızda hem yetkili hem de etkiliyiz. Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde şubemizde üye sayımızı 5.300’den, 7.086’ya çıkararak yüzde elli beş artış sağladık.

Ben bu vesileyle gecesini gündüzüne katan, adanmışlık örneği ile Eğitim-Bir-Sen ailesini güçlü kılmak için ter döken, emekleri ve fedakârlıkları karşısında saygıyla eğildiğim; şube yönetim kurulu üyelerime, ilçe ve işyeri temsilcilerimize, kadın komisyonumuza, kadın işyeri temsilcilerimize,  Genç Memur Sen üyelerimize, komisyonlarda fedakârca çalışan arkadaşlarımıza ve bütün üyelerimize teşekkürlerimi iletiyorum’’ dedi.

Yavuz dört yıllık dönemlerinde yaptıklarını ve bundan sonra yapmak istediklerini bir-bir sıraladığı konuşmasını,

‘’Yeniden okullara, öğretmen odalarına yönelerek ve eskiden olduğu gibi girilmedik öğretmenler odası bırakmayacağız. Vefa programları düzenleyerek, emek verenlerimizle periyodik aralıklarla bir araya geleceğiz, fikir ve önerilerini alacağız.

Şubemizin ortak aklı buradadır. Biriktirdiğimiz tecrübe, ortaya koyduğumuz çalışmalar, önümüzdeki dört yıllık döneme dair zenginleştirdiğimiz programımızla; arkadaşlık ve kardeşlik hukuku ile samimiyet ve adanmışlıkla örgütlediğimiz kadromuzla yetkinize talibiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, kongremizin üyelerimize, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum’’ şeklinde tamamladı.

İki listenin yarıştığı Kongrede 161 delegenin oy kullandığı seçim sonuçlarına göre; Talat Yavuz 100, Salih Açıkel 61 delegenin oyunu aldığı belirlendi. Bu sonuca göre Talat Yavuzun listesinde yer alan şu isimler yeni dönemi göğüsleyeceklerdir;

Şube Başkanı: Talat YAVUZ

Başkan Yardımcısı: Melih DURMAZ (Başkan Vekili)

Başkan Yardımcısı: Bilal DURAN (Teşkilat)

Başkan Yardımcısı: Gökay YILMAZ (Mevzuat)

Başkan Yardımcısı: Buket AKFIRAT (Mali İşler)

Başkan Yardımcısı: Fatih BAYDAR (Eğitim ve Sosyal İşler)

Başkan Yardımcısı: Ali YILMAZ (Basın ve İletişim)

Benimde çeyrek ömrümü verdiğim Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube’nin yeni Yönetim Kurulu Üyelerini ve Şube Başkanı Talat Yavuz’u tebrik eder, eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni eder, başarılar dilerim.

Bu yazı toplam 1097 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113