• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

YAZ KUR-AN KURSLARI BAŞLADI

YAZ KUR-AN KURSLARI BAŞLADI
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilçe müftülükleri gözetiminde her yıl okulların kapanmasıyla birlikte faaliyete geçen yaz dönemi Kur?an Kursları, bu yıl 21 Haziran itibarıyla açılarak, eğitim vermeye başladı. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Pendik


İLKÖĞRETİM 5. SINIF VE YUKARI YAŞ GRUBU EĞİTİM GÖRECEK
Müftü Ersin yaptığı açıklamada, geçen yıllarda olduğu gibi, bu yıl da Pendik ilçe sınırları içindeki tüm camii ve Kur’an Kursları’nda, ilköğretim 5. sınıf ve yukarı yaş grubundaki çocuk ve gençlerin bu eğitimden faydalanabileceklerini söyledi.
TALEBE GÖRE EĞİTİM
Kurslarda, mahallelerdeki ihtiyaca göre sadece sabah veya sabah ve öğlenci grubu şeklinde iki grup halinde eğitimlerin verileceğini de sözlerine ekleyen Pendik Müftüsü, kursalara devam edecek çocukların eğitim almak istedikleri alanlara göre üç ayrı gruba ayrıldığını da özellikle vurguladı. ERSİN, “Kurslarımızda dini eğitim almak isteyenler ayrı, Kur’an okumayı öğrenmek isteyenler ayrı, ibadetlerle ilgili eğitim almak isteyen çocuklar ayrı gruplarda yer alacakları ve her çocuk istediği eğitim alanında eğitim alacak.” Dedi.
EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER
Kursları cazip ve eğlenceli bir hale getirip, çocukları sıkmadan, bir taraftan tatillerini yaparken, bir taraftandan bir şeyler öğretebilmenin gayreti içinde olacaklarını ve bunu büyük bir titizlikle uygulamaya çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Pendik Müftüsü Ziya Ersin, “Kurslarımız, çocukların camii ve camii cemaatini tanımaları, camiilerin o mukaddes havasını tenefüs etmeleri, çeşitli dini bilgiler edinmeleri, ibadetlerini yapabilecek bir seviyeye gelebilmeleri ve Kur’an okumayı öğrenmeleri bakımından son derece önemli ve yararlıdır. Bu nedenle aileler, bu kurslarımıza, çocuklarını mutlaka göndermelidirler.” Şeklinde konuşarak, açılan Yaz Kur’an Kursları’nın, çocuklar ve aileleri için hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.
Bu yıl da yoğun bir talebin olacağı tahmin edilen kurslarda, geçtiğimiz yıl yaklaşık 15 bin Pendikli çocuk eğitim görmüştü.

PENDİK’TEN MUKADDES YOLCULUĞA 200 KİŞİ
2010 yılı kesin hac kayıtları, 21 Haziran Pazartesi günü itibarıyla sonuçlandı. Bu yıl Pendik’ten, mukaddes hac yolculuğu için 200 Pendikli kayıt yaptırdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113