• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

ZARURİ BİR AÇIKLAMA

Abdullah Yadigar



      Geçen haftaki ‘’Pendik Fatih Anadolu Lisesi’’ başlıklı yazımızla ilgili Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Yasin Turunç Bey kendisiyle ilgili bölümünden incindiğini belirterek bununla ilgili tarafımıza şifahi açıklamalarda bulunmuştur. Yasin Bey'in açıklamalarını özet olarak takdim ediyorum.

         ‘’İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne geldiğim günden beri hiçbir çıkar menfaat gözetmeden ibadet aşkıyla çalıştım. Pek çok okulun yapılmasını sağladım. İstanbul ili için 2011 yılı yatırımlarından aslan payını Pendik ilçesinin almasına vesile oldum. Önümüzde plana alınan Pendik ilçesinde 11 tane okul binası var. Bunlar yıkılıp yeniden yapılacak. 5 tane okulda da güçlendirme yapılacak. Bu durum Pendik için büyük kazanımdır. Fatih Anadolu Lisesi'ne gelince; Okul açıldığı günden itibaren arsa arayışına koyulduk. Ertesi sene Pendik Devlet hastanesi yakınında 4.400 metre karelik bir arsa tespit ettik. İlgili birimlerle temasa geçip kamulaştırma sürecini başlattık. Bu arsa 7 parselden oluştuğu için her parsel için ayrı dava açıp ayrı süreç işliyor. Tabii olarak mahkeme süreci zaman aldı. Tapu işlerini tevhid etme aşamasında iken 40 metre karelik hissesi olan bir parselin hissedarı sorun çıkardı. Üst mahkemelere taşıdı ve bu günlere geldi. Şu anda yargı süreci bitti ve tapuyu aldık. İstanbul Proje Koordinasyon Başkanlığı –Başkanına resmi olarak, Fatih Anadolu Lisesi'nin ödenek ihtiyacını ilettik. Murat Bey'i iki defa Pendik’e getirdim. İhtiyaçlarımızı yerinde izah ettim. Sağ olsun, bize özel ilgi gösterdi. Fatih Anadolu Lisesi ile ilgili, 2011 bütçesinde ödenek kalmadığını söyledi. Ancak 2011 yılı bütçesinde plana alınıp çeşitli nedenlerle yapımı iptal edilen veya ertelenen okulların yerine Pendik Fatih Anadolu Lisesi'ni alabileceği sözünü verdi. İşin takipçisiyiz, ilgili birimle sürekli iletişim halindeyiz. Tabii bu süreçte bir hayırsever çıkar da bu okulun yapımını ben üstleniyorum, derse bu işe aracı olan kişilerde bu işi olgunlaştırırlarsa, buna da hayır demeyiz.’’

         Yasin Turunç Bey’e açıklamalarından dolayı teşekkür ederim. Ancak benim o yazım baştan sona bir bütün içinde okunup değerlendirildiğinde daha doğru anlaşılacağına inanıyorum.

Bu yazı toplam 2155 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113