• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

YALNIZCA TÜRKİYE CUMHURİYETİ MAHKEMELERİ DÜŞÜREBİLİR.

YALNIZCA TÜRKİYE  CUMHURİYETİ MAHKEMELERİ DÜŞÜREBİLİR.
Ağaca yaslanma kurur, insana yaslanma ölür. ?İyi düşün, doğru karar ver? (Doğan Cüceloğlu)

Türk-Eğitim-Sen istanbul 6’ No’lu Şube Başkanı Sami Çelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti; Bazı insanlar rakip saydıkları kişilerin varlığından muazzam korkarlar. Atalarımız “Korkunun ecele faydası yoktur.” demiştir. Ama bu korkak insanların, bundan haberi yoktur.
Hayatım boyunca doğruluktan, adaletten, asaletten, taviz vermediğim gibi, bu kavramları kendime şiar edinmişim. Beni kanunsuz gösterenler, verdiğim mücadelenin büyüklüğünü anlayamayanlardır. Ben 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanununun 15.ci maddesinin C bendi kapsamında kaldım. Bu madde 100 ve daha fazla kamu görevlisinin çalıştığı işyerlerinin en üst amirleriyle, yardımcıları, sendika üyesi olamaz demektedir. Bu madde çok anlamsız ve yanlış bir maddedir. Bu maddenin kalkması için sendikamız ve bazı sendikalar, toplu görüşmelerde maddenin anlamsızlığını dile getirerek, görüşmeye açılmasını sağladılar. Ve önümüzdeki günlerde de iptal edileceği bilinmektedir. Oysa bir sendika şube başkanı, benim bu durumuma destek vereceği yerde, maden bulmuş gibi her yere şikayette bulunmuş, acizliğini göstermiştir. Bu gammazlamayla da övünmüştür. Personel genel müdürlüğü, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirtmiş, şikayet üzerine maddenin kalkmasının beklenmesini söylemiştir. Hal böyleyken, şubemiz yönetim kurulu toplanarak durum düzeltilene kadar bir arkadaşımızı yetkili kılmıştır. Oysa ben, seçimle geldim, mazbatamı aldım. Başkanlığımı sadece Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri bozabilir.
 Genel merkezimiz bu anlamsız maddenin düzeltilmesi, aksi takdirde yeniden genel kurul yaparak profesyonel şube başkanlığı sıfatıyla yola devam edeceğimi bildirmiştir. Durum bu merkezde iken aynı şube başkanı ikide bir genel merkez sitelerinde, başka sitelerde, mahalli gazetelerde kasıtlı beyanatlar vermekte, sözde yıpratmaya çalışmaktadır. Bu da bizlerin ne denli etkili olduğumuzu göstermektedir.
  Adaleti dillerinden düşürmeyenler, milli eğitim bakanlığının her yanlışını alkışlayacak, yalakalık yapacak. Eğitim camiasının hiç bir özlük davasına sahip çıkmayacak, kazanımları sahiplenme kolaylığına kaçacak, vaatler yapacak, başkalarının haklarını yiyecek, kendi ifadesiyle,hükümetin desteğini arkalarına alarak % 400 büyüyecekler ve bununla övünecekler. Vekaleten kendilerine üye 20 bin müdür, müdür baş yardımcısı, müdür yardımcısı hiç de hak etmedikleri yerelere atanırken, kendileri de vekaleten Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne atanmış ve adaleti böylece sağlamış oldular. 6 yılda % 400 büyüyen bir sendika, hakkın, adaletin geleceği yakın zamanda, bu sayıyı nasıl muhafaza edecekler. O zaman toplumda hangi yüzle gezecekler. O zaman yine eskiden olduğu gibi yeraltına girecekler ve rica minnet dönemine geri döneceklerdir. Fakat bu sefer karşılarında artık onlara inanan bu yiğit Türk evlatlarını bulamayacaklardır.
 Artık ışık göründü, korkularıyla baş başa kalacaklar. Oysa biz dün vardık, bugünde varız yarında var olacağız. Bizi bundan sonra daha iyi izlesinler adaleti mutlaka sağlayacağız. Herkes doğru düşünmeli, doğru karar vermeli. Ağaçlar kurur, insanlar ölür, doğruluk baki kalır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113