• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Zübeyde Hanım'da Mutlu Aile

Zübeyde Hanım'da Mutlu Aile
Tuzla'da kaymakamlık, belediye başkanlığı, milli eğitim müodürlüğü ve üniversitelerin ortaklaşa yürüttüğü mutlu aile projesi eğitim seminerleri Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nda başladı.

Mutlu Aile Eğitim Seminerleri Tuzla Zübeyde Hanım İlköğretim Okulunun konferans salonunda geçtiğimiz 7 Mart'ta başladı.

Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Müdürü Adem Demir, "Hedefimizi gerçekleştirmek amacıyla okulumuz Psikolojik Danışmanı Mahir Gülşen erkek öğrenci velilerimize, Psikolojik danışman Damla Köseoğlu ise bayan öğrenci velilerimize eğitim seminerleri verdi. Okulumuzda 3 oturum halinde 1. Sınıf öğrenci velilerine semineri verildi. Umuyoruz ki bir çok faydaları olacaktır." dedi.


Seminerin açılışında bir konuşma yapan Müdür Adem Demir, "Hepimizin bildiği üzere aile toplumu oluşturan temel yapı taşıdır. Ne yazık ki günümüzde boşanmalar hızla artmaktadır. Bu durumdan en fazla etkilenler ise hiç şüphesiz ki çocuklarımız olmaktadır. Üzülerek ifade etmeliyim ki, eğitim yuvaları olan okullardaki boşanmış aile çocuklarının sayıları her geçen gün artmaktadır. Boşanan çiftlerin %80 tekrar evlendikleri ve bu gruptan %17 tekrar eski eşi ile evlenmeleri ise konunun gündemde tutulması adına yeterli bir istatistiksel veri olduğu düşüncesindeyiz. Bu amaçla okulumuzdaki öğrenci velilerine bu eğitimi vermeyi planladık. Sınıf veli toplantılarına katılarak velileri bilinçlendirmek toplumun yaşam kalitesini arttırmada, mutlu bireylerin yetişmesinde ve okul başarısında da bir iyileştirme oluşturacağı kanaatindeyiz. Kişileri evliliklerini uyum içerisinde sürdürebilecekleri bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatmak önemli bir toplum hizmeti olacağı düşüncesindeyiz. Bu amaçla Psikolojik Danışmanı Mahir Gülşen koordinatörlüğünde, Psikolojik danışman Damla Köseoğlu tarafından bayan 1. Sınıf öğrenci velilerine Mutlu Aile eğitim seminerleri düzenlemiştir. Projede emeği geçen tüm arkadaşlara okul müdürü olarak teşekkürlerimi arzediyorum."dedi.

 

Mutlu Aile Projesi” Nedir?

 

Tuzla “Mutlu Aile Projesi” Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında İstanbul Şehir Üniversitesinin akademik desteği ile evlenecek olan gençler ile ailelere yönelik sunulan bir toplum hizmetidir. Projenin Amacı, toplumun temeli olan ailenin oluşumunda sağlam evliliklerin kurulması ve sürdürülmesini sağlamak, aile kurumunun değişik nedenlerden ötürü sarsılmasını en aza indirmek, herhangi bir nedenden dolayı yıkılmasını önlemek ve mutlu aileleri yaygınlaştırmak ve Tuzla’da aile adayları ve ailelerin mutlu ve huzurlu evlilik kurmalarına ve sürdürebilmelerine katkıda bulunmak, mutsuz ailelerin mutsuz olmalarının sebeplerini araştırarak Aile Danışma Merkezi ile sorunlara çözüm aramaktır.

 

Projeye Tuzla’da görev yapan 40 gönüllü Psikolojik Danışman katılmaktadır. Erkek Psikolojik Danışmanlar Kahvehane, Lokal, Hemşeri Derneklerinde, Bayan Psikolojik Danışmanlar ise, Çay sohbetlerinde, Site Toplantılarında Okul Aile Birliği Toplantılarına katılarak eğitime devam etmektedirler. Amaç Tuzla genelinde 15 bin kişiye ulaşmak. Projenin bir sonraki aşamasında ise  seminerler sırasında müracat eden problemleri ciddi olan çiftlere Klinik Psikologlar tarafından ücretsiz yardım  sağlanmak.

Adres: Aydıntepe mah. Yeşildere Cad. No:58 İçmeler Tuzla İstanbul

İrtibat tel: Adem Demirtaş 0505501 44 02 - 0216 494 27 32




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113