• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Yabancı öğrencilerin eğitimine katkıda bulunacak

Yabancı öğrencilerin eğitimine katkıda bulunacak
Yurt dışından ülkemize eğitim için gelen ve çeşitli üniversitelerde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye?deki adresi olan Bab-ı Âlem Uluslar Arası Öğrenci Derneği?ne, Eğitim Bir Sen destek verece

k.
Merkezi İstanbul’da bulunan Bab-ı Alem Uluslar Arası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Çerçer, Eğitim Sorumlusu Salih Gültekin, Barınma Birimi Sorumlusu Naci Güzel ile birlikte bir gurup yabancı uyruklu üniversite öğrencisi, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube’ye konuk oldular. Sendikanın Mehmet Akif İnan Toplantı Salonu’nda, 50’ye yakın öğretmenle bir araya gelen Bab-ı Alem heyeti, Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere yönelik yaptıkları çalışmaları, Eğitim-Bir-Sen ile paylaştı.
 Bab-ı Alem Eğitim Sorumlusu Salih Gültekin, yabancı öğrenciler için yapılacak en iyi misafirperverliğin, kaliteli bir eğitim olacağını söyleyerek, “Üniversite eğitiminin yanında Bab-ı Alem olarak; medya, dış ticaret, stratejik araştırmalar, kültür, dinler tarihi, siyaset, sosyoloji, uluslar arası ilişkiler, ekonomi, siyer, İslam tarihi, ahlak ve edebiyat başlıkları altında seminerler ve kitap tahlilleri yapıyoruz. 20 eğitimci ile yaptığımız bu çalışmalara, konusunda ehil olan eğitimci desteği ile bize katkıda bulunabilirsiniz.” dedi.
Öğrencilere Web Tasarımı, Photoshop, Diksiyon, ALES Hazırlık gibi ücretsiz kurslar da veriyoruz diyen eğitim sorumlusu Salih Gültekin; Eğitim Bir Sen’in bilgi ve birikiminin öğrencilere yeni ufuklar açabileceğini söyledi.
 Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın, “Etki alanımız, eğitim çalışanlarının özlük haklarına yoğunlaşmıştır. Fakat ilgi alanımız, sokaktaki çocuklardan, yetimlere, ülke meselelerinden uluslar arası gelişmelere, ekonomiden kültüre, her konuyu içine almaktadır. Artık hiçbir şey tek düze değildir. Küreselleşme ile birlikte, her şey herkesi ilgilendirir hale gelmiştir. Hiçbir sorun bağımsız değildir. Etki alanını eğitim üzerine odaklamış Türkiye’nin en güçlü ve en önemli sendikası olarak, 15 eğitimci ile 75 yabancı öğrenciye kitap tahlilleri konusunda hizmet vereceğiz. Aylık seçilen kitaplar okunacak ve öğrencilerle kitap tahlilleri yapılacaktır. Eğitim Bir Sen’in bilgi ve birikiminin, özellikle medeniyet havzamızdan gelen öğrencilere aktarılması, bizim için son derece önemlidir. Destek verecek 15 kişilik eğitimci gurubumuz, ortak çal?şma konusunda köprü görevini yerine getireceklerdir.” dedi.
 Bab-ı Alem Uluslar Arası Öğrenci Derneği yetkililerine, Eğitim-Bir Sen‘in yaptığı çalışmaları içeren kitap ve benzeri yayınlardan örneklerin yanı sıra ziyaret anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113