• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Yeni çöp uygulaması olumlu ancak eksikler var

Yeni çöp uygulaması olumlu ancak eksikler var
Pendik Belediye Başkanlığı tarafından, Pendik merkezde yapılan, yeni çöp çıkarma ve toplama saatleri hakkında, esnafın görüşlerini aldık. Genel kanaat, olumlu. Ancak, esnaf ve vatandaşlar, gözlemlerine göre tesbit ettikleri bazı noksanlıkları, dile geti



Sabahat Ateş: TÜKODER Pendik Şube Başkanı
“Balıkçı Sokak: Yapılan yeni çöp toplama sistemi, son derece medeni ve modern. İlçemize yakışır bir uygulama. Bu projeyi hayata geçirenleri kutluyoruz. Bu vesileyle bir talebimizide iletmek istiyoruz. Çöp toplama ve çıkarma saatleri, iş yerleri için uyumlu saatler değil. Yeniden gözden geçirilip, iş yerlerinin açılış ve kapanış saatlerinin göz önünde bulundurarak, yeniden düzenlenmesi halinde çok daha verimli olacağı kanaatindeyiz.” dedi.

Taner Öz: Titiz Kuru Temizleme
“Vişne Sokak’taki çöp toplama saatleri uygulaması konusunda yapılan bu yeni uygulamadan ötürü belediye başkanına teşekkür ederiz. Modern bir şehre yakışır iyi bir uygulama. Bundan böyle karpuz ve kavun kabuklarına sinekler ve böcekler park yapmayacak. Biz de, kapımızın önünde huzurlu bir şekilde oturacağız. Ancak, bir eleştirim var. İlla da siyah poşet mecburiyeti getiriyorlar, bunun nedeni nedir anlamak mümkün değil. Başka bir renk olmaz mı?” diyor.

Vedak Karacan: Karacan Matbaacılık
“Belediyemizi yürekten kutluyoruz. Pendik merkezine yakışır bir uygulama başlatmış oldu. Bu daha önceki yıllarda olmalıydı. Ancak, yine de geç kalınmış sayılmaz. Temiz ve güzel bir uygulama, destekliyoruz. Pendik cadde ve sokaklarında, sigara izmariti atabilmek için değişik aralıklarla küllük veya benzeri bir şeyler konulmasını talep ediyoruz.” dedi.

Selahattin Kızılay: Tuğra Giyim
“İlk başlarda, kulak tırmalayan anonslar ve siyah poşet vurgulamasına rağmen, uygulama gayet medeni ve modern. Ancak bir takım aksaklıklar ve eksiklikler var. Bizler esnaf olarak bu kurallara olduğunca uyum sağlamamıza rağmen, üst katlarda oturan aileler, yukarıdan aşağıya gelişi güzel çöp poşetlerini atarak, iş yerlerimizin önünü pislik içinde bırakıyorlar. Ayrıca, çöp saatleri sabah: 9-9.30 arası olsa, daha iyi olur diye düşünüyoruz.” dedi.

İsmet Ademoğlu: Sarıgül Giyim
“Dr. Orhan Maltepe Caddesi: Uygulamadan hayli memnunuz. Saatlerin, iş yerleri içinde düzenlenmesi ve üst katlarda oturan insanların, iyi denetlenmesi halinde, son derece medeni bir uygulama olduğunu söyleyebilirim.”

Emrullah Bayrak: Üstad Terzi
Çadırcı İş Merkezi: Yeni çöp toplama projesi, hayli isabetli ve iyi oldu. Değişen ve gelişen Pendik için, son derece yerinde bir karar. Tüm kalbimizle destekliyor, yetkilileri kutluyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113